Anul asta am incercat pentru prima data ...

21.12.21

Cand a inceput anul asta mi-am propus, fara sa imi fac planuri concrete tinand cont de contextul actual si de ce tot se intampla in jurul nostru, sa incerc cateva lucruri noi. Lucrurile nu prea s-au desfasurat asa cum am visat eu si, datorita problemelor cu ochiul din vara, multe chestii au devenit imposibile pentru mine (nu stiu daca pentru totdeauna, dar momentan nu vreau sa imi asum riscuri inutile), insa asta nu inseamna ca asta ma opreste de la a incerca experiente si senzatii noi. Mi-am dorit foarte tare un off road anul asta, insa nu s-a intamplat si asta ma racaie putin, chiar daca nu sunt genul de om care sa traiasca cu regrete. 

Zborul cu balonul de la Covasna, chiar daca a fost unul scurt si ancorat, m-a facut sa imi dau seama cat imi doresc sa incerc experienta asta asa cum trebuie - imi place libertatea, imi plac inaltimile si imi place sa simt ca nu exista limite. Dar in acelasi timp atunci cand sunt sus, indiferent ca ating sau nu pamantul, imi amintesc cat de mici suntem si ce conteaza cu adevarat in viata si asta ma face sa renasc de fiecare data. Unul din cadourile pe care le-am facut anul asta cuiva extrem de drag mie a fost un zbor experimental si este genul de experienta pe care vreau sa o incerc si eu candva.

Masajul este o parte importanta a vietii mele si in prima parte a anului am reusit sa ma duc aproape saptamanal la masaj, lucru care - din nefericire - nu mi-a mai iesit deloc pe finalul de an, insa sper ca la anul sa revin la obiceiurile mele bune. Am incercat de-a lungul anilor multe tipuri de masaj, insa anul asta a venit cu o premiera: masajul la 4 maini pe care l-am descoperit la Urban Masaj si care mi-a placut la nebunie.

Cred ca v-am si povestit la un moment dat mai multe despre asta intr-o postare, este o experienta foarte misto pentru cineva care adora masajul, insa nu este ceva ce as recomanda daca sunteti la inceput - schimbul energetic este unul foarte intens, dar relaxarea este totala si pentru mine o ora (sau mai mult in cazul fericit) de masaj reprezinta o deconectare totala de tot ce ma inconjoara. Daca sunteti in cautare de o idee de cadou pentru cineva drag va recomand un voucher cadou pentru un masaj facut de Romeo Tudorache, cel din spatele conceputului Urban Masaj, este altceva si merita fiecare ban platit.

Am plecat la munte cu un ghiozdan in spate si cu hainele de pe mine si a fost una din cele mai misto experiente incercate vreodata. Am avut norocul sa prindem multe zone pustii si sa ne bucuram de cateva momente absolut magnifice. Iar pentru mine faptul ca am putut sa urc pe piciorele mele si sa mai si merg dupa asta, a reprezentat ceva ce nu o sa pot vreodata sa exprim in cuvinte, mai ales cand anii trecuti medicii mi-au zis clar sa-mi iau gandul de la asa ceva. Singura limita este mintea noastra, eu cred cu tarie ca suntem mai puternici decat orice impediment poate sa ne apara in cale.

Nu am plecat anul asta asa cum ne-am dorit si multe planuri nu au mai apucat sa devina realitate, dar nu conteaza deloc - am savurat din plin momentele pe care am reusit sa le traim si am profitat de fiecare clipa cand am putut sa ne rupem de tot si sa ne conectam cu natura. Eu prefer sa urc cand mi-e greu si ma apasa realitatea, reusesc sa rup toate atele alea invizibile care ma tin blocata si sa imi recapat energia.

M-am conectat cu Universul si am simtit legatura asta mai puternic decat oricand, probabil ca vor fi persoane care nu vor intelege la ce ma refer, dar si oameni care vor simti exact ce am simtit eu. Poza de mai jos nu este editata, nu are vreun filtru si este facuta in Mamaia, la inceputul lunii iunie cand nu era inca nimic deschis si am avut plaja doar pentru noi. Am ajuns pe ploaie si in cateva zeci de minute am vazut tot spectacolul asta, am vazut cum totul se transforma sub ochii nostri si cum totul prinde viata.

Am pus si a doua poza pentru ca a fost prima data cand am luat masa cu vrabiutele - pe Instagram v-am arata cum au mancat bruschetele pe care le-am comandat, a fost ceva neasteptat si extrem de frumos, nu am apucat sa fac decat poza asta pentru ca am savurat intreg spectacolul. Erau mai multe mese, insa ele au vrut la mine si la farfuriile mele si eu doar am ras. Ciupercile si pestele nu le-au atras deloc, vrabiuta din poza doar a ramas sa ne tina companie.

Si tot la Urban Masaj am mers anul asta la psihoterapie, am fost initial pentru o evaluare si am decis sa merg in continuare pentru ca am simtit ca ma ajuta sa ma exprim mai liber si sa fiu mai deschisa in gandire. Am avut si niste pauze fortate, dar in principiu din mai si pana in prezent m-am vazut saptamanal cu Laura. Nu m-am dus sa imi rezolv vreo trauma, nu ca nu as avea (toti avem si intotdeauna este loc de mai bine), ci pentru a-mi atinge potentialul maxim, pentru a intelege mai bine ce butoane imi apasa anumite comportamente si cum pot reactiona mai usor la tot ce se intampla. Sedintele on-line nu sunt pentru mine si nici nu vreau sa le incerc, insa daca nu sunteti din Bucuresti sunt o varianta daca simtiti nevoia sa vorbiti cu cineva.

Cum m-au ajutat concret pe mine sedintele astea? M-au facut sa-mi gestionez inteligent furia (v-am povestit mai multe saptamanile trecute despre situatia care m-a adus in starea asta), ma exprim mult mai liber si nu ma mai incarc cu problemele altora (simt ca in sfarsit fac niste pasi inainte si ies din profilul salvatorului cu care ma lupt de ani de zile si care ma face sa-mi asum niste responsabilitati care nu sunt ale mele), nu mai caut explicatii pentru limitarile unor persoane si mi-e mult mai usor sa pun distanta cand ceva nu ma ajuta. Habar n-am cat am de gand sa ma mai duc, nu mi-am facut vreun plan si nu am un scop in minte, cat simt ca ma ajuta ma duc pentru ca asa cum v-am spus starea mea de bine e principala mea problema.

Ce ati incercat pentru prima data anul asta?

5 comentarii

  1. Nu am incercat nimic nou anul asta, dar mi-am pus deja pe lista pentru la anul: un tatuaj si zborul cu parapanta. Si cu balonul mi-ar placea, daca se iveste ocazia sigur nu o s-o ratez. Cat a costat acest zbor ancorat si cat a durat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost intr-un press trip, daca ii cauti pe cei de la Balloon X Transylvania poti sa vezi exact ce oferte au - ei sunt cei ce s-au ocupat de zbor.

      Ștergere
  2. oooh , cat de faina e poza cu vrabiuta asta , am si eu una in telefon , de cand am fost in Antalya , tot asa , niste vrabiute mancau din salata unei doamne de la o masa din fata noastra , doamna aproape nu se mai misca , doar ca sa le lase sa ciuguleasca linistite din salata !! priceless !!

    RăspundețiȘtergere