Propuneri mele pentru un machiaj pentru festivalul de film de la Cannes

18.5.18

Zilele astea toata lumea vorbeste de Festivalul de Film de la Cannes si sunt sigura ca ati vazut si voi tinutele si machiajele care au aparut pe covorul rosu in perioada asta. Eu cand ma gandesc la Cannes imi vin in minte rochii vaporoase, coafuri care atrag atentia, ten luminos, gene lungi si curbate si buze senzuale care sa transmita un mesaj clar: sunt aici sa ma simt bine. Am folosit in ultimele luni cateva produse care imi plac mult si care sunt perfecte pentru a obtine un look de festival, asa ca astazi vreau sa va spun mai multe despre ele.


Pentru un machiaj reusit avem nevoie de o baza curata cu care sa pornim si este un pas peste care eu nu sar cand vreau ca machiajul sa arate si sa reziste bine. Cei de la Loreal Paris au o combinatie care mie imi place la nebunie: Smooth Sugars Glow Scrub si Pure Clay Exfo Mask. Ambele produse sunt formulate bine si curata extrem de bine tenul, lasand pielea catifelata si cu un aspect sanatos si luminos.


Tenul cu un aspect radios si care emana sanatate si viata este cel care mie imi place cel mai mult si pe care il prefer oricand unui ten cu aspect mat. Am folosit in ultima perioada cateva produse de la Lumene care imi plac la nebunie si de care de-abia asteptam sa va spun mai multe pentru ca merita. Produse Lumene gasiti aici si chiar va recomand sa le incercati daca va place tenul cu aspect luminos.

Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum (eu am nuanta Universal Light) este un ser iluminator care poate fi aplicat singur pe ten, inaintea fondului de ten sau pot fi adaugate cateva picaturi in fondul de ten. Efectul de iluminare este instant, da tenului un aspect mai uniform si mai sanatos, e un produs care se poate compara cu produse mult mai scumpe de acest gen si care pentru un machiaj de festival face o diferenta majora. 

Glow Foundation Illuminating Sheer Coverage Normal/ Dry Skin SPF15 este un fond de ten cu acoperire mica spre medie care da tenului acel glow pe care toate il cautam cand vrem ca tenul nostru sa arate cat mai sanatos si luminos. Este un produs cu o textura extrem de usoara, care lasa pielea sa respire si care arata extrem de natural pe ten.


In ultima perioada am folosit rar blush, ceea ce imi place sa fac este sa ma "joc" cu bronzerul si iluminatorul si sa definesc mai bine fata. Atunci cand vreau ca machiajul sa reziste si sa scot in evidenta o anumita zona folosesc intai un produs lichid pe care il fixez cu o pudra, iar cand vine vorba de iluminatoare am o combinatie care e de vis: Invisible Illumination Instant Illuminizer (nuanta Midnight Sun) de la Lumene si Mary Lou-Manizer de la The Balm.


Machiajul ochilor este extrem de important, iar eu pentru evenimente mai speciale apreciez intotdeauna un machiaj smokey, insa cred ca ceea ce face diferenta cu adevarat sunt genele. Iar pentru asta eu am o solutie simpla: ondulator pentru gene, primer (Lash Booster de la Artdeco este fenomenal si costa mai putin de 50 lei - il gasiti aici) si un rimel bun. Cei de la L'Oreal au o multime de variante, mie imi place mult Miss Manga: defineste, alungeste si ofera volum.


Buzele mi se par la fel de importante ca si ochii atunci cand vrem un look care sa atraga atentia si sa ne puna in valoare. Atunci cand aleg un machiaj smokey pentru ochi optez pentru buze nude - de care v-am spus de atatea ori ca sunt preferatele mele, insa exista si momente cand o culoare aprinsa este tot ce trebuie pentru a intregi un look. Totul tine de preferinte si de ceea ce ne face sa ne simtim bine.


Oricat de atragator si frumos este un machiaj daca nu este realizat pe o baza buna si nu este fixat la final nu prea are cum sa reziste unui zile/ seri nebune. Recomandarile mele sunt o pudra care sa nu incarce si un spray de fixare a machiajului, produse pe care nu trebuie sa dati o gramada de bani pentru ca sunt alternative foarte bune la branduri precum Artdeco sau Makeup Revolution.


Notino are niste reduceri interesante la produsele L'Oreal (L'Oreal este partenerul exclusiv al festivalului de la Cannes) in perioada asta si au multe dintre noutatile lansate in ultima perioada, iar daca aveti nevoie de inspiratie pentru vreun eveniment special gasiti cateva propuneri de lookuri pe siteul lor.

Voi ce produse credeti ca sunt esentiale pentru a realiza un look pentru covorul rosu? Ati incercat vreunul dintre produsele de care v-am povestit?

2 comentarii