Parfum Le Couvent des Minimes Porto Bello

27.2.19

Sunt multe lucruri care imi plac legate de blogging, insa in topul preferintelor mele este sa descopar branduri noi si produse care merita din plin povesti frumoase. Asa s-a intamplat si cu Le Couvent des Minimes de care nu stiam nimic pana acum cateva saptamani cand cei de la Douglas m-au anuntat ca au adus brandul in portofoliu si mi-au trimis unul dintre parfumuri sa il incerc.

Le Couvent des Minimes este un brand francez, cu o istorie nu prea lunga in parfumeria de nisa - primul parfum creat de ei a aparut pe piata in 2008, dar sunt sigura ca o sa ocupe un loc important. Creatiile lor sunt 100% vegane si au ceva special, nu au cum sa treaca neobservate. Parfumierii cu care au lucrat pana acum sunt Amelie Bourgeois, Thomas Fontaine si Eric Fracapane, nume extrem de cunoscute in lumea parfumurilor de nisa care si-au lansat amprenta pe parfumuri deosebite.


Parfumul de care vreau sa va povestesc astazi este Porto Bello si face parte din colectia Les Parfums Remarquables. Colectia contine opt parfumuri: cinci lansate anul trecut (printre care si Porto Bello) si le gasiti deja in magazinele Douglas, cat si on-line aici si trei parfumuri lansate anul asta care inca nu au ajuns la noi. Imi place la nebunie simplitatea eleganta a sticlelor de parfum si ma asteptam la un pret mult mai mare cand am descoperit parfumul. Parfumul la 50 ml este 227 lei, un pret extrem de bun tinand cont de calitatea produselor.

Porto Bello este un parfum puternic, cu personalitate, te indragostesti de el sau il detesti, nu exista cale de mijloc. Este o combinatie extrem de interesanta de arome si stari, genul de parfum care spune o poveste si iti trezeste simturile. Este extrem de greu sa poti reduce parfumul asta la cateva fraze care sa capteze ceea ce este cu adevarat si care sa iti transmita esenta lui.

Prima intalnire este cu portocalele amare si rasina de tamaie si iti vine sa declari parfumul unul balsamic, dupa care te cuceresc portocalele dulci si notele lemnoase si realizezi ca Porto Bello este mult mai complex: picant, usor afumat, cald, senzual, de-a dreptul uimitor. Te invaluie si te captiveaza, te face sa vrei mai mult si sa savurezi fiecare clipa. Nu este un parfum usor de purtat si din punctul meu de vedere este potrivit doar in sezonul rece, dar e un parfum special care fascineaza. Va provoc sa mergeti la Douglas sa-l incercati si sa reveniti la postarea asta si sa-mi spuneti cum vi se pare.


Ati auzit de Le Couvent des Minimes si creatiile lor parfumate?

Trimiteți un comentariu