Ganduri de vineri

16.3.18


Azi e vineri, afara e soare si pe mine ma asteapta o zi plina si un weekend si mai plin, dar ceea ce e mai important e ca le astept cu zambetul pe buze. Zambetul este ceva extrem de simplu, are o putere terapeutica care nu poate fi descrisa in cateva cuvinte, dar de multe ori uitam sa zambim. Suntem atat de ocupati si de preocupati de viata noastra, incat nu ne mai amintim sa zambim.

Eu cred ca ajungi sa apreciezi cu adevarat ca zambesti doar atunci cand ai perioade cand nu mai stii cum sa zambesti. Si asta e o lectie pe care am invatat-o pe pielea mea, asa cum am invatat ca e bine sa zambesti chiar si atunci cand n-ai nici un motiv, zambetul tau pentru schimba total starea de dispozitie a unui om care are nevoie de un zambet sau de o vorba buna mai mult decat orice altceva. Uneori (si o sa raman la uneori) e bine sa uiti de oboseala, de suparari si de griji si doar sa te bucuri ca ai deschis ochii inca o zi si ca ai posibilitatea sa faci atat de multe lucruri.

Am uitat sa precizez ca ma refer la zambetele alea reale, pornite din inima, alea care te fac sa zambesti cu gura, cu ochii si toti muschii de care stii si de care nu ai habar, nu de zambetele alea false care pe mine ma lasa rece, ba uneori chiar imi provoaca greata. Mi se pare o provocare reala in ziua de astazi sa ramai autentic, sa nu zambesti din complezenta, sa nu faci un lucru doar pentru ca inca nu stiu cati altii il fac.

Sa ramai om si sa faci asa cum iti dicteaza inima e o provocare intr-o lume care a uitat multe din lucrurile simple care ne bucura sufletul. Tu ce parere ai despre zambete?

2 comentarii

  1. Eu sunt de parere ca trebuie sa incercam sa zambim cat mai des, sa nu dam cu piciorul la aceasta sansa. Uneori un zambet poate face diferenta.

    RăspundețiȘtergere