Cateva produse pentru par care imi plac mult

19.5.22

In ultimii 2-3 ani am vazut niste schimbari destul de mari in ceea ce priveste parul meu si asta m-a facut sa fiu extrem de atenta la ce produse folosesc, dar si cum il ingrijesc. In afara de faptul ca sunt nevoita sa il vopsesc foarte des (firele albe fiind de vina), parul meu este destul de menajat si ingrijit. Nu folosesc decat rar aparate de styling (si intotdeauna cu protectie termica) si atunci cand pot il las sa se usuce natural, aplic des masti si tratamente, il protejez de razele solare.

Mereu primesc complimente legate de lungimea (iar are aproape un metru, creste la fel de repede) si aspectului lui, insa dupa ce-am trecut de 40 de ani eu am observat clar ca e mai fragil, se rupe mai usor si are tendinte de uscare. In cazul meu parul nu este o mostenire de familie (ba chiar as putea sa spun ca la mine in familie sunt probleme mari pe partea asta), ci este un rezultat al stilului de viata si al anilor in care l-am ingrijit cum trebuie. Si cu toate astea au aparut probleme, asa ca astazi vreau sa va spun despre cateva produse care pe mine ma ajuta si care imi plac mult.

Din gama SP Reverse de la Wella Professional, un brand cu care parul meu se intelege foarte bine, folosesc in prezent samponul si tratamentul masca pentru regenerare si imi plac la nebunie. Complexul SP Reverse contine vitaminele A, B5, E, F, precum si alge, biotina, pantenol si cafeina, iar ceea ce face este sa trateze lipsa de elasticitate si de suplete a parului, iar in timp restabileste stralucirea si hidrateaza firul parul.

De obicei folosesc si balsam de fiecare data cand ma spal, insa cu produsele astea ma descurc doar cu samponarea de 2 ori si aplicarea mastii timp de 5-10 minute. Imi place la nebunie cum miros, iar parul ramane curat, hidratat si se vede o diferenta clara pe partea de elasticitate si stralucire. Am mai incercat in trecut si alte game SP, insa asta e clar preferata mea. 

Tot de la Wella Professionals vreau sa va spun de Marula Oil Blend Scalp Primer, un produs care mi se pare foarte interesant si de care nu stiu cate lume stie. Se aplica direct pe scalp in linii orizontale, inainte de vopsire (este gandit pentru a face fata si unor decolorari puternice si agresive) si protejeaza scalpul, in timp ce il mentine hidratat si sanatos.

Despre No.Breaker de la Sebastian Professional v-am povestit ieri pe Instagram, insa merita clar sa fie in postarea asta pentru ca imi place la nebunie - il folosesc de cateva luni bune si m-a ajutat mult pe partea de fragilitate a parului, diferenta in ceea ce priveste ruperea parului este una majora si spun asta dupa ce am incercat alte produse care promiteau sa faca acelasi lucru, insa nu m-au ajutat mai deloc.

Este un spray leave-in usor de aplicat - eu in folosesc o data pe saptamana (in saloane se foloseste in combinatie cu alte tratamente pentru a oferi un cocktail benefic parului). E un produs hibrid gandit pentru a ingriji si stiliza parului, care nu doar repara, intareste si netezeste firul de par, dar mentine si volumul natural al acestuia. Formula penetreaza in profunzime cuticula firului de par si repara prin crearea unor noi legaturi intre fibrele de par.

 

Tind sa cred ca problemele mele cu ruperea parului s-au datorat si periilor de par pe care le-am folosit, dupa ani de zile in care am folosit doar Wet Brush am trecut la Tangle Tweezer (v-am si povestit de ele la un moment dat) si asta nu a fost o miscare potrivita pentru mine, asa ca m-am intors la Wet Brush si ce folosesc in prezent este Go Green Watermelon Oil Infused Treatment & Shine Brush care imi place la nebunie. Am luat-o de pe Emag la un super pret in urma cu cateva luni si e de vis, daca o mai vad pe undeva clar o cumpar din nou.

Iar ultimul produs de care vreau sa va spun este Elasti-Styler 5-in-1 Treatment de la Philip Kingsley, eu am o varianta mini primita de la o prietena, insa intentionez sa il cumpar in varianta full size de aici. Il aplic pe lungimea si varfurile parului dupa uscarea cu prosopul si imi place la nebunie. Formula este pe baza de phytoelastina, ulei de babassu si ulei de masline si este un produs care are niste review-uri foarte bune. 

Ce face? Reduce electrizarea parului, il hraneste si il intareste, in timp ce ii ofera stralucire si un aspect sanatos. Imi place mult cum imi simt parul cand folosesc produsul asta (si observ clar o diferenta cand nu il aplic dupa spalare), textura e alta si a fost o surpriza mai mult decat placuta pentru ca in trecut am incercat si faimoasa masca din gama asta, care nu mi-a placut deloc.


Ati incercat vreunul dintre produsele de care am povestit astazi? Voi ce preferate aveti in perioada asta pentru ingrijirea parului?

Trimiteți un comentariu