World of Instagram la a doua editie

27.6.17


V-am povestit despre prima editie World of Instagram aici, asa ca nu aveam cum sa lipsesc la cea de-a doua editie. Am fost extrem de curioasa sa aflu ce-au pregatit Laura si Sofia, fetele din spatele Creative Energy Corner, agentia care a conceput si care organizeaza acest eveniment. Tema evenimentului a fost Smart Instagram Influence si nu avea cum sa nu imi starneasca interesul pentru ca uneori mi-e foarte greu sa inteleg alegerile facute de branduri si agentii pe anumite campanii cu influenceri.
 
Primul speaker a fost Ana Matei, Digital Marketing Consultant (si travel blogger), pe care o stiam deja de la prima editie. Mie personal mi-a placut mai mult interventia ei de la prima editie, de data asta mi s-a parut ca nu a fost ceva mai buna zi a ei si de multe ori mi-a fost greu sa urmaresc ceea ce a spus. Dar chiar si asa am plecat de acolo cu cateva informatii utile despre editarea pozelor realizate cu telefonul mobil si despre modul in care trebuie sa interactionam cu comunitatea pe care vrem s-o construim. Unele lucruri mi se par nerealizabile, cel putin in cazul meu - eu chiar nu am zilnic timp sa las cel putin 10 comentarii pe Instagram, oricat mi-as dori, dar sunt sigura ca sunt alti oameni care isi pot planifica ceva timp pentru asta zilnic.
 
Cel de-al doilea panel a fost cel care mi-a starnit interesul inaintea evenimentului pentru ca intotdeauna vreau sa aud si parerea ceilalte parti. Mihai Stanciu, Senior Digital Manager la Golin si Tina Cretu, Digital Marketing Manager la Brutariile PAUL ne-au povestit cum aleg influencerii pentru campaniile pe Instagram si cum ii ajuta lucrul acesta in promovarea brandului. Ceea ce mi-a placut in mod deosebit a fost faptul ca s-au dat si niste cifre si ca am reusit sa plec de acolo cu cateva informatii pe care nu le-am mai auzit pana acum.
 
Am aflat ca tactica lor pentru continutul pe Instagram este 40% User Generated Content (infomatia ca 88% dintre consumatori au la fel de multa incredere in reviewurile strainilor, pe cat au si in cele facute de prieteni, m-a mirat destul de tare), 40% content propriu cu focus pe produs si 20% content cu focus pe campanii. O alta informatie care m-a facut sa ridic sprancenele si sa privesc diferit lucrurile este ca 49% dintre consumatori cauta parerea unui influencer inainte de a cumpara un produs. Mi-a placut faptul ca au fost sinceri si au raspuns si intrebarilor mai putin comode, in plus au vorbit deschis si despre afinitatea catre anumiti influenceri si modul in care fac anumite alegeri.
 
Cand am vazut lista de speakeri in momentul in care am primit invitatia la eveniment am zambit larg cand am vazut numele Roxanei si al lui Andrei de la prinlume, pe care eu ii urmaresc de ceva vreme (Ella este cea care mi-a spus de ei) si-mi place mult ceea ce fac - contul lor de Instagram il gasiti aici. Am zambit mult si cand am vazut cum se poarta unul cu celalalt, dar si cat au vorbit despre experienta lor personala si despre pasiunea lor comuna, calatoriile, cat si despre pasiunile fiecaruia (moda pentru Roxana si aviatie pentru Andrei) si cum incearca sa le combine.
 
Nu vreau sa folosesc cuvinte mari care sa para pompoase, insa pentru mine a fost o lectie de viata, care mi-a demonstrat ca inca se pot face lucruri extrem de frumoase din pasiune si ca inca exista oameni care nu au ca scop final castigul material. Am aflat multe lucruri utile de la ei, dar inainte de orice altceva am plecat zambind de acolo. Una din campaniile lor de succes este #designeriromaniprinlume, campanie care sprijina designerii romani aflati la inceput de drum, Roxana si Andrei alocand o groaza de timp in calatoriile lor pentru a pune in valoare creatiile si pentru a promova Romania si oamenii talentati pe care ii avem. Tot de la ei am aflat despre Iconosquare si Socialbakers, care ajuta la evaluarea rezultatelor de pe Instagram.
 
World of Instagram este un eveniment care creste cu fiecare editie si care pe viitor va aduce si alte informatii utile. Cei care i-au sustinut si ajutat de data asta sunt: PAUL Romania, Lipton, Tezyo, Organic Gate, La Strada, Lamonza, PureShapes, Tchibo Cafissimo, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti. Puteti urmari aici pagina lor sa vedeti ce pregatesc pentru viitor.
 
Voua va place Instagram? Cat timp ii alocati pe zi?

2 comentarii

  1. Am plecat și eu cu o stare atât de bune după ce i-am ascultat pe Roxana și Andrei, care acum îmi plac parcă și mai mult, când știu că nu e falsitate în spate. Bine că ai pus numele aplicațiilor, că eu am zis că le rețin și le-am uitat până am ajuns acasă. :))
    Vreau și eu pozele oficiale! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ti-am zis si atunci ca mi-au placut mult. Nu le-am retinut nici eu, nu-ti faci griji (cred ca mai e doar una in afara de astea 3). :))

      Ștergere