Banana bread

7.1.19



In 2018 nu prea au existat retete pe blog, desi am incercat multe chestii care au iesit extrem de bine si pe care continui sa le fac, dar am de gand sa schimb asta in perioada urmatoare si o sa incep cu banana bread pe care v-am aratat-o pe Instagram in decembrie si pentru care mi-ati tot cerut reteta. Este extrem de simpla, se face imediat din doar cateva ingrediente si este o varianta sanatoasa pentru mic dejun sau pentru o gustare.

Intr-un castron (se poate folosi si un blender/ robot de bucatarie daca vreti o textura mai cremoasa, eu am preferat sa nu folosesc) am pasat 3 banane coapte, 2 oua, 2 cups (eu folosesc masuratorile americane) de fulgi de ovaz maruntiti, 1/4 cup indulcitor (eu am ales varianta cu xylitol de la Xlear, voi puteti sa folosi miere sau sirop de artar daca preferati) si o lingurita praf de copt. Pentru ca am vrut ceva mai deosebit de Craciun am adaugat si niste bucatele de ciocolata neagra (iese extrem de bine reteta si fara ele) si stevia cu aroma de caramel.

Am turnat tot in forme - am luat de la Miniso niste forme mici ca de cozonac ce sunt de lungimea palmei mele - si am bagat la cuptor pentru 25 de minute la 180 grade. In functie de cuptor e bine sa verificati timpul si temperatura. Mie mi-au iesit 4 miniaturi extrem de delicioase si cu o textura care mi-a placut mult. Am mai incercat in trecut si alte retete si asta e cea mai reusita. Se poate tine la frigider 2-3 zile si parca se indulceste pe masura ce trece timpul.


Voua va place banana bread?

8 comentarii

  1. De unde este indulcitorul stevia english toffee si cam cat a costat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am luat de pe iHerb - il gasesti aici: https://iherb.co/7vXWiByu.

      Ștergere
  2. Da îmi place 💞

    RăspundețiȘtergere
  3. Lisac Bia Raluca8 ianuarie 2019 la 18:22

    Sunt la dietă dar aşa ceva chiar ar merge

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca as putea manca toate cele patru miniaturi :)
    Arata tare bine. Peste un timp s-ar putea sa incerc si eu. Momentan testez ceva - m-am inspirat din cartea "Solutii contra autoimunitatii" de Amy Myers si timp de 30 de zile meniul meu e ceva mai restrictionat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi zici cum merge treaba, eu cred ca o sa te ajute mult.

      Ștergere