Ganduri de inceput de noiembrie

2.11.21

Am facut poza cu gandul de a scrie postarea asta, insa cand am pus mana pe taste am inceput sa ma gandesc daca vreau sa fac asta sau nu ... se intampla multe lucruri in perioada asta, sunt multe lucruri despre care vreau sa scriu si multe altele despre care cred ca nu ar trebui sa vorbim pentru ca nu suntem in masura, dar in acelasi timp nu vreau in jurul meu energie negativa si nici nu am rabdarea sa mai suport ineptii. E o perioada dificila si, din pacate, eu am vazut tot mai multi oameni care acum isi arata adevarata fata si se comporta intr-un mod care pe mine ma lasa de multe ori fara cuvinte.

Din fericire - si mai mult decat oricand, ma bucur de modul in care gandesc si de experientele pe care le-am trait in viata asta pentru ca m-au adus exact la ceea ce sunt azi - lucrurile mai putin placute nu reusesc sa ma dezechilibreze, chiar daca sunt momente cand simt ca ma apuca furia. Este o realitate pe care o traim toti si daca o negam nu ne ajuta la nimic, fiecare are de-a face zilnic cu diverse situatii si probleme si asta ne afecteaza. Am mai scris si cu alte ocazii pe blog ca in lumea asta sunt 2 sentimente dominante: iubirea si frica si de aici pleaca totul. Faptul ca sunt multi oameni care sunt fortati sa ia decizii din frica (o frica hranita intr-un mod toxic si repetat) pe mine ma infurie, dar in acelasi timp stiu si ca sunt putine lucruri pe care eu, ca individ, le pot face in situatia asta.

Eu cred in libertate si nu cred ca exista un adevar absolut, fiecare om trebuie sa ia decizia pe care o considera cea mai potrivita pentru situatia in care se afla in momentul ala. Oamenii care cred ca au dreptul sa spuna unuia sau altuia ce sa faca - si ma refer la oamenii care nu sunt specialisti in vreun domeniu si vorbesc strict prin prisma a ceea ce cred ei ca e "bine" - ma irita la maxim si am dat unfollow multor conturi in ultima vreme. Nu cred in etichete si nu cred ca vreunul e mai presus decat altul, e o chestie de principiu, nu are de-a face cu optiunea unui om de a face sau nu face ceva.

Ceea ce am facut in ultima perioada a fost sa ma gandesc extrem de bine cum vreau sa imi petrec timpul, ce informatie vreau sa ajunga la mine, dar mai ales unde aleg sa cheltui banii pentru care muncesc din greu - si nu sunt genul care uita, stiu exact ce afaceri o sa sustin de acum incolo si care sunt locurile unde nu o sa mai calc. Asa cum stiu care sunt oamenii cu care doar ma voi saluta si atat, ferocitatea in exprimare si agresivitatea nu arata cat de inteligent esti, ci cu totul altceva ...

Fiecare dintre noi traieste si alege in functie de ceea ce a experimentat in viata, de ceea ce a trait (de cele mai multe fara ca ceilalti "destepti" si "evoluati" sa aiba habar) si de capacitatea intelectuala pe care o are sau nu o are. Respectul fata de ceilalti spune multe despre respectul de sine si despre ceea ce este un om, asa ca daca mi-as permite sa dau un sfat (nu-mi permit, emit doar o parere asumata) este sa va uitati cu atentie in jurul vostru si sa vedeti ceea ce va inspira, ceea ce va aduce un beneficiu, ceea ce va face sa fiti mai buni si sa va inconjurati cu asta. 

Barfa ieftina, rautatea gratuita, "inteligenta" de la coltul strazii si alte de gen (inclusiv lipsa de empatie care este o problema tot mai generala din punctul meu de vedere) pe mine nu ma intereseaza si nu am de ce sa le tolerez in jurul meu, nici macar in mediul on-line care de multe ori e superficial si pus doar pe circ, asa ca aleg cu grija pe ce imi "consum" timpul.

Cu gandurile astea am inceput noiembrie, asa ca va intreb si pe voi: ce ganduri va incearca zilele astea? Ce informatii consumati cel mai des? Care sunt oamenii care va inspira zilele astea? Cum simtiti toata situatia asta?

4 comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Zambesc, in ulnele zile mai fortat, dar ni se intampla tuturor. :)

      Ștergere
  2. Bun găsit în noiembrie🤗! Noiembrie mă găsește haotică,dezechilibrata fizic și emoțional ( doar din cauza sănătății ) ... In rest, nu vreau sa fiu drastică însă pt mine este destul de clar unde mă situez in acest haos și am de lucru la cum voi gestiona relațiile ( hm 🤔 sunt din ce in ce mai puține și mai fragile ) ! Toate gândurile bune către tine,noiembrie tihnit și cu iubire 💕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ai zile linistite si cu oameni frumosi care sa iti arate ca se poate si altfel, chiar daca a ajuns o raritate omenia.

      Ștergere