Ce-am citit in ultima vreme

25.11.21

Cred ca a trecut o luna de cand v-am povestit pe blog despre cateva carti care mi-au placut si intre timp am mai strans o lista mica de care vreau sa va spun. O sa incerc sa fac asta periodic pentru ca citesc mult si sunt unele carti care chiar merita sa fie mai cunoscute, dar nu imi iese intotdeauna asa cum imi doresc - daca nu apuc sa scriu despre o carte dupa ce o termin parca nu imi mai gasesc cuvintele potrivite dupa o perioada si imi pierde cheful de povesti.

A doua sansa de Christine Riccio (nu stiu daca o stiti sau nu, este o poloneaza cu un canal de Youtube despre carti) a fost o surpriza mai mult decat placuta si cat am citit cartea asta am zambit fara pauza. Am gasit-o la o oferta buna si am zis de ce nu, dar a ajuns sa imi placa cu adevarat si e o carte mai mult decat interesanta. Nu stiu daca e genul de care care sa fie pe placul sau intelesul multora - pentru ca nu ne permitem sa visam si sa ne folosim imaginatia, din pacate - dar e o carte care te pune pe ganduri si iti aminteste ca e bine sa inveti sa iei lucrurile asa cum sunt si sa razi de tine (si de situatiile comice) atunci cand trebuie, dar mai ales ca trebuie sa iti asculti inima, sa iti urmezi visul si sa profiti de moment. Cred ca e o carte buna pentru cineva care vrea niste schimbari, dar este blocat de teama si de necunoscut pentru ca iti arata ce pierzi daca nu iesi din zona de confort.

Sfaturi de viata m-a luat prin surprindere si de-abia la final mi-am dat seama cum sta de fapt povestea, este romanul de debut a lui Renee Shafransky si mi-a placut. Este o carte pe care am savurat-o in cateva seri racoroase si, desi implica o crima si niste investigatii, nu este un thriller clasic sau o poveste cu detectivi. Eroina e pusa in niste situatii dramatice, ajunge sa se indoiasca de propria minte si de actiunile ei, e interesant sa urmaresti evoluria povestii si sa mai afli cateva informatii despre mintea umana si modul in care functionam.


Asta-i povestea noastra de Dani Atkins a fost o cumparata impulsiv, a fost ceva in coperta care m-a facut sa vreau sa citesc cartea asta si nu regret deloc, m-am apucat de ea intr-o seara si m-a prins atat de tare incat cand am terminat-o era aproape 3 dimineata si eu nu stiu cand au trecut orele. E o carte complexa, cu multe trairi si sentimente, cu situatii si reactii care te fac sa iti pui intrebari si sa te gandesti daca tu ai fi procedat diferit. Este una din putinele carti care m-a tinut in suspans pana la ultimele pagini, asa ca as vrea sa citesc si alte carti de autoare pentru ca mi-a placut stilul, chiar daca au fost clipe cand m-a derutat putin intoarcerea brusca in trecut.

Idila hipnotizatoarei este prima carte pe care o citesc de Liane Moriarty si am vrut-o inca de cand am vazut ca a aparut, dar a durat ceva pana am si pus efectiv mana pe ea sa o citesc. Mi-a placut, mi se pare o lectura buna daca vreti sa vedeti cum functioneaza mintea umana si cum e de fapt viata, insa am tras de ea cateva seri bune, desi eu de obicei sunt un altfel de cititor. Banuiesc ca ce m-a atras initial a fost sa vad cum gandeste si traieste un om care practica hipnoterapia si care are de-a face cu multi oameni si cu multe trairi, dar mintea mea cred ca isi imaginase deja o poveste diferita ... poate ma asteptam sa descopar niste lucruri, nu stiu exact. Nu imi pare rau ca am citit-o, dar parca aveam alte asteptari (clar nerealiste).


Voi ce cititi in perioada asta?

Trimiteți un comentariu