7 intr-o saptamana #310

4.7.21

Saptamana asta a fost mai buna decat cele trecute, chiar daca nu lipsita de probleme - marti am avut programare la West Eye Hospital pentru o ecografie la ochi (pana la urma am ajuns sa fac si o tomografie) si scenariul cel mai urat nu s-a confirmat, lucru care m-a bucurat mult pentru ca am stat cu teama. Medicii au banuit o deslipire sau o mica ruptura de retina, dar nu a fost asa. Probleme sunt, miopia aduce cu sine niste degradari ale ochiului si trebuie sa fiu foarte atenta la efort (pentru a evita tocmai situatia de care ne-am temut), asa ca momentan sunt intr-o pauza fortata si incerc sa-mi dau seama cum sa procedez mai departe pentru ca nu vreau sa ma tem sa fac anumite lucruri, dar nici sa risc prosteste si sa imi pierd un ochi.

Am fost mult pe drumuri zilele astea pentru ca am incercat sa discut cu mai multi specialisti si sa imi dau seama cum pot concret sa ma ajut, fara sa risc inutil atunci cand nu e cazul. Machiajul meu a fost minim, dar am avut mare grija sa reaplic protectia solara pe parcursul zilei si sa nu uit de buze - imi place mult balsamul asta cu SPF50 de la Pupa Milano, cred ca v-am mai zis de el. Am decis sa fac niste sedinte de acupunctura (ma gandeam de ceva vreme la asta, dar am tot amanat) pentru ca nu imi place ce se intampla cu mine, miercuri seara m-am decis, joi am fost la o consultatie si am facut deja 2 sedinte.

In Bucuresti a fost atat de cald, incat mie nu mi-a venit sa mananc nimic pe parcursul zilei (in schimb am baut litri intregi de apa si tot nu am reusit sa scap de senzatia de deshidratare), iar seara am preferat chestii reci si care sa nu necesite cine stie ce efort, dar mai ales sa nu implice foc. Combinatia burrata, prosciutto si piersici e una care ne place mult si pe care o tot savuram, v-am mai aratat diverse variante in timp. Ce-am mai facut zilele astea e supa de rosii rece: eu o fac in blender cu iaurt grecesc (nu gatesc rosiile si folosesc doar rosii cherry pentru ca astea imi plac, uneori pun si ardei gras) si am combinat-o cu crutoane de halloumi (pe care le-am facut pe functia de grill a cuptorului electric).


In mai am comandat de pe Aliexpress niste huse cand mi-am schimbat telefonul si saptamana asta au venit toate, dupa ce m-am plictisit asteptand sa fie procesate in BSI. Probabil ca nu o sa mai dau comenzi curand pentru ca Posta Romana a schimbat niste lucruri de la 1 iulie si anunta ca taxeaza tot ce intra in tara, indiferent de valoare, lucru care cred ca va ingreuna si mai rau procesarea coletelor la intrarea in tara.

Am fost intr-o seara la cumparaturi si am intrat in Carrefour (unul mare ca sa merg la sigur) sa caut inghetata asta de la Breyers - nu are zahar adaugat, este bogata in proteine si fibre si are foarte putine calorii. Anul trecut am gasit si varianta cu caramel sarat, anul asta insa am gasit doar Cookies & Cream (care mie imi place mult) si una cu ciocolata care pe mine nu ma atrage deloc. Are printre cele mai bune valori nutrionale pe care le-am gasit la inghetata, asa ca prefer sa o iau pe asta, chiar daca e mai scumpa si mai greu de gasit.

Medicul oftalmolog mi-a recomandat sa iau toata viata niste suplimente care sa imi ajute ochiul si chiar va spuneam pe Instagram ca le-am gasit la cele mai bune preturi la Farmacia la Pret Mic, iar vineri am primit de la ei un colet care m-a bucurat mult pentru ca sunt produse de la branduri pe care nu le stiu, dar care par foarte interesante. De la 1 iulie se numesc Spring Farmacia la Pret Mic si au un site nou (aici gasiti toate detaliile), iar portofoliul lor s-a imbogatit considerabil si am inteles ca urmeaza multe alte surprize in perioada urmatoare.

Eu am in plan o comanda la ei pentru suplimentele de care va spuneam si imi trebuie cateva chestii pentru casa si catei, insa dupa ce m-am uitat la ce e pe site cred ca o sa "scap" si cateva cosmetice in cos pentru ca unele branduri au preturi mai bune decat la Farmacia Tei pe care stiu ca multa lume o prefera - am vazut o crema de la Dear Klairs la un super pret si eram de multa vreme cu ochii pe ea. Surpriza de la ei m-a facut sa ma gandesc la cat de previzibili suntem ca si comportament de cumparare si cum de multe ori nici nu mai cautam alte variante mai avantajoase. Eu clar o sa raman clienta lor pentru ca imi place ceea ce au pe site si imi plac preturile.

Sfarsitul de saptamana a insemnat relaxare in primul rand si timp petrecut cu oamenii dragi sufletului meu, dar si cateva plimbari. Stickul cu SPF nu imi lipseste din geanta pentru ca il reaplic mereu pe tatuaje, acum il am pe cel de la Elizabeth Arden, insa ii simt lipsa celui de la Pupa care era special gandit pentru tatuaje si intensifica culoarea lor. Imi pare tare rau ca nu se mai produce pentru ca m-am bazat pe el in ultimele veri atunci cand eram pe drum.

Ar fi multe momente pe care le-as putea incadra la ideea de highlight al saptamanii, dar o sa ma opresc la geanta asta pe care am luat-o de la Parfois zilele trecute. Am vazut-o acum cateva luni, dar mi-am impus sa nu o iau pentru ca am destule, insa am ramas cu gandul ca o sa urmaresc daca mai e cand vor incepe reducerile. In ultimele saptamani nu mi-a ars de cumparaturi si nici nu imi amintesc cand mi-am cumparat ultima geanta, asa ca m-am bucurat mult cand am gasit-o redusa mai ales ca mi-am luat niste rochii si fuste cu care merge la fix. E mica si colorata si imi place la nebunie - are si curea lunga pentru umar, asa ca poate fi purtata in mai multe feluri.

Saptamana voastra cum a fost? Cum va descurcati cu caldura din perioada asta?

6 comentarii

  1. Bună ziua!Ce cremă de la Dear Klairs v ă tentează!?! Au produse bune?Nu am auzit de brand ul ăsta până acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă seacă de energie temperaturile care urcă spre 40 grade, dar în ultimele zile mi s-au părut ideale temperaturile (sau pe aproape), preferam să rămână așa dar prognoza zice altceva...
    Eu n-am mai îndrăznit să comand chestii de prin Asia, husă la telefonul nou mi-am luat de pe un site de la noi. Sunt puțin mai scumpe, dar măcar am avut coletul în 2 zile.
    O să mă uit și eu de înghețata aia și mă bucur că n-a fost ce-i mai rău cu ochiul.
    Să ai o săptămână cât mai bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am gasit nicaieri la noi husa ca cea cu tigru, ma refer la material, am scapat telefonul de nu stiu cate ori si nu are absolut nimic, am avut husa asta mereu in ultimii 5 ani si mi se pare de vis.

      Ștergere
  3. Bine ca nu a fost mai rău cu ochiul , văzusem ca ai scris ceva pe Insta dar nu știam exact la ce te-ai referit . Gentuta este foarte frumoasa, sa o porți cu mare drag 💖
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere