3 produse pentru curatarea tenului

31.1.18

Curatarea tenului este primul pas pentru un ten sanatos si cu aspect tanar, am spus asta de multe ori si o s-o mai spun, chiar cu riscul de a va plictisi. Vad atat de multe femei care dau o gramada de bani pe produse scumpe de machiaj, dar nu au grija deloc de pielea lor si nu respecta niste reguli elementare de ingrijire. Este necesar sa ne curatam tenul chiar si in zilele in care nu folosim produse de machiaj, iar ideal ar fi sa facem asta si dimineata si seara pentru a elimina excesul de sebum, impuritatile si tot ce se mai "agata" de tenul nostru pe timpul zilei si noptii.

Asta nu inseamna sa folosim un sapun (eu n-am folosit in viata mea sapun solid pe ten si mi se pare una din cele mai mari greseli pentru ca blocheaza porii datorita ingredientelor care solidifica produsul, dar asta e o alta discutie), ci un produs de curatare bland, care nu trebuie sa fie neaparat scump. Chiar daca postarea de astazi este despre produse de curatare din game mai scumpe, am spus mereu ca fiind vorba de produse care se clatesc de pe ten nu conteaza atat de tare daca lista nu este una curata (parfumul in partea de jos a listei, de exemplu, pe mine nu ma deranjeaza) si nici nu este nevoie de ingrediente pretioase pentru ca oricum nu stau pe ten mai mult de cateva zeci de secunde. 

Cu toate astea sunt persoane care prefera ca si ritualul de curatare a tenului sa fie unul de lux si sunt zile cand si eu vreau sa duc totul in zona de spa si rasfat senzorial (mai ales in zilele cand lucrurile merg greoi si nu iese totul asa cum mi-as dori sau cand tenul meu are nevoie de ceva mai multa ingrijire), asa ca m-am gandit ca n-ar fi rau sa va povestesc despre produse mai speciale pentru curatarea tenului.


Repechage Fusion All Natural Face and Body Wash este un gel incolor, cu un miros extrem de placut (formula nu contine parfum, iar intreaga gama Fusion a fost gandita pentru a putea fi folosita si de catre copii), care curata pielea si o lasa hidratata. Produsele Repechage sunt produse profesionale si v-am spus mai multe despre istoria branului aici. Formula este extrem de blanda, contine multe uleiuri si vitamine si poate fi folosit de toate tipurile de ten, inclusiv de cele sensibile.

Paula's Choice Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser este al doilea produs de curatare pe care il incerc de la Paula's Choice (primul a fost Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser in urma cu multi ani cand tenul meu era mixt - daca aveti probleme cu excesul de sebum cleanserul asta chiar ajuta mult) si recunosc ca-mi place, chiar daca este scump. L-am luat strict pentru calatorii pentru ca este spornic si are o textura cremoasa care imi place mult, iar dupa folosire tenul meu ramane curat, hidratat si cu o senzatie de proaspat. Comparandu-l cu celelalte doua produse din postare este cel care face cea mai putina spuma, eu nu am o problema cu asta, dar stiu ca sunt persoane care prefera produsele care fac spuma.

Elemis Dynamic Resurfacing Facial Wash (produsele Elemis le gasiti la Adda Shop, eu am primit produsul in varianta travel size la Beauty Bloggers Secret Santa) are o textura cremoasa, este usor parfumat si este o placere pentru ten. Formula contine papaina si produsul exfoliaza delicat tenul, in timp ce il curata, este clar un produs din gama de lux si daca bugetul va permite un rasfat de genul asta merita sa-l incercati.


Ati incercat vreunul dintre produse? Care este produsul vostru preferat pentru curatarea tenului?

2 comentarii

  1. Curatarea tenului este pasul cel mai important in rutina noastra de ingrijire iar acest aspect chiar nu trebuie deloc ignorat. Din pacata nu am incercat niciun produs din cele prezentate de tine..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate o sa ai pe viitor ocazia, desi asa cum am si scris nu consider ca asta e un pas unde trebuie aruncati multi bani. :)

      Ștergere