Liniste ...

25.9.19


Am avut o perioada extrem de agitata, am avut mult de lucru, mult de umblat si am intrat in contact cu multe persoane, iar agitatia aia fara sens (si ma refer la lucrurile pe care noi oamenii le complicam inutil) a reusit sa ma atinga si pe mine. Si mi s-a facut dor de linistea mea si cand zic liniste nu ma refer la zgomot pentru ca la mine in casa e destul de multa agitatie cu atatia blanosi, ci ma refer la starea aia de bine in care tu esti ok cu tine si lucrurile care nu tin de tine nu reusesc sa te afecteze.

Eu, prin natura mea, sunt un om agitat si atunci cand sunt extrem de obosita ma manifest inca asa, desi am lucrat mult la asta in ultimii ani. Insa ceea ce am invatat - si invatatul asta de obicei vine din chestii dureroase si care lasa urme - este ca o minte limpede este ceea ce face diferenta in momentele cele mai grele sau in cele cand ai de luat decizii. Capacitatea de a gandi lucid atunci cand in jurul tau totul o ia razna e unul din lucrurile pe care ar trebui sa ni le dorim toti. La nervi si stres spunem lucruri urate, luam decizii cu urmari neplacute si facem chestii care nu ne dor doar pe noi, ci si pe cei din jurul nostru.

Sa revin la liniste, aia la care eu ma intorc de cate ori viata o ia pe un drum care nu imi place. Ma bucur de lucrurile mici, de flori, de o cana de ceai, de o carte buna, de cateva momente de liniste pe o banca in parc, de o joaca scurta cu un animal - si nu trebuie sa fie animalul meu, eu mangai toti cainii si toate pisicile care imi apar in cale pentru ca nu pot sa nu ma gandesc ca si ele au nevoie de dragoste, asa cum avem toti. Am mereu in geanta dezinfectat si servetele umede si nu mi-e frica sa mangai un amarat care poate e si murdar. Inteleg ca nu toti oamenii sunt capabili sa faca asta, dar macar sa nu facem rau, daca mai mult nu putem.

Tu cum iti calmezi mintea si sufletul? Cum ajungi la starea de pace interioara de care avem toti nevoie si care ne ajuta sa ramanem sanatosi la minte si la suflet?

4 comentarii

  1. Nu intotdeauna reusesc, dar de obicei ma ajuta sa ma opresc, sa ma odinesc, sa fac lucruri care imi plac, sa-mi depasesc limitele, sa ma fac eu, pe mine, mandra de mine. Sa imi fixez un tel, o excursie, ceva de care sa ma leg. Incerc ca acel tel sa fie fixat cu cel putin 6 luni inainte ca sa-mi ricice moralul la nevoie. Imi dau o stare de bine si de liniste sunt reusitele celor pe care ii iubesc. Si CEL MAI IMPORTANT, cu ce trebuia sa incep de fapt: SANATATEA. Fara ea, suntem total neputinciosi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti ar trebui sa facem un pas in spate cand lucrurile nu merg cum vrem si sa analizam la rece, dar nu e mereu usor sa faci asta. :)

      Ștergere
  2. Încerc sa apreciez toate lucrurile bune din viata mea, faptul ca am sănătate și pe cei dragi alături, iar asta îmi da putere sa înfrunt orice zi, indiferent cât de proasta sau agitata e.

    RăspundețiȘtergere