Banana & Strawberry Milkshake

16.6.11

Dupa o zi istovitoare si destul de calda, am zis ca pentru sfarsitul zilei este mai mult decat indicat un shake cu lapte si fructe (capsuni si banane). Cantitatile sunt pentru 2 portii maricele; va puteti juca cu ingredientele in ce combinatie doriti, puteti adauga diverse (miere, smantana, fulgi de cereale integrale, alte fructe) sau puteti renunta la cateva din cele folosite de mine (inghetata, zahar vanilat, unul din fructe) sau puteti chiar inlocui lapte cu iaurt sau lapte batut.

Am pus in blender 250 ml lapte (degresat - de asta am in casa, e singurul pe care il beau), 2 linguri inghetata de vanilie (facuta de mine), 1 banana coapta taiata felii, 6 capsuni mari coapte si un pliculet de zahar vanilat (daca doriti sa fie mai dulce) si le-am "amestecat" la viteza mare cam 3 minute. 

Rezultatul il puteti vedea mai jos. Puteti sa-l decorati cum vreti: bucati de capsuni, praf de scortisoara, ciocolata rasa, frunze proaspete de menta, frisca. Eu n-am mai pierdut timpul cu asa ceva, vroiam sa-l gust (ar fi fost mult mai aratos daca il decoram, dar ma innebunise mirosul).


Miroase divin, este racoritor, este delicios si nici nu costa mult. Sa facem un calcul: 250 ml lapte (1 ron), 1 banana coapta (0,4 ron - le-am luat aseara din piata Minis, aveau coaja innegrita si au costat 1,5 ron/ kg, sunt ideale pentru shakeuri), 6-8 capsuni coapte (0,40 ron - le-am luat cu 4 sau 5 ron/ kg, tot aseara tarziu), 2 linguri de inghetata (1 ron) si un pliculet zahar vanilat (0,80 ron). Cost total: 3,60 ron/2 portii - cost pe portie: 1,80 ron. Si aveti o bautura delicioasa, proaspata si racoritoare (nu sta foarte rau nici la capitolul calorii).


Obisnuiti sa va faceti shakeuri? Aveti combinatii preferate?

15 comentarii

  1. aceiasi combinatie fac si eu foarte des! pup!noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata yummy, cred ca imi fac si eu unul..doar ca nu am inghetata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ai dat o idee super! Arata bestial, vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. habar nu ai ce pofta mi-ai facut!!mai ales acum,dupa alcool,cand organismul imi cere multa apa si multe lichide.
    din nou,pfffffffff mi=e o poftaaa:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi faceam si eu chestii din astea. Acum zic merci daca apuc sa mananc fara sa mi se faca rau :))

    RăspundețiȘtergere
  6. mie imi place shake-ul (sper ca asa se scrie - nu fac engleza :D) de banane :x insa nu mi-am facut eu, mereu am cumparat. am sa incerc varinta ta cu siguranta maine :X mi-ai facut o pofta :((

    RăspundețiȘtergere
  7. ma refeream la fresh =)) am scris shake parca :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti recomand sa inlocuiesti zaharul vanilat cu miere de albine.Mai ales cea de salcam..iese o combinatie..bun bun.Nu mai folosesc zahar in shake-urile/fresh-urile facute acasa,mai ales de cand stiu ca zaharul distruge fibrele de colagen din piele..pai eu umblu cu limba scoasa dupa cremele cu colagen si tot eu sa-l "minez" din interior?:) te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. yamyyy :D cred ca incerc sa fac inghetata in weekend. n-am mai facut pana acum si sunt curioasa daca-mi iese

    RăspundețiȘtergere
  10. Yummy! <3 Cred ca voi incerca si eu acest shake. <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Ador cominatia de banane si capsuni :X. De asemenea, obisnuiesc sa imi fac shake din lapte si pere, iar in final presar putina cacao peste.

    RăspundețiȘtergere
  12. Yuummy! Vrea si eu!!:)

    Cum ai preparat inghetata?
    Care e reteta?
    Ai folosit si un aparat special? (daca da, cum se numeste ... sunt in cautare.:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Delicioasa combinatia dintre banane si capsuni.. mmmmm

    RăspundețiȘtergere