Tu cat de des te speli pe maini?

7.4.16

Sunt convinsa ca si voi aveti anumite chestii care va aduc aminte de o persoana draga. Eu cand ma spal pe maini sau ma gandesc la asta imi vine in minte si-n fata ochilor bunicul meu. V-am mai spus pe blog ca a fost un om deosebit si eu am fost o norocoasa sa-l am de bunic. Am multe amintiri frumoase legate de el, dar si multe lucruri pe care le asociez cu el.

Si spalatul pe maini este unul dintre ele ... n-am cum sa nu-mi amintesc toate datile cand ne spunea mie si varului meu sa nu uitam sa ne spalam pe maini sau toate momentele cand disparea repede la baie sa se spele pe maini. Insa am si o marturisire de facut - mie nu mi-au placut niciodata sapunurile solide. Nu stiu cand am descoperit prima data sapunurile lichide, dar din momentul ala nu m-am mai uitat inapoi.

Si chiar daca sunt mare consumatoare de sapunuri lichide nu sunt extrem de curioasa sa incerc diverse sortimente, mereu cumpar aceleasi sapunuri, nu ma plictisesc de ele, nu ma aventurez, spre deosebite de alte produse de ingrijire la care nu pot sa-mi stapanesc curiozitatea si de-abia astept sa incerc ceva nou.


In urma cu cateva saptamani am primit un colet cu cateva produse On Line, produse pe care nu le-am incercat niciodata, dar le-am vazut deseori in supermarketuri. Vi le-am aratat pe Facebook cand le-am primit si mi-ati spus multe dintre voi ca le stiti si va plac, iar altele mi-ati spus ca vreti sa va povestesc despre ele dupa ce le incerc.

Asa ca in ultimele saptamani le-am dus la baie si le-am tot folosit ca sa-mi fac o parere si pot sa va spun ca-mi plac. Eu nu prea ma indrept spre arome florale cand e vorba de sapunuri, dar astea chiar miros bine si mi se par interesante. Am vazut ca sunt mai multe variante de sapunuri lichide (au si alte produse de ingrijire, am primit si un gel intim, dar nu am apucat sa il incerc), eu am incercat trei dintre ele: Magnolia & Lotus, Lilac & Pearl Extract si Lily of the Valley.

Toate trei au formule hidratante si fara parabeni, mirosul - asa cum va spuneam - este extrem de placut si perfect pentru vremea asta. Preferatul meu este cel cu magnolie si lotus, insa am vazut ca exista si unul cu lapte si miere si o sa-l miros cand am ocazia. Uitandu-ma in portofoliul lor de produse mi-au atras atentia si sarurile de baie (cea cu vanilie ma tenteaza, bineinteles) si sarurile pentru picioare (cea cu lavanda si bumbac cred ca e foarte relaxanta), cred ca o sa le incerc pentru ca produsele au preturi mici si cantitati destul de mari.


Daca tot spuneam mai sus ca sunt destul de conservatoare cand vine vorba de sapunuri lichide m-am gandit sa va arat si ce-am folosit pana acum si mi-a placut: Creme Care de la Nivea (il stiti sigur, nu mai e cazul sa va dau detalii), Vanilla & Macadamia de la Creightons (aroma mea preferata) si sapunul cu ceai si scortisoara de la Ziaja.


Si ca sa revin la titlul postarii ... eu ma spal pe maini de cate ori am ocazia si simt nevoia, insa niciodata nu-mi lipseste gelul antibacterian, mai ales cu atatea patrupede prin preajma. Voi ce sapunuri preferati? De care ori va spalati pe maini?

20 de comentarii

  1. În ultima vreme și eu mă spăl destul de des pe maini, am încercat cateva deja, uneori le mai recumpăr alteori mai încerc cateva noi pentru mine. Ți-aș recomanda și Aile Sensitive, știu că e ieftin dar e extraordinar pentru prețul lui. Nu am încercat nimic din ce-ai prezentat în articolul de azi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde se gaseste Aile? N-am auzit pana acum de marca asta.

      Ștergere
    2. În Kaufland, la săpunurile lichide, le găsești la rezerve (sticle fără pompiță) de 1 litru.

      Ștergere
  2. Eu mă spăl de mâini de zeci de ori. La modul serios.am animale, copil mic, multe chestii de facut. Deci mă spăl. Ei bine, în perioada asta am cele uscate mâini ever. Rău. Când a fost și vremea rece și cu vânt erau și roșii și usturau. Am pus la bătaie toate cremele de mâini și chiar și de față, în speranța că vor avea un efect hidratant. Mă pregătesc sa fac reviewuri. Dar asta se întâmplă și pentru ca nu știu cu ce săpunuri sa mă mai spăl. Apa sigur are o anume duritate.nici mie nu îmi plac săpunurile solide dar le-am încercat și pe ele sperând sa fie ok cu pielea...Dar nada...Ai vreo recomandare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai pielea sensibila e clar de la apa, eu ma irit pe corp de cate ori fac dus. Eu zic sa incerci niste uleiuri, maica'mea a avut o chestie d-asta urata pe mana si nu a functionat nimic - a ajuns si la medic si nici ce i-a prescris n-a dat rezultate. I-am dat eu un ulei de la Secom si dupa cateva zile deja era mult mai bine si intr-o saptamana avea mainile ok.

      Ștergere
  3. Mmm deci este si sapun lichid din ala misto (cred) cu vanilie, nu doar cel de dus :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt identice formulele, e mai misto sapunul ca are pompita. :)

      Ștergere
  4. Pfff, eu ma spal foarte des pe maini iar de cand am nascut, o fac si mai des. Am o obsesie, sa nu pun mainile murdare pe ea, pe lucrurile ei, pe mancarea ei etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E de inteles, e cel mai vine sa ai tu grija decat sa ai dupa aia probleme. Dar sa ai grija si de pielea ta ca apa asta usuca rau pielea.

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Foarte bine, trebuie sa avem grija de sanatatea noastra. :)

      Ștergere
  6. Ma spal pe maini de minim 20 de ori pe zi. I like clean hands and I cannot lie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe langa faptul ca ma spal foarte des pe maini, am in geanta o sticluta cu pulverizator cu spirt. Care este foarte utila atunci cand ma aflu in miscare. De obicei prefer sapunul obisnuit, care face pielea sa scartie. Cel lichid il folosesc in special pentru parfum (de cele mai multe ori dupa spalarea cu cel solid) si fiindca imi place suportul meu pentru sapun lichid (cadou de la mama).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si asta un motiv bun sa folosesti sapunirile lichide. :)

      Ștergere
  8. Imi plac foarte mult sapunurile de la ON LINE , cel cu lacramioare e preferatul meu .
    Ma spal foarte des pe maini , iar din geanta nu-mi lipsesc servetelele antibacteriene, nu suport gelul antibacterian, simt nevoia de un servetel :)
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai incercat varianta aia spray de la Touch? Nu e deloc lipicios, daca asta e ceea ce nu-ti place la produsele de genul asta.

      Ștergere
    2. Nu asta ma deranjeaza, efectiv simt nevoia sa ma sterg cu un servetel, in mintea mea cred ca gelul nu-si face bine treaba (ma gandesc ca nu se evapora mizeria) nu stiu suna ciudat dar asa simt .
      (Anamaria)

      Ștergere
  9. Eu ma spal foarte des pe maini , de 20-30 de ori pe zi :)
    In geanta am intotdeauna gel anticacterian sau servetele umede antibacteriene .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca toate avem in geanta produse de genul asta, la ce ne inconjoara nici n-am putea altfel.

      Ștergere