Preferate ... de alt fel

12.4.16

M-am gandit ca n-ar fi rau sa va povestesc despre produse care imi plac, dar care nu au neaparat legatura cu sfera de beauty sau cu lucrurile pe care vi le arat de obicei pe blog. O sa va arat cateva lucruri extrem de utile in bucatarie, condimente, cateva produse care imi fac viata mai frumoasa, chestii pentru latracioasele mele si alte nebunii. Nu stiu daca o sa "prinda" sau nu postarea asta, asa ca astept sa-mi spuneti in comentarii daca mai vreti sa vedeti asa ceva sau nu.

Daca cititi postarile mele de duminica sau urmariti contul de Instagram probabil ati observat deja ca in ultimele luni am fost extrem de preocupata de tot ce inseamna alimentatie si gatit. Am si schimbat niste lucruri in stilul meu alimentar, dar am incercat in principal sa mananc cat mai multe legume si fructe si m-am straduit sa mananc chestii pe care inainte le refuzam categoric. Ba chiar ma gandeam ca din cand in cand sa fac cate o postare de genul Ce-am mancat ieri pentru ca am nascocit niste chestii extrem de gustoase si sanatoase si ma gandesc ca poate va intereseaza si pe voi. Voi decideti, daca vreti sa vedeti si asa ceva pe blog astept sa-mi spuneti tot in comentarii.

Prin urmare folosesc Instagram si Youtube ca sursa principala de inspiratie, as putea sa trec si Pinterest pe lista asta, desi il accesez mult mai rar decat o faceam inainte. Si cand zic inspiratie nu ma refer ca vad o reteta si ma duc repede s-o fac, mai degraba ma uit cum combina oamenii alimentele, ce tehnici de preparare au, etc. si adaptez asta la ce-mi place si ce mananc eu. Am vazut zilele trecute o provocare extrem de misto pe Youtube si chiar m-a pus pe ganduri, subiectul asta probabil ca o sa-l dezvolt candva si pe blog, asa ca nu insist acum cu asta.


Si daca tot am inceput cu alimentatia o sa va spun ca mie imi place sa mananc colorat (mai putin verde, dar povestea asta o stiti deja), simplu, dar extrem de gustos, asa ca ... condimentele sunt extrem de importante. Nu-mi place piperul, nu mananc picant, insa am cateva chestii pe care le folosesc de ceva vreme si-mi plac la nebunie: curcuma/ turmeric (folosesc cam la tot ce gatesc), pudra de usturoi (nu-mi place usturoiul cum e lasat de la natura, insa pudra o utilizez extrem de des), Chicken Grilling Blends de la Mrs. Dash de care v-am mai spus (eu folosesc amestecul asta cam la tot ce fac, nu neaparat la carne, n-am fost niciodata o mare amatoare de carne, iar in ultima vreme cu atat mai putin - il gasiti aici), ierburi frantuzesti/ italienesti (condimentele Delhaize din Mega Image imi plac mult si au preturi accesibile), iar in functie de ce anume fac mai folosesc oregano/ busuioc/ rozmarin/ ghimbir, insa nu atat de des precum le folosesc pe cele mentionate mai sus.

Despre produsele de la Better Stevia (le gasiti aici) cred ca v-am mai povestit, le folosesc de ceva ani buni si sunt printre preferatele mele. Am cateva variante aromate si le folosesc atat la bauturi, cat si in diverse preparate gatite (terci de ovaz, bile energizante cu banane si fulgi de ovaz, clatite proteice si multe altele). Printre descoperirile mai recente se numara: paprika afumata (eu o am pe cea de aici) si Apple Pie Spice - aici. Paprika afumata o folosesc cand gatesc cartofi dulci, morcovi sau conopida, nu pun multa, nici nu se simte, dar intensifica aromele (in special la cartofii dulci). Amestecul cu gust de placinta cu mere (exista si varianta cu dovleac daca va place, mie nu-mi place) l-am folosit in terciul de ovaz, cu macinisul de la Solaris, in aluatul de clatite, cu iaurt grecesc, cand am facut granola, se poate intrebuinta in diverse moduri in functie de ce mancati si ce va place.

