2 parfumuri de incercat toamna asta

11.9.19

Unul din motivele pentru care am asteptat sa se mai raceasca vremea a fost ca mi-era dor de aromele calde si senzuale. In vara am purtat numai parfumuri usoare si proaspete si am asteptat cu nerabdare toamna sa incerc cateva arome noi pe care le am si de care vreau sa ma bucur in perioada urmatoare. Astazi vreau sa va povestesc despre doua dintre ele, ambele lansate anul asta si pe care le am in variante mici (10-15 ml) perfecte pentru geanta.


Cu Le Couvent des Minimes am facut cunostinta la inceputul anului prin intermediul celor de la Douglas, care au exclusivitate pe acest brand, si v-am povestit aici despre Porto Bello, primul parfum incercat de la ei. Va spuneam atunci ca parfumurile astea te duc cu gandul la un produs de lux cu un pret mult mai mare decat cel pe care il au si inca imi pastrez aceasta parere - creatiile lor sunt unice si deosebite. La Douglas au aparut si noile lansari de anul asta a celor de la Le Couvent des Minimes si vreau sa va povestesc despre Tinhare astazi.

Tinhare este o plimbare pe insulele braziliene, unde timpul se opreste si totul devine senzual si obsedant. In spatele parfumului sta Eric Fracapane, un nume nou pentru mine in lumea parfumurilor. Parfumul este unul vanilat lemnos, usor pudrat, dar cu accente tropicale care ii dau o personalitate aparte. Notele de varf sunt date de mandarinele rosii, iar notele de mijloc sunt mult mai feminine, toate fiind invaluite de notele orientale de chihlimbar si lemn de vanilie. Este un parfum greu de descris, este intoxicant, dar nu obositor, genul de parfum care te imbraca si te defineste.


Authentic de la Abercrombie & Fitch este floral lemnos, dar cu o nota de prospetime care il face extrem de interesant. Clement Gavarry si-a pus amprenta pe parfumul asta si a reusit sa creeze un parfum dulce cu note de mosc, dar cu accente florale si fructate care il fac usor de purtat in orice moment al zilei. L-am purtat de cateva ori si in vara, dar mi se pare ca se potriveste mult mai bine in perioada asta.

Notele de varf sunt fructate (para, mandarina si coacaze rosii), notele de mijloc sunt floral fructate (magnolie, nectarina si lacramioare), iar baza este una lemnoasa si senzuala: ambretta, cedru si lemn de santal. E un parfum extrem de interesant, cald si feminin, dar cu o nota de senzualitate care il completeaza perfect. Daca ajungeti la Douglas mirositi-l, cred ca o sa va placa mult.


Stiti vreunul dintre cele doua parfumuri? Voi ce dorinte parfumate aveti toamna asta?

4 comentarii

  1. nuu, nici nu am auzit de ele pana acum😅 eu si scumpeturile nu suntem compatibile, eu levreau dar nu mi le permit😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista si parfumuri ieftine extrem de reusite, nu pretul este ala care defineste un produs.

      Ștergere
  2. Daaa, am varianta masculina de la Abercrombie & Fitch si miroase bine. O sa il incerc si pe asta, mai ales ca e de 15ml.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca se gasesc si la vanzare variantele astea mini, de obicei mai apar prin seturi. Varianta masculina a lui Authentic este extrem de reusita, imi place si mie mult.

      Ștergere