Ce-am mai citit

22.11.22

Nu am mai scris de ceva vreme o postare cu cartile pe care le-am citit din doua motive: nu prea am citit pentru ca nu am avut cand, iar cand am facut-o a fost cu Kindle-ul in mana. Insa in ultimele saptamani mi-am propus seara sa imi acord timp si sa citesc, asa ca exact asta am facut si de-abia am asteptat serile racoroase de toamna sa ma cuibaresc cu o carte si o cana de ceai.

Ipoteza iubirii este o carte despre care s-a scris si s-a vorbit mult, dar nu asta e motivul pentru care am luat-o. Am prins niste reduceri bune intr-o zi pe Elefant, m-am uitat la cateva carti usoare si asa am ajuns sa o citesc intr-o seara cand voiam doar sa ma relaxez. E o carte usoara, genul de comedie romantica care te face sa zambesti - mi-a placut firul actiunii, mi-au placut personajele, a fost ca o gura de aer curat dupa o zi obositoare.

Evvie Drake o ia de la capat a fost cumparata tot implusiv, am gasit-o cu mai putin de 10 lei si mi s-a parut o carte buna de citit intr-o seara. Numai ca n-am citit-o intr-o seara, ci in vreo saptamana pentru ca m-a plictisit - firul actiunii nu e neaparat rau, dar nu m-a prins deloc. Nu e o lectura grea, dar ceva din modul in care e scrisa si cum se prezinta nu a rezonat cu mine, iar finalul a fost previzibil. Personajele cam fara sare si piper, sunt curioasa daca ati citit-o daca v-a lasat alta impresie.

Am tras de cartea asta vreo 3 saptamani, lucru care nu mi se intampla aproape niciodata ... am inceput sa o citesc, am facut pauza, am inceput iar, m-am oprit si pana la urma am terminat-o pentru ca imi statea pe creier ca e neterminata. Nu m-a plictisit (e o carte extrem de usor de citit si, desi actiunea e in jurul perioadei Craciunlui, se poate citi oricand), dar nu m-a facut sa simt ceva. Nu mi s-a parut vreo comedie, asa cum citisem niste pareri, ba chiar au fost momente cand nesiguranta personajelor mi s-a parut chiar trista. Cand vezi 2 parinit divortati, fiecare cu partenerul actual si cu o fetita cu un iepure ca prieten imaginar plecati in vacanta te astepti la niste lucruri ...

Nu cred ca am mai citit ceva scris de Corinne Michaels pana acum, dar cartea asta mi-a atras cumva atentia, asa ca pana la urma am cumparat-o si am citit-o intr-o seara cand am vrut doar sa ma relaxez. Mi-a placut si m-a facut sa ma gandesc la multe lucruri, mai ales ca eu nu sunt genul care da o a doua sansa cuiva, este o lectura usoara si placuta, cu personaje interesante, este despre viata si pierderi, despre regasire si despre maturitate. Nu e vreo carte care sa-ti schimbe viata, dar cred ca poate sa iti deschida ochii si sa te faca sa te gandesti la niste lucruri.

Am terminat cartea asta de cateva saptamani si tot nu stiu ce sa cred despre ea - am citit-o greu, dar nu pentru ca e greu de citit (sau cel putin nu mi s-a parut), ci pentru ca am simtit sa o citesc pe bucati. Am vazut niste pareri foarte bune despre ea, nu m-a plictisit, dar ceva din actiune m-a tot facut sa ma opresc si sa iau cate o pauza, lucru pe care nu stiu daca l-am facut cu 3 carti in viata mea. Iar finalul ... sunt extrem de curioasa daca ati citit-o cum vi s-a parut. O carte despre creatori de jocuri, prietenie si iubire ... dar o carte ciudata, extrem de ciudata.

Am luat cartea asta cu mine la Sibiu, dar nu am apucat sa citesc deloc din ea pentru ca m-am luat cu altele, asa ca am citit-o acasa intr-o seara cand ma simteam destul de obosita si aveam nevoie de ceva care sa ma ajute sa ma relaxez. A reusit sa ma surprinda spre final desi firul actiunii e unul pe care l-am mai intalnit, dar am zambit cat am citit-o si mi-au placut personajele, mi-a placut si cum e scrisa. Nu am citit vreo alta carte de Abbi Glines si a fost cumparata fara sa citesc alte pareri, mi-a placut.


Voi ce-ati citit in ultima perioada?

Trimiteți un comentariu