 
O sa raman tot in partea de bucatarie si o sa va spun despre produsele de la Tupperware, nu pentru ca am ceva de castigat din asta, ci pentru ca-mi plac, le folosesc aproape zilnic si sunt extrem de utile. Nu am pus in poza asta decat cateva: mixerul il folosesc pentru diverse sosuri, omleta, cand fac clatite, etc., cutiile pentru tinut alimentele sunt extrem de utile (avocado tine 2-3 zile dupa ce il tai, merele au stat si 4 zile taiate, fara sa oxideze in vasele astea, mancarea rezista mult mai bine, eu obisnuiesc sa-mi tai legume pentru 2-3 zile sa am pentru salata si nu oxideaza deloc), sticla o car mereu dupa mine daca sunt pe drum si chiar si cand sunt acasa, iar curatitorul si cutitul pentru fructe si legume mi se par fenomenale. Daca nu le-as folosi zilnic si doar le-as vedea pretul intr-un catalog probabil as gandi ce-am gandit prima data - astia-s nebuni cu preturile lor, dar pot sa spun fara sa stau pe ganduri ca merita din plin.

Ce nu apare in poza (pentru ca n-am mai avut chef sa le fac poza, da, e si asta o partea a realitatii si chiar nu simt nevoia s-o ascund), dar ce va recomand eu din toata inima sunt produsele din gama VentSmart pentru pastrat fructe/ legume in frigider (saptamana trecuta am luat capsuni intr-o cantitate mai mare, le-am pus in VentSmart si arata si astazi - dupa mai bine de 5 zile - la fel de proaspete ca atunci cand le-am luat, in alt vas am ciuperci de mai bine de 10 zile si sunt la fel de proaspete), Termo Top de care v-am povestit aici si nu in ultimul rand Extra Chef de care v-am povestit aici. Imi usureaza munca in bucatarie si fac totul mult mai placut.

 
Produsele astea probabil le-ati mai vazut in diverse poze/ postari, dar m-am gandit ca nu e rau sa le vedeti impreuna si sa va ganditi si la aspectul asta daca n-ati facut-o pana acum. Mie imi place sa miroasa frumos in casa, imi plac chestiile pentru aromoterapie, imi plac tartele, lumanarile si alte nebunii de genul asta, le folosesc in functie de starea pe care o am, de ceea ce-mi doresc in momentul ala si de multe ori contribuie la starea mea de relaxare.

Despre Aura Cacia (gasiti aici toate produsele lor) v-am povestit recent intr-o postare, uleiurile lor de tip roll-on din gama Chakra Balancing imi plac la nebunie, la fel si sprayurile de camera (daca nu va plac uleiurile esentiale nu vi le recomand, sunt destul de puternice). Tartele si lumanarile parfumate sunt o chestie constanta in viata mea, la capitolul tarte stau destul de bine (astea de la Airpure cu vanilie luate de la Hello Free Z One Discount la un super pret sunt cele mai misto din tot ce-am incercat pana acum, insa am si o curiozitate noua - cele de la Kringle Candle de aici), lumanari nu prea mai am insa nici nu mai folosesc asa des de cand s-a incalzit. Am observat ca-mi plac si sprayurile de camera de la Glade, cel cu vanilie si magnolie a fost extrem de ieftin (l-am gasit la 99cents, v-am mai spus de magazinul asta), iar varianta Bali Sandalwood & Jasmin e de incercat, mie imi place mult si mi se pare perfect pentru momentele de relaxare.


Tot la capitolul arome/ mirosuri/ chestii de genul asta trebuie sa va spun de cateva produse pentru animale si pentru reimprospatat aerul/ hainele/ tapiteria. Cine are prieteni cu labute (si nu numai) probabil ca stie deja ca asta vine la pachet si cu accidente/ mirosuri mai putin placute. La Jumbo am descoperit un sampon spray pentru catei/ pisici care e extrem de practic - se pulverizeaza pe blana, se sterge cu un prosop/ carpa si catelul/ pisica, mai exact blana ramane curata si cu miros de .... mure (ca asta am ales eu). Aveau mai multe produse de genul asta, am luat doar unul sa vad cum e, dar cand mai ajung ma mai uit la ce mai au.

Tot pentru prietenele noastre necuvantatoare (zic unii, eu nu sunt de aceeasi parere) daca ajungeti pe la Hello Free Z One Discount sau in alte magazine care aduc marfa din UK uitati-va la produsele Just 4 Pets, au sampoane (eu il folosesc pe cel in sticla galbena acum), sprayuri/ parfum si solutii pentru eliminat mirosurile neplacute. Si tot de la Hello eu cumpar produsele Astonish, care mi se par extrem de bune si pe care le-am vazut de 3 ori mai scumpe in alte magazine. In poza nu v-am aratat decat solutia pentru reimprospatarea tesaturilor, insa eu folosesc de la ei sprayuri pentru bucatarie/ baie, detergent de baie, solutii de geamuri si multe altele. Sunt ieftine (in jur de 6-7 lei), cantitatea e mare (sprayurile au 750 ml) si fac o treaba nemaipomenita.


