Ana Hotels Europa, Eforie Nord, o oaza de rasfat

10.5.22

Mi-a fost foarte greu sa selectez pozele pentru postarea asta pentru ca am facut o multime si as fi vrut sa le vedeti pe toate, dar si pentru ca sunt zone de care vreau sa va povestesc si unde nu am facut deloc poze si o sa va explic si de ce. Dar lasand la o parte detaliile astea escapada la Eforie Nord, la Ana Hotels Europa, mi-a placut la nebunie, mai ales ca nu am fost din copilarie in statiune si nu aveam nici un fel de amintiri. M-am gandit mult cu ce poza sa incep si cred ca aceasta cu marea si pescarusul exprima cel mai bine starea mea din zilele petrecute la Eforie Nord.

Am fost o singura data in Eforie Nord cand aveam 3 sau 4 ani, insa ai mei au niste amintiri legate de hotelul asta, dar sunt amintiri vechi, asa ca n-am stiut la ce sa ma astept si nici nu am plecat cu vreun fel de asteptari pentru ca litoralul romanesc si turismul din tara asta nu sunt subiecte straine pentru mine, asa cum v-am mai spus si alta data. 

Iar ce-am gasit la Europa m-a surprins placut: hotelul, desi nu este renovat recent (insa exista planuri clare pentru asta in urmatorii 2 ani), arata bine, locatia mi-a placut la nebunie si am descoperit cateva colturi de liniste care mi-au placut mult. Gradina a fost o surpriza reala pentru ca vazusem ceva poze inainte sa plec, insa nu ma asteptam sa fie atat de luminoasa si sa aiba o energie atat de buna. Aleea de mai jos e drumul catre plaja si mi se pare ca face o diferenta enorma.

Camerele arata mai mult decat decent si chiar sunt curioasa ce vor reusi sa faca in anii urmatori, tinand cont ca ce vedeti aici este realizat in 2005 - spatiile de cazare au fost mentinute intr-o stare mai mult decat buna, iar in restul locatiei se vede clar interesul pentru confortul turistilor. Este loc de mai bine asa cum este peste tot, insa nu am gasit nimic care sa ma nemultumeasca.

Mi-ar fi placut sa stau mai sus pentru ca toate camerele au vedere spre mare (221 de camere in total, o cifra destul de mare), dar a fost ok si asa. Balcoanele sunt micute, insa aici chiar nu vad ce-ar putea schimba, atentia la detalii mi-a placut mult si am apreciat faptul ca in curand camerele vor avea un coffee station extrem de util dimineata. Baia, pe care nu am prins-o in poze, a fost super ok, iar cei de la Ana Hotels sustin foarte tare ideea de sustenabilitate si sunt foarte atenti la tot ce inseamna protejarea mediului.

Deviza "Go Green" i-a facut sa instaleze puncte de incarcare pentru masini electrice in parcarile hotelurilor, insa sunt multe alte actiuni pe care le intreprind constant: gradini proprii de condimente si legume, recipiente reutilizabile in camere pentru a reduce consumul de plastic (in loc de recipiente mici de unica folosinta), un sistem intern de comunicare cu clientii care doresc schimbarea prosoapelor si multe alte detalii care fac diferenta, precum deversarea namolului folosit in terapii inapoi catre lacul Techirghiol printr-o conducta speciala.

Eu nu sunt genul care sa se duca la mare si sa zaca la plaja sau la piscina intreaga zi, nu o sa incep sa scriu acum despre expunerea la soare si ce nu fac oamenii in concediu, dar voiam sa va arat ca la Europa exista multe spatii de relaxare: hamacurile de langa piscina au trecut neobservate in prima zi, dar in a doua am tras un pui de somn dimineata care mi-a prins tare bine, iar bancutele si celelalte locuri din gradina sunt extrem de utile si placute.

Un lucru care mi-a placut la Ana Hotels Europa a fost mancarea: in fiecare zi am avut de unde sa aleg, pestele a fost gatit foarte bine si totul mi s-a parut cum trebuie. Poti opta pentru interior sau exterior, in functie de vreme si preferinte, insa va recomand sa nu uitati de protectia solara pentru ca eu in ziua cand am ajuns am luat pranzul pe terasa, am avut manecile ridicate la hanorac si m-a prins soarele destul de rau in cateva zeci de minute pentru ca am uitat de protectia solara pe maini si palme inainte sa cobor.

Pozele de mai jos (am ales sa le pun pe amandoua, desi sunt facute in acelasi loc pentru ca sa puteti vedea si voi cum poate schimba lumina un loc - si nu numai) sunt facute la piscina, insa la Ana Hotels Europa sunt mai multe zone extrem de interesante. Zona asta din exteriorul spa-ului a fost inaugurata in 2018 si este o oaza de liniste si relaxare, unde oaspetii se pot relaxa dupa ce beneficiaza de diverse tratamente cu namol. 

Zona Aqua Salty Delight este o alta atractie importanta datorita piscinei cu apa sarata din lacul Techirghiol, piscina incalzita (singura de acest gen din zona spa-urilor de pe litoralul nostru) unde se poate face si kinetoterapie. Pe mine nu ma atrage namolul, insa se cunosc foarte bine beneficiile lui (pe langa faptul ca alina durerile de spate si pe cele articulare, detoxifiaza si exfoliaza pielea, reduce contracturile musculare si stimuleaza circulatia periferica), iar din cate am inteles de la specialistii cu care am discutat combinatia cu apa sarata este cea care este cu adevarat benefica pentru sanatate.  

