Tu ce cauti pe Instagram?

1.5.18

In urma cu doua saptamani am fost la a patra editie a evenimentului World of Instagram, eveniment de care v-am povestit dupa fiecare editie pentru ca am fost la toate. Ii puteti urmari aici daca vreti sa stiti ce mai pregatesc, iar daca nu stiti ce e cu evenimentul asta cautati postarile mele despre primele trei editii, am povestit mai multe acolo. De data asta nu m-am intors cu cine stie ce informatii noi si nici n-am socializat foarte mult pentru ca aveam o alergie la ochi si nu prea imi ardea de nimic in seara evenimentului.


Conceptul evenimentului a fost putin schimbat de data asta si a existat o dezbatare intre trei niste diferite si destul de puternice de pe Instagram: travel, fashion si beauty. Pe travel a fost Christian Dumitru pe care nu il stiam si nici nu pot sa zic ca mi-a transmis ceva, pe beauty Laura Musuroaea pe care o stiu de ceva vreme si cu care ma mai intalnesc la evenimente, iar pe fashion a fost Sandra Bendre, pe care am fost extrem de curioasa s-o vad si sa decopar cum e in realitate. Sandra a fost si motivul pentru care am vrut sa ma duc la eveniment, am avut un feeling ca e reala si cu picioarele pe pamant si nu m-am inselat.

Social media, in general, a ajuns sa duca totul spre perfectiune si mie imi lipseste din ce in ce mai mult realitatea. Imi place sa ma uit la poze frumoase si nu neg asta, dar adevarul e ca viata nu e numai roz si imaginile si povestile de revista induc de multe ori in reluare. Si asta e un subiect despre care s-a discut mult la eveniment, mai ales pe zona de travel unde oamenii au plecat la drum cu niste asteptari si au descoperit cu totul altceva la destinatie.

Nu vreau sa intru mult in discutiile de acolo, ci mai degraba sa va spun ce idei mi-au venit mie in minte atat in timpul evenimentului, cat si dupa. Mi-a placut mult Sandra, care, desi nu a avut o prezentare pregatita, a spus extrem de multe lucruri vorbind liber - invatam din greseli, e bine sa nu uitam sa ne bucuram de momente si inainte de a astepta sa te remarce cineva e bine sa livrezi continut de calitate astfel incat oamenii sa ajunga sa te descopere si sa se bucure de ceea ce tu creezi.

Mi-am pus intrebarea eu ce caut pe Instagram, de ce am un cont pe care sunt extrem de activa, de ce urmaresc anumite conturi, dar principala intrebare pe care mi-am pus-o a fost unde vreau sa duc contul de Instagram. Si mi-am dat seama ca sunt intr-un punct in care ma simt bine cu ceea ce postez. De la inceput am descris contul de Instagram ca un colt in care va arat bucati din viata mea si asa vreau sa ramana. Sunt zile in care am timp sa ma joc cu imaginile si sa creez cadre, dar si zile in care nu am timp sa fac 100 poze ca sa aleg una si sa pierd cine stie cate alte zeci de minute sa o editez. Asta e realitatea mea si o accept asa cum e.

Imi doresc ca atunci cand ies sa ma bucur de clipele alea, cand ma duc la un eveniment sa ascult ce au de spus invitatii, nu vreau sa imi stresez prietenii sa imi faca nu stiu cate poze sau sa programez ore de pozat pentru ca nu am timpul necesar pentru asta. Si asa de multe ori ma streseaza si pe mine facutul pozelor inainte sa mananc/ beau ceva, inainte sa "strice" cineva decorul, inainte sa cine stie ce nebunie ... viata nu e numai despre asta si eu chiar vreau sa ma bucur de ceea ce traiesc.

As vrea sa stiu si parerea voastra despre Instagram, despre ce va place sa vedeti si ce nu. Pentru mine Instagramul inseamna inspiratie si am gasit extrem de multe imagini care m-au inspirat de-a lungul timpului. Nu imi plac conturile pline de selfie-uri, ma relaxeaza la nebunie pozele cu animale, urmaresc multe conturi de healhty lifestyle (si am descoperit asa multe produse, idei si retete care m-au ajutat mult) si am descoperit combinatii la care nu m-as fi gandit.

4 comentarii

  1. In realitate Sandra nu e deloc cum pare, e genul de om care nu te saluta daca nu are ceva de castigat. Pacat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu mi-a dat deloc senzatia asta, insa n-am vazut-o decat cu ocazia acestui eveniment.

      Ștergere
  2. Eu am realizat chiar zilele astea ca simt nevoia sa fac curat in lista de conturi pe care le urmaresc. Imi place sa ma uit la imagini frumoase, dar in clipa in care ajunge sa ma frustreze maxim ce gasesc in feed e cazul sa spun stop! Pentru mine Instagram este un fel de dumping ground pentru tot ce nu am timp/chef sa pun pe blog. Pentru toate chestiile alea pe care le-as impartasi, dar care nu sunt destul de relevante sau despre care nu pot face un articol intreg. Si mai e si un fel de outlet creativ cand ma apuca flatlay-urile. tot mai rar in ultima vreme. Aaa si imi place treaba cu stories chiar foarte mult, dar nu as putea sa iti spun de ce. Oricum, saptamana asta ma apuc de curatenie, chiar nu mai vreau sa ma incarc negativ si sa me enervez si pe Instagram ca am destule vibe-uri dubioase in viata reala!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ce zici, mie nu-mi plac povestile cusute cu ata roz in care totul e perfect si totul e gandit la milimetru. Instagramul si-a pierdut mult din partea de "insta", dar tot imi place. :)

      Ștergere