Machiaj de vara? Cat mai usor si luminos!

5.7.21

Caldura din ultima perioada m-a facut sa folosesc tot mai putine produse de machiaj, chiar si in zilele cand am avut treburi mai "importante" si am vrut sa arat cat mai bine, lucru cu care de altfel avem de-a face toate cand temperaturile sunt ridicate si trebuie sa facem cumva fata valului fierbinte. Am tot intins mana dupa cateva produse de care nu cred ca v-am mai povestit pana acum, asa ca m-am gandit sa va spun putin despre ele si despre cum aleg eu produsele atunci cand e atat de cald.

Ziua mea incepe intotdeauna cu o curatare a tenului, urmata de un toner sau o esenta hidratanta, un produs cu vitamina C (antioxidantii sunt extrem de importanti si potenteaza actiunea produselor cu protectie solara) si SPF50 - prefer filtrele minerale pentru ca ochii mei le tolereaza mult mai bine. Iar cand e atat de cald aleg sa folosesc peste un bb cream cu SPF pentru ca este mult mai usor si imi ofera si o protectie solara suplimentara. 

Perfect Cover BB Cream de la Missha are SPF42, se poate aplica cu degetele, cu un burete umed sau cu pensula (in functie de acoperirea pe care o vreau) si rezista destul de bine, chiar si pe cele mai ridicate temperaturi. Uniformizeaza tenul, il ingrijeste si are o acoperire care mie imi place. As vrea sa mai incerc si alte BB cream-uri asiatice, asa ca daca aveti vreo recomandare de un produs care va place mult astept sa imi spuneti in comentarii.

In zilele cand am mai mult timp si chef aplic un bronzer pentru un pic de culoare, dar am evitat rimelul in ultimele saptamani din cauza problemelor pe care le-am avut la ochi. De cele mai multe ori aleg sa folosesc un iluminator pentru ca imi place efectul de ten radios si sanatos pe care astfel de produse il ofera. Cand e foarte cald am tendinta sa aleg iluminatoare lichide, dar sunt si zile cand mi-e mult mai usor sa folosesc un produs compact. 

Nu cred ca v-am aratat vreodata iluminatorul Blossom Glow de la Wet'n'Wild, asa ca mi s-a parut momentul potrivit sa va spun de el pentru ca e foarte interesant si are un pret mai mult decat accesibil. E pigmentat, are o textura cremoasa si fina si daca sunteti in cautarea unui produs nou pentru luminozitate s-ar putea sa va placa.

Desi am multe glossuri si rujuri, cand ma grabesc si e atat de cald afara prefer sa aleg un balsam de buze care sa hidrateze si sa ofere putina culoare. Cel de care vreau sa va spun astazi este de la Catrice si nu are SPF, dar are un pret mai mult decat bun si chiar merita incercat. E vorba de Volumizing Lip Balm - nuanta din poza este 040 Grace-Full Lips, are un efect racoritor (banuiesc ca are ceva mentolat in formula, nu am verificat) si hidrateaza, iar nuanta este una foarte naturala si frumoasa. E genul de produs usor de folosit si care face ce promite.

Ati incercat vreunul dintre produsele de care v-am povestit? Voi cate produse de machiaj folositi in perioada asta calda?

4 comentarii

  1. Eu am chef vara să mă joc cu fardurile, chiar dacă într-un mod subtil și poate nu tocmai în zilele cu caniculă, în alea de multe ori nu am chef de machiaj deloc. În schimb e perioada în care încerc să profit cât mai mult de rujurile mele „nebune” :))
    N-am încercat niciunul dintre produse, dar pe BB cream îl am în wishlist de mult timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am preferat balsamurile in ultima perioada, mi se par cele mai practice. :)

      Ștergere
  2. Foarte bune recomandari, big like ;)

    RăspundețiȘtergere