Ganduri de inceput de saptamana

14.5.18


Ultimele saptamani au fost de-a dreptul nebune, au venit cu niste situatii la care nu ma asteptam si care m-au facut sa ma gandesc la multe lucruri, dar in acelasi timp m-au facut sa fiu si mai recunoscatoare pentru educatia pe care am primit-o si pentru ceea ce sunt astazi. Am realizat - inca o data - cat de important e sa fii om inainte de orice altceva.

Sunt cateva cuvinte care mi-au tot venit in minte in ultimele zile si cel de care vreau sa va spun astazi este respectul. Pe mine nu m-a interesat niciodata ce nume poarta un om, ce studii are sau unde locuieste ... ceea ce ma intereseaza la un om este modul in care ii trateaza pe ceilalti oameni. Si acolo unde vad lipsa de respect reactionez ca atare. Mi se pare ca modul in care ii tratezi pe ceilalti spune totul despre tine si nimic despre ei.

Am ajuns sa traim intr-o societate care defineste totul in functie de situatia materiala, ai bani esti bun, nu ai bani esti un nimic. Daca ai ceva de castigat de pe urma cuiva brusc iti este cea mai draga persoana din lume, daca n-ai nici un folos de tras uiti si sa zici buna ziua. Lucrurile astea pentru mine conteaza si au contat intotdeauna, nu-mi plac relatiile superficiale si false, nu-mi plac oamenii care zambesc la comanda si cand au interes, nu-mi plac favoritismele si nici competitia constanta in care aleg unele persoane sa traiasca.

Traim intr-o societate cu niste principii cel putin ciudate (ca sa nu zic altfel) si cred ca singurul mod in care poti ajunge sa fii ceea ce vrei sa fii este sa nu uiti de unde ai plecat. Nu cred si n-o sa cred niciodata ca iti poti cladi "fericirea" calcand pe oameni si ignorand efectele actiunilor tale asupra celorlalti. Da, de multe ori ne place sa ne mintim singuri ca sa nu infruntam realitatea, dar nu gasesc nici o scuza pentru cei care uita notiunile elementare de bun simt. Nu-ti cade rangul sa spui buna ziua si multumesc, asa cum nu e nici sfarsitul lumii daca omul caruia ii oferi ceva nu are nimic de dat in afara de niste ganduri bune.

Nici nu-mi amintesc cu ce ganduri am inceput postarea asta, voiam doar sa va zic ca fiecare dintre noi are puterea sa schimbe lucrurile si ca exemplul personal e cel mai bun. Sa avem o saptamana frumoasa!

3 comentarii

  1. Of Camelia ! Sunt prea multe de zis in legatura cu acest subiect ! Ma enervez si eu de atatea ori dar din pacate nu putem sa schimbam mare lucru...decat sa ignoram oamenii rai si nesimtiti, e plina lumea de ei .
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana si tolerenta are limitele ei, dar chiar nu avem ce sa facem, asa e. :)

      Ștergere
  2. Deseori ma lovesc de astfel de lucruri, de situatii urate si oameni falsi cu zambet fals. Am ajuna sa ii detectez rapid si sa ii evit, nu mai pun la suflet vorbele lor si imi e mult mai bine. Reactionez prompt si cu respect bineinteles altfel li s-ar parea ca pot sa faca orice cu noi. Am un singur raspuns pt ei: Nu. Simplu. :
    Duminica frumoasa, Camelia si sper pe cat posibil sa intalnim oameni buni si calzi.

    RăspundețiȘtergere