7 intr-o saptamana #446

19.5.24

Saptamana asta m-au incercat o multime de sentimente si emotii, am simtit de multe ori un sentiment de frustrare cauzat de actiunile celor din jurul meu, m-am simtit dezamagita de atitudinea unor oameni carora le-am spus ca un anumit mod de a face lucrurile nu este ok pentru mine si ca va duce la situatii nu tocmai placute. Eu sunt genul de om care spune direct ce are de spus si ma astept sa fiu tratata cu respect, mai ales cand spun clar ca ceva ma deranjeaza si situatia se repeta, iar cand se intampla asta pun distanta. 

Din pacate, pentru mine, dar din fericire pentru altii, nu am obiceiul sa fac lucrurile de mantuiala si nici nu-mi bat joc de timpul nimanui, chiar daca uneori probabil ca anumite lectii pot fi invatate doar daca ii lasi pe altii sa se dea cu capul de pereti. Lucrez cu mine de foarte mult timp sa nu-mi mai pese si sa nu ma mai consum cand efortul e doar de la mine ... e un proces in desfasurare si care de multe ori doare, dar ajung si acolo.

Am simtit, mai mult ca oricand, nevoia sa ma bucur de lucrurile mici, sa privesc in jur si sa vad ce e frumos pentru ca de urat suntem toti satuli. Am stat intr-o zi si am admirat niste trandafiri superbi intr-o gradina de bloc, in alta zi m-am pierdut cateva zeci de minute printre carti, in alta zi am iesit la o plimbare cu castile in urechi, am incercat sa gasesc lucruri care sa ma ajute sa ma relaxez si sa nu ma mai gandesc la ce nu-mi place.

Timpul petrecut cu Alma este pentru mine terapie curata, catelul asta este definitia iubirii pure si modul in care sa uita in ochii mei, cum se lipeste de mine cand simte ca ceva nu e in regula, nu am mai vazut asa ceva ... e cea mai tanara dintre blanoasele mele, insa are si ea multi ani si vad cum fiecare zi lasa urme pe ea, iar zilele astea nu s-a simtit deloc bine. Situatia cu celelalte blanoase e tot mai dificila si fiecare zi e tot mai grea, nu am timp sa ii aloc cat as vrea, dar incerc sa simta in fiecare zi cat de iubita e.

Intre ganduri, munca si viata sunt si chestiile casnice gen curatenie, gatit, spalat si altele pe care le stim atat de bine. Saptamana trecuta am primit intr-o sacosa Save Me de la Sezamo niste pastarnac si mi-am amintit ca am vazut undeva chips-uri din pastarnac, asa ca am incercat ceva mi-a placut ce-a iesit si saptamana asta am facut ce-a mai ramas. Am taiat pastarnacul cum vedeti, am folosit ulei de avocado si condimente si l-am bagat la airfryer 15 minute. 

Situatia cu blanoasele mele impune spalat si dezinfectat mult mai des decat as face-o in mod normal, iar parfumurile textile, dar si spray-urile de la Cashmere Aroma ma ajuta sa pastrez in casa un miros placut, fara sa ma deranjeze un miros puternic sau vaporii de alcool, cum mi se intampla cu multe alte produse de genul asta. Pe zi ce trece apreciez tot mai mult produsele lor.

Si ramanand la capitolul miros ... am incercat in ultimele saptamani multe mostre pe care le aveam si am mai realizat inca o data cat de mult ni se schimba gusturile pe masura ce trece timpul. Astea 3 parfumuri au in comun nota de mimoza, nu extrem de des intalnita in parfumerie, sunt diferite si probabil ca acum niste ani nu m-ar fi convins nici sa le incerc, dar acum vad si simt altfel. Pentru mine parfumurile, asa cum am mai spus, sunt un mod de a-mi exprima emotiile, dar si un ajutor pentru a crea o stare de care am nevoie.

Sfarsitul de saptamana a fost cu ceva evenimente de familie, cu discutii lungi, cu ganduri multe, dar si cu momente de liniste, momente in care mi-am pus mintea la lucru si am facut ceea ce stiu ca imi aduce satisfactie. Sunt intr-un punct al vietii cand nu sunt dispusa sa sacrific din timpul meu pentru activitati care nu ma ajuta sa imi fie mai bine, ma simt deseori obosita de superficialitatea din jurul nostru si simt nevoia sa imi vad de ale mele, departe de tot ... si e atat de bine.


Saptamana voastra cum a fost?

Trimiteți un comentariu