Recomandarea zilei #2

22.3.22

Probabil ca stiti deja ca eu nu beau cafea (nu am baut niciodata, nu suport nici macar mirosul), insa beau multe ceaiuri si v-am facut diverse recomandari de-a lungul timpului, dar imi place la fel de mult si ciocolata calda. De cand am inceput sa o folosesc pe cea de la Secretele Ramonei care nu are zahar adaugat si sta foarte bine pe partea de glucide pot sa-mi ofer placerea asta fara sa ies din stilul de alimentatie cu care eu ma simt bine.

Dar mereu caut diverse produse care ma pot ajuta sa ma bucur si mai mult de ceea ce imi place, asa ca astazi vreau sa va povestesc despre niste siropuri pe care le-am descoperit recent si care merg perfect cu ciocolata calda, dar pot fi folosite si pentru alta bauturi. Brandul este Simply si eu le-am luat de aici, am luat variantele la 250 ml pentru ca am vrut sa incerc mai multe arome. Mai am si v-am aratat anul trecut si variantele de la Sweetbird, insa astea imi plac mai mult.


Au atat produse cu zahar, cat si fara zahar, si normal ca eu le-am ales pe cele fara zahar, sunt mai multe variante de aroma, eu am luat 4 pentru mine, insa n-am apucat sa incerc decat doua si despre ele vreau sa va spun astazi: Toasted Marshmallow si Creme Brulee. Recomandarea producatorului este de 15 ml pe portie, insa mie mi se pare mult pentru ca sunt destul de aromate, asa ca pun cam jumatate din doza recomandata de ei si aroma este foarte intensa si duce ciocolata calda la cu totul alt nivel.

Indulcitorul folosit este sucraloza care pe mine nu ma incanta foarte tare, insa tinand cont ca e ceva ce nu consum zilnic si doza e foarte mica nu vad o problema din asta. Folosesc undeva la 7-8 ml la o ciocolata de 200 ml, iar valorile nutritionale pe 100 ml sunt 75 calorii si 17 grame de glucide - faceti si voi socoteala ce inseamna efectiv pe portie.

Eu pentru o ciocolata calda folosesc 200 ml de lapte de migdale neindulcit (il prefer pe cel de la Alpro), jumatate de tableta de ciocolata de la Secretele Ramonei (din ciocolata mare la 1 kg - preferata mea e Caramella, dar o am si pe cea alba si am avut-o si pe cea cu lapte) si sirop pentru un pic de rasfat. Si asta e tot - ma bucur de ceva delicios si imi fac o placere, fara sa consum zahar si alte prostii care nu imi aduc nici un beneficiu.

Stiati de siropurile de genul asta? Vi se par interesante astfel de recomandari?

Trimiteți un comentariu