Doar bucura-te!

6.9.19


Astazi nu simt sa va povestesc despre nici un produs cosmetic, despre nici o lansare si despre nici un alt subiect legat de sfera de frumusete, ci vreau sa va spun despre viata si despre perioadele mai bune si mai putin bune, despre modul in care avem puterea sa alegem ce lasam sa ne afecteze si ce nu. Nici unul dintre noi nu are o viata perfecta pentru ca nu exista asa ceva, fiecare se confrunta cu probleme de care ceilalti sunt sau nu constienti. Unii reusesc sa treaca mai usor peste perioadele grele, altii au nevoie de mai mult timp.

Care e diferenta? Atitudinea. Nu e usor sa lasi unele lucruri sa treaca pe langa tine si sa nu te simti afectat de ele, dar la fel de adevarat este ca nu poti sa schimbi lucrurile care nu tin strict de tine. Unul din lucrurile care pe mine m-a ajutat mult in ultimii ani a fost ca atunci cand lucrurile mergeau extrem de prost in jurul meu, indiferent de eforturile mele, sa ma gandesc si sa-mi repet ca lucrurile se intampla, nu mi se intampla mie. 

Mult timp am luat multe lucruri extrem de personal, am lasat tot ce se intampla in jurul meu sa ma afecteze, pana intr-o zi cand am simtit ca nu mai pot. In momente critice fiecare actioneaza diferit si alege ce il protejeaza cel mai mult, nu cred ca exista alegeri bune si alegeri rele, insa toate influenteaza ceea ce suntem si ceea ce facem si, implicit, au un impact asupra calitatii vietii noastre. Uneori alegerile sunt grele, alteori le facem fara sa realizam ca avem si alte alternative, iar cateodata facem aceleasi alegeri pe care le-am mai facut in trecut (pentru ca ne e mai usor, pentru ca obisnuita e ceea ce e, pentru ca asa suntem construiti) si ajungem in acelasi punct mort in care o luam de la capat si de punem iar eterna intrebare "de ce?".

Toate astea fac parte din viata si din noi, fiecare lucru are rostul lui si toate astea ne transforma zilnic in ceea ce suntem. Fiecare om e diferit, fiecare are propria lupta de dus, fiecare are experiente proprii de trait, important e sa nu lasam perioadele mai putin bune sa ne puna la pamant si sa ne tina acolo, sa nu uitam sa ne bucuram de ceea ce avem deja doar pentru ca suntem frustrati de ceea ce nu avem inca ...

Sunt doar cateva ganduri care mi-au trecut astazi, vineri, prin minte. Unele dintre voi vor intelege perfect ce-am scris, altele nu si asa e normal pentru ca asta e viata - rezonam cu unii oameni, nu ne intelegem cu alti oameni si nu e nimic gresit in asta.

2 comentarii

  1. Te inteleg perfect. Eu in astfel de momente zic: toate trec... Imi placi mult. Datorita tie am descoperit si folosit produse cosmetice faine. Muncesc. Te astept mereu . Zi buna draga mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti sunt de folos postarile mele, sa ai o saptamana frumoasa!

      Ștergere