Insa nu la asta se reduce oferta Ana Aslan Health Spa, puteti beneficia de diverse tipuri de masaj, bai de tot felul, dusuri subacvale, terapii cu curenti de joasa, medie si inalta frecventa, ultrasunete, bai galvanice, aerosoli, terapii laser si multe altele.

Zona de care va spuneam la inceput ca nu am facut poze este cea de spa si sunt 2 motive pentru care s-a intamplat asta si am ales sa folosesc 2 poze care nu sunt facute de mine: cand ma duc la spa vreau sa ma relaxez si sa ma bucur de clipele alea dupa care tanjesc atat si al doilea motiv este respectul fata de ceilalti oameni care se afla acolo. Pe Stories v-am aratat poze din cabinetele in care am beneficiat de tratamente, dar vreau sa va spun ca spa-ul arata si este ceea ce trebuie, beneficiaza de 36 de cabinete de terapii individuale si are peste 1800 metri patrati.

Ce am incercat eu cat am fost la Ana Hotels Europa? 2 masaje si un tratament facial cu produse Thalgo si mi-au placut toate. Primul masaj a fost Lomi-Lomi, adevaratul masaj Lomi-Lomi, care este un masaj hawaiian ce combina diverse tehnici de masaj, cu uleiuri din nuci si uneori elemente de rugaciune, pentru ca la origine este un ritual de iertare si care mi-a placut la nebunie. Din momentul in care am intrat in cabinet am pasit intr-o alta lume, Violeta, cea care s-a ocupat de mine, are o energie aparte si daca ajungeti in zona va recomand sa faceti o programare la ea daca va intereseaza o astfel de terapie pentru ca merita din plin - puteti sa faceti asta si daca nu sunteti cazati in hotel.

Celalalt masaj pe care l-am incercat a fost reflexoterapie si am platit in jur de 60 lei/ 25 minute (ca sa va faceti o idee despre preturi - aici gasiti mai multe detalii despre toate terapiile), a fost un pic diferit fata de ce ma asteptam eu, insa m-am simtit foarte bine dupa el. Si am mai beneficiat de Ayurveda Face Lift, o combinatie intre masaj facial si tratament cosmetic care mi-a placut mult - Dana, cea care s-a ocupat de mine, a simtit ca am pielea putin deshidratata si a adaptat tratamentul, mi-a placut la nebunie cum a aplicat serul cu peptide de la Thalgo prin pulverizare (trebuie sa caut mai multe informatii despre tehnica asta pentru ca mi-a placut mult), iar la final am plecat foarte relaxata si cu o piele luminoasa si hidratata.

Cei de la Ana Hotels se adapteaza mereu cerintelor clientilor, dar si tendintelor de pe piata si in meniul lor Spa de anul asta se gasesc cateva pachete interesante: Relax Mix si Speed Balneo, ambele presupun un sejur de 4 nopti si diverse terapii, asa ca si daca nu aveti timp mult, dar vreti sa va relaxati, puteti beneficia de ceva frumos. 

O alta noutate sunt tratamentele cu produse Ananne, un brand elvetian extrem de interesant si cu o poveste frumoasa (denumirea vine din termenul "ana-neosis" din greaca veche care inseamna renastere), produsele sunt 100% organice si naturale, nu contin alcool si au fost premiate la nenumarate expozitii de profil de pe mapamond.

Sa va spun ce am facut eu in timpul liber pe care l-am avut: m-am plimbat pe plaja (si am vazut marea si cerul in toate culorile posibile si tare bine a fost), dar si in jurul hotelui si un pic prin statiune pentru ca luna mai mi se pare perfecta pentru asta: nu e aglomerat, te poti bucura de soare fara sa mori de cald, dar poti si sa vezi tot ce nu observi cand e multa lume si o agitatie continua. Locatia mi se pare foarte misto pentru evenimente corporate pentru ca dispune de sali de conferinte si multe facilitati si in plus de poti bucura si de aerul din zona.

Unul din lucrurile pe care eu nu le ratez niciodata cand ajung la mare e rasaritul, asa ca a trebuit sa bifez unul si la Eforie Nord pentru ca ... imi place sa vad cum incepe ziua si imi place soarele, imi place puterea lui, iar o astfel de experienta ma ajuta de fiecare data sa ma reconectez cu mine si cu Universul. O sa las pozele astea doua sa vorbeasca in locul meu pentru ca exprima mai mult decat as putea sa o fac eu. 

Am vrut sa inchei postarea cu una din pozele mele preferate din escapada asta: plaja cu putin timp inainte de plecarea spre Bucuresti. Nu are nevoie nici de descriere si nici de editare pentru ca este asa cum e si Eforie Nord: lumina, culoare, liniste.

Voi ati fost la Eforie Nord? Ati stat vreodata la Ana Hotels Europa? Va tenteaza o vacanta in care sa combinati relaxarea si alte experiente? Pentru ca asta fac cei de la Europa: iti ofera o experienta intr-o oaza de liniste si relaxare.

Trimiteți un comentariu