Ganduri de inceput de primavara

1.3.22

A venit primavara! Si cu ce-a venit! 

Sunt multe ganduri care ma incearca si multe lucruri pe care as vrea sa le scriu, dar nu-mi doresc sa intru in anumite discutii pentru ca stiu si simt cat de grea e perioada asta pentru noi toti. Nesiguranta este unul din cele mai urate lucruri pe care le traim si, din pacate, a devenit parte din viata noastra. Dupa cum par lucrurile va trebui sa invatam sa traim cu ea si sa realizam ca nu stim cu ce vine ziua de maine, insa realitatea e ca uneori maine e asa departe si minutul urmator poate schimba tot.

Ultimele zile au fost cum au fost, nici macar nu vreau sa incerc sa ma rezum la un cuvant pentru ca nu exista unul care sa cuprinda tot ce simte intreaga omenire in momentele astea. Am discutat cu voi atat pe Facebook, cat si pe Instagram, am simtit din plin presiunea din perioada asta si am incercat sa fac ceea ce stiu eu sa fac. Si sa ma concentrez pe ce conteaza, pe ce e real si pe ce tine de mine, ultimul lucru pe care mi-l doresc e sa imi consum energia aiurea.

Empatia emotionala vine la pachet cu multe trairi greu de gestionat si asta am incercat sa transmit eu: aveti grija de voi! Orice emotie din perioada asta e perfect valida si trebuie traita ca atare, suntem oameni, simtim si actionam diferit. Trecem de la o stare la alta, ne simtim in toate modurile posibile (si imposibile), unii incercam sentimente pe care nu le-am trait niciodata, ne confruntam cu ganduri cu care nu stim ce sa facem, insa panica nu ajuta la nimic. Mintea limpede este cea care face diferenta si ne va ajuta in cele mai grele momente.

Nu exista un mod "corect" de a face lucrurile, unii oameni vor sa ajute cat mai mult, altii nu vor sa stie nimic, altii nu pot sa faca nimic, altii refuza sa vada si tot asa ... nu e cazul ca cineva sa judece pe cineva, faci daca vrei si poti, simti daca esti in stare. Daca iti e bine sa stai izolat fa asta, daca ai nevoie sa stii tot ce misca (deloc benefic, insa este felul multora dintre noi de a fi) informeaza-te, dar ai grija de unde iti iei informatiile.

Nu ajuta pe nimeni daca ne panicam toti, uitam sa dormim si sa mancam, ne oprim vietile in loc (nu ca eu n-am facut asta, am vorbit intotdeauna prin prisma a ceea ce traiesc si eu), realitatea - cinica, dar pe care o stim cu toti - este ca viata merge inainte. Singurul lucru pe care mi-l doresc cu ardoare este sa nu uitam: ce s-a intamplat zilele astea, cine si cum s-a pozitionat, dar mai ales sa nu uitam ce-a scos asta din fiecare dintre noi. 

Iar lucrul cel mai putin benefic este sa pui presiune pe altii sa ia o pozitie si sa faca ceva (sunt multi oameni care fac multe si nu vorbesc despre asta), sa judeci alegerile altora cand habar n-ai ce simt oamenii aia cu adevarat, iar sa crezi ca tu stii si totul e ca tine .... Am vazut atatea idiotenii zilele astea ... Eu nu cred ca se poate ierta tot in viata asta, nu exista justificare sau scuze pentru anumite lucruri. Eu nu uit, nu o sa uit si as vrea cand vor trece toate astea sa nu uitam ...

E de admirat tot ce se face si modul in care oamenii se unesc sa ajute, dar cum ar fi viata si lumea daca am face asta tot timpul, nu doar cand in jurul nostru e miros puternic de moarte?

2 comentarii

  1. Nu mai am cuvinte sa pun ce simt, ce cred, ce mi-as dori! Vreau doar ca totul sa se termine cu bine pentru noi toti.

    RăspundețiȘtergere