Ganduri intr-o dimineata de iarna

25.1.24

In ultimii 2 ani au fost multe momente in care m-am intrebat daca fac ceea ce trebuie in ceea ce priveste prezenta mea in mediul on-line, am un sentiment tot mai acut de ... nici macar nu stiu cum sa definesc in cuvinte. Nu ma regasesc in aproape nimic din ce vad in jur, singura diferenta e ca nu prea ma mai consum pentru ce observ, nu imi iese mereu, dar incerc.

Nu inteleg supraexpunerea, nu inteleg vanzarea propriei persoane si a vietii private pe 2 biscuiti si 3 sapunuri, asa cum nu inteleg de ce ne e greu sa avem pareri proprii si sa le exprimam civilizat. Si nu, nu ii judec pe cei care aleg sa faca lucrurile intr-un anumit fel, pur si simplu nu vreau sa am de-a face cu asa ceva si sa ma invart intr-un mediu care nu-mi aduce nici o bucurie, care nu ma ajuta sa cresc, ba chiar in anumite zile ma irita. La inceputul anului am facut iar curat si am dat unfollow la multe conturi cu care nu simt ca mai am ceva in comun.

Sunt lucruri care ma pun rau pe ganduri si ma ingrijoreasca si primele care imi vin in minte sunt fetitele de 9-10 ani care prezinta rutine de ingrijire a tenului, oamenii care pot sa vorbeasca intr-un mod care da senzatia ca stiu ce spun si care debiteaza niste aberatii de te ia durerea de cap si lejeritatea/ nonsalanta cu care se vorbeste de fillere si de botox. Nu, nu ai nevoie la 25 de ani de ele si probabil ca n-ai nici mai tarziu - sunt si exceptii, dar sa alegi o injectare cand tu nu faci niste lucruri de baza pentru starea ta de bine ... 

Preturile au explodat, nu stiu daca e ceva ce nu s-a marit sau nu urmeaza sa se mareasca, iar la unele produse sau servicii majorarea este si de 50%, sunt oameni si branduri care au probleme foarte mari, dar pe noi ne intereseaza ce are X in casa, ce masina conduce Y si uitam de ce conteaza si unde ar trebui sa ne consum energia si mintea.

Eu nu sunt consumatoare de TikTok din foarte multe motive, ma uit pe Instagram (care ramane in continuare platforma mea preferata) doar la anumite lucruri si explorerul imi arata niste chestii care chiar ma inspira, pe Youtube urmaresc doar cativa oameni de la care iau mereu o informatie utila, iar pe Facebook incerc sa fiu in dialog permanent cu voi si sa va arat lucruri care zic eu ca pot sa ne faca viata mai frumoasa intr-o perioada destul de grea.

In ceea ce priveste blogul cred ca e clar care e directia ...  e locul in care va spun despre ce imi place mie, despre ce produse si lucruri imi fac viata mai buna, incec sa arat si partile mai putin bune ale vietii, dar si sa va spun atunci cand descopar ceva care consider ca merita. Dar vreau sa fac toate astea in ritmul meu, in modul in care eu simt sa fac lucrurile si cu niste limite de bun simt de care eu am nevoie si pe care le apreciez.

Si nu e usor ... mai ales in zilele cand viata se joaca cu tine si te zdruncina ... sunt doar ganduri ...

2 comentarii

  1. Eu deja de ceva ani tot fac curat în listele de conturi pe care le urmăresc, că e vorba de Youtube, Instagram sau chiar bloguri. Au existat oameni cu care am rezonat la un moment dat, dar viața ne-a dus pe niște drumuri atât de diferite încât am decis să nu mă mai consum pentru așa ceva.

    De asemenea, și eu am observat majorarea prețurilor. Unde văd că sunt vinovată e zona în care judec oamenii, poate chiar fac mișto pe de gratis de ei și nu e neapărat ok chiar și în contextul în care aceștia merită cu adevărat miștocăreala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am tot facut curat. Nu stii niciodata ce se ascunde in spatele unei povesti sau unei poze, de-aia e mai bine sa ne vedem fiecare de mizeria din propria ograda.

      Ștergere