Interviu cu Paula Begoun, fondatoarea brandului Paula's Choice Skincare

11.5.18


Paula Begoun este un nume in industria cosmetica si sunt sigura ca orice pasionata de ingrijirea pielii a auzit de ea, a citit cel putin una dintre cele 18 carti pe care le-a publicat pana acum sau a incercat macar un produs de la Paula's Choice, brandul pe care l-a creat si care acum e cunoscut in intreaga lume. Astazi Paula Begoun este in Romania si e pregatita sa ne spuna mai multe despre adevarurile din industria frumusetii. Eu am avut deja ocazia sa discut cu ea si i-am pus 10 intrebari, iar mai jos gasiti raspunsurile Paulei.

Daca vreti sa cunoasteti mai bine produsele Paula's Choice si sunteti maine in Bucuresti, echipa Paula's Choice Romania are un eveniment la WeLoveDigitalUnirii. Va asteapta sa incercati produsele si sa profitati de ofertele speciale. Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici.

1. Care produs din cele pe care le-ai creat de-a lungul anilor iti este cel mai drag?

Mi-e greu sa aleg doar unul (am creat peste 150 de produse in toata cariera mea), dar as spune ca Skin Perfecting 2% BHA Liquid este in topul listei. L-am creat doar pentru mine si nu m-am asteptat ca altcineva sa-l placa la fel de mult ca si mine. Inca sunt uimita de cat de neted si fin este tenul meu si cum nu mai am probleme cu porii congestionati. Au trecut 12 ani si nu pot sa spun cat de mandra sunt ca acest exfoliant care nu necesita clatire a ajuns cel mai bine vandut produs al nostru in intreaga lume.

2. Stim ca nu exista un ingredient minune care sa le faca pe toate, dar care este preferatul tau?

Nu am un ingredient preferat. Daca te-as intreba care este ingredientul tau preferat atunci cand gatesti ce mi-ai raspunde? Sunt atat de multe ingrediente excelente si fascinante pentru ingrijirea pielii, iar pielea are nevoie de toate. Daca te-ai focusa doar pe unul singur ti-ai pacali pielea si eu nu vreau sa fac asta cu pielea mea.

3. Exista vreun produs pe care ti-ai dorit sa-l creezi dar pentru care nu ai gasit formula potrivita?

Nu este un produs anume, ci mai degraba anumite combinatii de ingrediente potente si eficiente care s-au dovedit ca nu functioneaza bine impreuna. Este cu adevarat surprinzator pentru mine atunci cand anumite ingrediente pur si simplu nu functioneaza bine impreuna intr-o formula sau cand nu raman stabile sau atunci cand combinate miros precum curcanul rumenit (asta chiar a fost o experienta ciudata) sau au un miros extrem de neplacut.

4. Care dintre ingredientele noi prezinta cel mai mult interes pentru tine?

Peptidele create in laborator sunt fascinante deoarece au devenit mult mai stabile - astfel incat pot ajunge unde trebuie si sa aduca beneficii - si pot fi combinate pentru a avea un impact surprinzator asupra unor probleme specifice ale tenului, precum petele, ridurile, pierderea fermitatii sau textura pielii. Cercetarile arata ca mai multe peptide si o noua clasa de proteine cell-signaling, cunoscute ca cytokines, au un impact fantastic asupra modului in care pielea se simte si arata pe masura ce imbatranim.

Sunt de asemenea incantata de sinergia dintre prebiotice si probiotice si despre cercetariile care arata cum interactioneaza cu microflora pielii.

5. Care sunt ingredientele care dupa parerea ta nu merita laudele care li se aduc?

Sunt multe uleiuri din plante exotice, extract de melc, extracte de plante din zone exotice ale lumii, dar as spune ca in varful listei sunt celulele stem din plante. Acestea pot functiona bine ca antioxidanti, dar ca sa functioneze ca celule stem ar trebui sa fie vii, iar celulele stem din plante folosite in produsele de ingrijire sunt moarte. Dar chiar daca aceste celule stem din plante ar fi vii sau ar putea cumva "invia" pe piele, nu este nici o legatura intre modul cum celulele stem dintr-o planta o ajuta pe aceasta sa reziste in natura si modul in care pielea imbatraneste, se repara singura sau devine mai sanatoasa.

