Vopsea de par cu amoniac sau fara amoniac? Tu ce alegi?

23.1.24

Ma gandeam zilele trecute ca sunt aproape 20 de ani de cand imi vopsesc parul, nu pentru ca am vrut eu vreo schimbare sau ca mi-am dorit sa incerc altceva, ci pentru ca mi-au aparut multe fire albe de par intr-o perioada foarte stresanta pentru mine si am fost nevoita sa rezolv cumva asta. Am incercat de cateva ori sa ma vopsesc si la salon, insa costurile sunt mari, iar parul meu creste la fel de repede, asa ca nu are sens sa cheltui atatia bani ... am ramas la vopsitul acasa.

In general imi vopsesc doar radacinile si incerc sa castig mai mult timp intre vopsiri (v-am povestit de mai multe ori despre ce am incercat si ce consider eu ca ma ajuta cat de cat), dar nu e intotdeauna usor si mereu sunt cu ochii dupa ce e nou. Insa cand e vorba de ce vopsea de par folosesc sunt cativa ani buni de cand aleg Loncolor si nu am avut vreodata probleme.

Nu aleg mereu aceeasi tip de vopsea, am ramas insa la negru (culoarea mea naturala care este foarte intensa, asa cum imi sunt si sprancenele) si am renuntat la ideea de negru albastrui pentru ca parul meu e lung si de cate ori merg prin soare capata nuante rosiatice, astfel incat e inutil sa sper sa vad reflexii colorate, desi as cam vrea.

Am mai scris de-a lungul timpului pe blog despre ce-am incercat, ce pasi urmez eu atunci cand ma vopsesc, ce am invatat de la diversii stilisti cu care am discutat de-a lungul anilor, insa m-am gandit ca azi sa vorbesc putin despre vopsea cu amoniac versus vopsea fara amoniac si sa exemplific cu doua astfel de produse de la Loncolor, brand romanesc, mai mult decat accesibil pe care eu il folosesc si pe care multe dintre noi il asociaza cu vopsitul parului.

Amoniacul este sinonim cu colorarea permanenta a parului si vine cu avantaje, dar si cu dezavantaje, este esential in procesul de colorare pentru ca deschide cuticula firului de par si ajuta la penetrarea pigmentului. Este singura alegere daca se doreste o schimbare radicala a culorii sau daca vreti un rezultat care sa dureze mai mult. 

De multe ori folosesc gama Ultra Duo de la Loncolor pentru ca pretul este unul mai mult decat decent si o gasesc mereu la oferta, insa in perioadele cand parul meu se simte mai fragil ma indrept spre gama HempStyle pentru ca are o formula de ultima generatie, fiind o combinatie de ulei de canabis cu ulei de jojoba care ofera o culoare intensa, in timp ce ingrijeste si protejeaza parul si scalpul.

Acopera firele albe de par, ofera stralucire si nu usuca deloc scalpul, daca nu ati incercat-o merita sa vedeti cum va intelegeti pentru ca s-ar putea sa va suprinda placut si sa va arate o alta fata a colorarii parului acasa. Mie imi place mult cat de matasos se simte parului dupa colorarea cu vopseaua asta.

 

Vopseaua fara amoniac a castigat mult teren in ultimii ani si a fost un produs cerut de femeile care se vopsesc des, insa sunt deranjate de mirosul amoniacului sau cauta solutii mai blande pentru par si scalp. O perioada de timp vopseaua fara amoniac a fost asociata cu vopsirea cu efect semipermanent, insa tehnologia a avansat si in ultimii ani au aparut pe piata produse din ce in ce mai performante.

Loncolor Expert Oil Fusion este un exemplu foarte bun de produs colorant fara amoniac care ofera si ingrijire parului, avand o formula cu unt de shea, fosfolipide si ulei de floarea soarelui. Vine cu un mix de 4 uleiuri naturale (masline, jojoba, migdale si samburi de struguri) care se poate folosi dupa preferinte si nevoi. Eu adaug mixul de uleiuri la prepararea amestecul colorant si pentru mine asa functioneaza cel mai bine, insa am grija si sa-mi ajut parul dupa vopsire, un aspect extrem de important de care am mai povestit.

Acopera 100% firele albe, culoarea este intensa, parul ramane hidratat si cu un aspect sanatos care imi place mult, mirosul in timpul vopsirii nu este deloc deranjant. Ceea ce trebuie insa sa tineti cont cand e vorba de vopsea fara amoniac este ca nu permite schimbari drastice de culoare, mi se pare foarte potrivita pentru vopsirea radacinilor, deschide cu maxim un ton nuanta parului si nu rezista la fel de mult ca un produs cu amoniac. Dar are si multe avantaje: parul este mai protejat, mirosul este unul placut si face toata experienta mai prietenoasa, iar riscul iritarii ochilor sau mucoasei nazale este aproape inexistent.


Cand este vorba de par, de ingrijirea si aspectul lui trebuie sa tinem cont ca fiecare are o mostenire genetica, probleme de sanatate sau de viata care pot afecta atat ritmul de crestere, cat si grosimea si desimea parului. Nu exista o reteta universala care sa functioneze pentru toata lumea - trebuie sa gasim acele produse care sunt potrivite pentru parul nostru, sa avem grija sa nu facem mai mult rau decat bine si sa nu luam de bun tot ce citim. 
 
Tu ce tip de vopsea alegi de obicei? Cu amoniac sau fara? Iti vopsesti doar radacinile sau folosesti vopseaua si pe lungimea parului?

Trimiteți un comentariu