Cum au fost ultimele zile

28.12.21

Ultimele zile au fost cu liniste si relaxare, au fost zile in care am facut doar ce-am simtit, am stat extrem de putin cu telefonul in mana si mi-am bucurat sufletul cu ceea ce imi place si ma face sa zambesc. Am avut niste momente mai triste inainte de Craciun (m-au coplesit amintirile si dorul, am plans cum n-am mai plans de mult timp, probabil ca tot anul asta si-a pus amprenta pe tot ce inseamna emotii si asta a fost la mine momentul de descarcare), dar le-am luat ca atare, am trait ce-am simtit si am mers mai departe pentru ca am vrut sa ma bucur de fiecare clipa din perioada asta.

Nu am avut nimic traditional de mancare (nici sarmale, nici cozonac si nici altele de genul asta pentru ca nu e ceea ce ne place), nu am facut lucruri doar ca sa le facem, am fost si am dus cadouri catre cei dragi in Ajun si am stat la povesti, ne-am lasat amintirile sa se plimbe in voie - mie mi se intampla asta ori de cate ori caut printre decoratiunile pentru brad. Copilaria mea a insemnat brazi inalti cat casa, impodobit bradul cu tata in Ajun (mama ne ajuta doar cu instalatia luminoasa), mese mari la bunicii mei si multe rasete - astea sunt amintirile mele, insa am invatat sa ma bucur de ceea ce traiesc, sa cladesc amintiri si "traditii" noi. Si asta am si facut - am iubit, am ras, am daruit, am primit, am zambit si m-am bucurat.

Ultimele luni au fost extrem de aglomerate si eu n-am ajuns in bucatarie atat cat mi-am dorit, asa ca am profitat de zilele astea relaxate si am facut clatite (proteice, bineinteles), insa mi-am lasat imaginatia libera si asta a iesit - eu nu vreau sa las vreodata sa plece copilul din mine, asa ca incerc sa aduc un zambet de fiecare cand pot. Diminetile tarzii m-au facut extrem de fericita pentru ca aveam mari lipsuri la capitolul somn si mi-am dorit foarte tare sa nu mai sune alarma in fiecare dimineata, asa ca am inceput diminetile cu o alta energie.

Eu n-am fost niciodata mare amatoare de mancaruri grele, traditionale (n-am mancat niciodata lebar, caltabos, carnati si altele de gen - pur si simplu e ceva ce nu ma atrage), sarmalele sunt ceva ce consum extrem de rar (si de multe ori se intampla doar daca sunt intr-o vizita), iar cozonac n-am mancat de multa vreme (in copilarie cand facea bunica mea nu mancam mai mult de o felie si aia cu mare greu). Pe 26 am avut musafiri si am facut un cheese board urias - cel mai reusit de pana acum - si am stat la povesti cu un pahar de vin si tare bine a fost.

Despre cum vad eu cadourile pentru oamenii dragi v-am tot spus, anul asta am incercat sa bucur cu lucrurile care stiu ca aduc zambete (am reusit sa impachetez toate cadourile pe care le-am dus personal si m-am bucurat pentru ca am vazut surpriza cand am oferit ceva intr-un ambalaj festiv si o eticheta cu numele destinatarului) si la randul meu am primit multe cadouri care m-au facut sa zambesc, mult mai multe decat ma asteptam si alese cu mare grija.

Serile au fost cu lumanari parfumate, filme de Craciun si multe rasete - aveam nevoie de timp de genul asta pentru a ne reveni dupa agitatia de anul asta, asa ca am savurat din plina toate momentele de liniste, cu nimic de facut si cuibarit la caldura. In ultimele saptamani au inceput sa ma uit iar pe Youtube (dupa o pauza destul de lunga), asta m-a pus pe ganduri si m-a facut sa ma gandesc la tot ce inseamna social media si expunerea asta.


Am baut multe cani de ciocolata calda - eu o prepar cu lapte vegetal si ciocolata de la Secretele Ramonei, insa anul asta am avut si niste siropuri fara zahar de la Sweetbird (aici puteti sa vedeti exact despre ce e vorba) care ne plac mult. Cele 2 arome pe care le tot folosim sunt Salted Caramel (caramelul sarat e preferatul meu) si Gingerbread, din pacate nu pot sa va recomand siteul de unde le-am luat pentru ca a fost o experienta nasoala, insa cred ca se gasesc si in alte parti.

Nu am facut mancaruri traditionale, insa am copt o gramada de biscuiti si cookies (retetele pe care le fac mereu, insa cu aroma de sarbatoare), am dat si niste rateuri in bucatarie care m-au facut sa rad pentru ca mi se intampla rar, dar sunt unele zile cand nu imi iese si pace. Noroc ca doar aspectul a fost problema pentru ca gustul a fost ala care trebuie si nu a trebuit sa arunc nimic, am luat totul asa cum a venit si nu m-am stresat pentru nimicuri.

Cuvantul care cred eu ca ar defini cel mai bine ultimele zile pentru mine este iubire si nu cred ca o sa duc gandul asta mai departe de atat, am vrut doar sa va spun ca e important sa faci ce iti place, cu cine iti place si cum iti place.


Zilele voastre cum au fost?

2 comentarii

  1. Ne-am bucurat de sarbatori cu filme, liniste, patinaj, bataie cu bulgari, cadouri si ciocolata calda cu caramel sarat, :)

    RăspundețiȘtergere