Ceea ce e rau este ca aceste ingrediente - care nu au in spatele lor studii despre cat de eficiente sunt sau nu - sunt folosite in produsele de ingrijire. Si nu neaparat pentru ca sunt rele, dar atunci cand sunt folosite in locul ingredientelor care au fost dovedite stiintific ca fiind eficiente, priveaza pielea de ceea ce are nevoie. E ca si cum ti-ai priva corpul de vitamine si minerale doar ca sa consumi numai alimente care sunt la moda.

6. Intotdeauna ai fost cu un pas inainte. Cum crezi ca va arata industria cosmetica peste 10 ani?

Sper ca vor fi la fel de multe descoperiri cum au fost in ultimii 10 ani. Dezvoltarea cercetarilor despre ingredientele bio-active - care sunt si mai puternice si mai focusate pentru a face pielea sa aiba un aspect mai curat si mai tanar - este remarcabila. Urmaresc de ani de zile studiile de genul asta si Paula's Choice Skincare va continua sa urmareasca aspectul asta.

7. Ce inseamna pentru tine o piele frumoasa?

Inseamna sa ai incredere in modul in care arati. Ceea ce-mi doresc pentru ceilalti este ce-mi doresc si pentru mine: sa te uiti in oglinda si sa iubesti ceea ce vezi pentru ca ii oferi pielii tale cea mai buna ingrijire posibila. Cand pielea ta este neteda, sanatoasa si luminoasa, increderea in sine creste si poti sa infrunti lumea cu putere si convingere.

8. Care este cel mai remarcabil moment din cariera ta de pana acum?

Faptul ca am vazut Paula's Choice Skincare devenind o companie globala. Nu mi-am imaginat niciodata ca produsele mele vor ajunge sa fie vandute in colturi ale lumii pe care doar visam sa le vizitez sau ca voi ajunge sa am privilegiul sa cunosc atatea femei si sa le ajut sa inteleaga ce inseamna frumusetea cu adevarat. Mandria pe care o simt cand ma gandesc la toate astea este coplesitoare.

9. Ce iubesti cel mai mult cand vine vorba de munca ta in industria cosmetica?

Sunt mai multe lucruri care nu-mi plac decat cele care imi plac, dar partea mea preferata este provocarea de a crea formule noi, unice, cu ingrediente excelente si de a urmari cum aceste produse sunt lansate pe piata si au un raspuns pozitiv din partea femeilor care imi spun ca un produs pe care l-am creat a imbunatatit aspectul pielii lor. Iubesc si studiile care ne dau informatii despre ingredientele pe care le folosim in produsele noastre. Asta ne permite sa facem afirmatii care sunt sustinute de produsele noastre si sa castigam increderea femeilor care se bazeaza pe noi pentru a avea o piele frumoasa si sanatoasa.

10. Ce sfat ai da atat femeilor, cat si barbatilor?

Nu va bronzati SI folositi zilnic un produs cu protectie solara 30 sau mai mare (din prima zi de viata), indiferent de ce altceva faceti pentru pielea voastra. Cel mai bun lucru pe care il poate face oricine pentru piele, indiferent de varsta, este sa se protejeze zilnic de expunerea la lumina UV. Al doilea sfat, aproape la fel de important ca si primul, este sa nu se bronzeze niciodata, fie ca e vorba de solar sau bronz natural. Nici un produs de ingrijire, indiferent cat de bine formulat e, nu poate lupta cu efectul cumulat al distrugerilor cauzate de expunerea neprotejata.

3 comentarii

  1. L-am citit pe nerasuflate si ultima intrebare chiar a venit cu un raspuns care imi confirma niste lucruri. Si mi-a placut partea cu ingredientele minune precum extractul din bietul melc. Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant interviul, felicitari !!
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere