Cand vrei o pauza, dar nu prea ai timp ...

4.11.21

Sunt zile cand simt nevoia de o pauza ... de la casa, de la munca, de la oameni, de la tot ce inseamna viata agitata. Si am norocul sa am mai multe parcuri langa mine, asa ca pot sa-mi iau laptopul si pot sa lucrez de oriunde. Dar sunt si zile cand vreau sa stau in liniste, sa ma bucur de natura (atat cat este posibil intr-un oras poluat si aglomerat ca Bucuresti), pur si simplu sa respir aer curat, sa ma incarc cu energie si sa-mi pun ordine in ganduri. Pozele din postarea asta sunt facute in 2 zile diferite, in aceeasi locatie - Parcul Sticlariei, cel de care va spuneam la finalul lui octombrie si au in comun ceva: liniste si stare de bine.

Eu ma incarc cu energie de la natura, atunci cand timpul imi permite imi place sa plec din Bucuresti si sa urc undeva cat mai sus (altitudinea mi se pare ca ajuta sa rupi toate firele alea invizibile care te tin blocat) si sa ma bucur de aer curat si sa-mi reamintesc care e realitatea - cat de mici suntem noi in comparatie cu lumea asta, cat de multa importanta dam uneori unor lucruri fara sens si ce conteaza de fapt cu adevarat. 

Insa de cele mai multe ori nu pot sa plec si atunci ma duc in parc - ma uit la copacii, la cer, la apa (prefer locurile unde exista si un lac pentru ca imi place sa vad reflexiile, sa imi aduc aminte ca uneori tot ce e nevoie e sa schimbi perspectiva din care privesti lucrurile). De cele mai multe ori am norocul sa intalnesc catei si pisici, ii mangai si ma joc cu ei si asta imi schimba imediat starea de spirit. Insa ceea ce ma ajuta cu adevarat si este un lucru extrem de simplu este sa schimb locul, chiar si pentru o ora - ies din rutina, imi bucur ochii si automat mi se schimba si starea de spirit, indiferent de ce probleme am (pentru ca toti avem, daca nu vorbim despre ele nu inseamna ca nu exista sau ca nu sunt importante sau ca nu ne afecteaza).

In ultimii ani, dupa o pauza extrem de lunga, am inceput sa port iar ghiozdane cand plec pe undeva, pentru ca este mult mai comod si imi e mult mai usor sa iau cu mine cateva lucruri pe care le consider esentiale, dar am si mainile libere sa pot sa fac ce am de facut. Ce nu-mi lipseste din "bagaj"? Am mereu cu mine ochelari de soare, un produs cu protectie solara, un balsam de buze si castile,  fie o carte, fie o revista (mai rar reviste, dar se mai intampla) + chestiile esentiale gen o sticla de apa, servetele, dezinfectant, crema de maini si altele de genul asta.

Merg mult, sunt mai bine de 2 ani de cand mi-am propus sa depasesc 10.000 de pasi zilnic si in cele mai multe zile imi iese, dar sunt si zile cand ma duc spre 20.000 si asta imi place mult pentru ca ma motiveaza si-mi aduce aminte ca poti sa schimbi orice in viata, daca iti propui asta, dar sunt si zile cand nu merg mai deloc (si e ok si asta). Oricat de putin timp am, ma opresc si observ ce e in jurul meu: ma bucur de copaci, de flori, de tot ceea ce are natura sa ofere si lucrurile astea mici fac diferenta pentru mine.

Ceea ce imi place la Parcul Sticlariei este salbaticia si faptul ca in timpul saptamanii poti sa ai norocul sa nu intalnesti prea multi oameni, astfel incat daca iti propui sa te "rupi" poti sa o faci foarte usor. Insa daca prefer sa ma duc intr-un loc mai placut privirii aleg Parcul IOR, care este si mai aproape de mine si care ramane parcul copilariei mele. Dar si aspecul asta raw cu un potential mare in viitor are farmecul lui, de-asta consider ca e bine sa alegi in functie de ce simti si ma refer la modul general, nu numai la situatia asta. Citatul asta (vedeti in pozele de mai sus despre ce carte e vorba) mi se pare ca este foarte actual si defineste perfect perioada pe care o traim.

Spuneam mai sus ca nu imi lipseste din geanta/ ghiozdan un produs cu protectie solara atunci cand stiu ca o sa petrec ceva timp in aer liber. Ceea ce am folosit in ultima vreme este pudra asta de la Isdin pentru ca mi se pare mult mai usor de aplicat si nu ma deranjeaza la ochi, asa cum fac produsele de tip spray (cel de la La Roche-Posay este cel pe care eu il tolerez cel mai bine, chiar daca e mai scump decat altele). O sa va povestesc in curand mai multe despre brandul asta spaniol pentru ca mai folosesc un produs de la ei si chiar vreau sa va dau mai multe detalii.

M-am gandit cand am inceput sa scriu daca postarea asta o sa va transmita ceva, daca are sens sa va arat franturi din zilele cand mintea mea are nevoie de o pauza, daca ajuta cu ceva informatiile de genul asta ... am realizat ca si eu la randul meu ma simt inspirata cand vad cum se relaxeaza alti oamenii, cum aleg sa faca din banal o clipa de multumire sufleteasca, chiar si atunci cand nu dispui de timp, resurse sau cine stie ce alte nebunii. Pentru ca viata e facuta din momente, momentele alea simple care te umplu de bucurie si care iti amintesc ca merita sa te bucuri de ce ai si de unde esti, nu sa pierzi timp si energie gandindu-te la ce nu ai. E bine sa avem dorinte si planuri si sa tindem spre anumite lucruri, atata timp cat nu uitam sa ne bucuram de clipa actuala si de ceea ce avem deja.

Tu ce faci atunci cand simti ca totul te apasa si ai nevoie de o evadare, dar n-ai nici timp si nici resurse pentru asta? Si nici nu vrei sa ramai intre peretii de acasa?

Trimiteți un comentariu