Aveam in gand sa va mai povestesc si despre altele, dar deja m-am intins mult prea mult, asa ca ma opresc. Astept sa-mi spuneti in comentarii daca va este sau nu utila postarea asta si daca mai vreti sa vedeti asa ceva pe blog pe viitor. Si daca aveti si voi o lista cu produse de genul asta astept sa citesc si sa ma inspir si eu de la voi.

27 de comentarii

  1. M-ar interesa mult rubrica Ce-am mancat ieri :D mereu sunt in cautare de idei culinare.

    RăspundețiȘtergere
  2. n-ar fi rea ideea aceea cu Ce-am mancat ieri, poate mă faci și pe mine să mananc mai multe legume...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci tu ai nevoie de imbolduri. :)

      Ștergere
    2. sau măcar alternative la micile mele scăpări cu zahărul, sunt pofticioasă și mananc multe și porcpe

      Ștergere
    3. *mananc mult și porcării pe fond emoțional

      Ștergere
  3. Foarte util, chiar te rog sa mai faci astfel de postari. Multumesc
    Trebuie sa i-au ceva din gama VentSmart, mi-ar fi de mare folos pentru ca obisnuiesc sa i-au mai multe fructe si legume, unele ajung sa se strice in frigider si nu imi place deloc risipa.
    Curcuma e un condiment sanatos, da o culoare frumoasa alimentelor si un gust bun, o folosesc des. Am o "obsesie" cu amestecul ierburi de Provence, da bine
    in salate, sosuri de iaurt si altele, legume in wok, carne pe gratar.
    Super daca vei face postari de genul Ce am mancat ieri! Tot timpul m-ai inspirat.

    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mai pateam asa cu salata si ciupercile, dar si cu capsunile. Acum am doua vase VentSmart si am scapat de griji. :)

      Ștergere
  4. Postarea asta vine la fix, ca tot vroiam sa te adorbez s sa te intreb despre obiceiurile tale culinare, fiindca tot imi sticleau ochii cand iti vedeam farfuriile. Eu vreau sa vad postari cu mancare, multe chiar!

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai facut curioasa cu VentSmart , se pot achizitiona si online ? Chiar as avea nevoie de asa ceva .
    Pe mine ma intereseaza astfel de postari, de ce nu ?
    ps : nici mie nu imi place piperul :P
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu eu nu, ei au un sistem mai special - cu prezentatori si petreceri. Vrei sa intreb de un prezentator la tine in zona si sa-ti dau datele sa vezi ce si cum?

      Ștergere
    2. Am gasit pe google aceste informatii, dar eu ma gandeam ca au produsele online, nu am timp de astfel de petreceri . Am vazut cateva produse intr-un magazin online , o sa mai studiez oferta .Multumesc de intentie, te pup
      (Anamaria)

      Ștergere
  6. Da ,miar plăcea sa citesc un altfel de articol

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ! Ai idee de unde poti cumpara produsele tupperware ? Am observat ca pe tupperware.ro doar sunt prezentate produsele , nu scrie pretul si de unde le poti achizitiona . Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia legatura cu ei pe Facebook, produsele lor se vand prin prezentatori si petreceri, e un sistem mai special.

      Ștergere
  8. M-ar interesa :)
    Produsele acelea de la Tupperware par grozave.
    Mi se pare ca tu mananci asa sanatos :) La ora la care-ti scriu eu mananc grisine cu iaurt, nu sunt chiar un exemplu de urmat :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi am comis-o si eu, am fost la eveniment si arata prea bine candy barul. :)

      Ștergere
  9. Am început să râd de aseară, când am văzut titlul postării, că pentru azi am și eu în plan ceva cu favorite non-beauty, doar că cititnd acum și ce ai povestit... ideea mea e puțin diferită, vezi tu când postez. :))

    Legat de ce ai povestit, eu zic că trebuie să faci neapărat postare de tipul „Ce am mâncat ieri”, sunt sigură că o să inspiri multă lume! Am avut și eu multe tentative de așa ceva, că-mi place să citesc postări de genul, dar parcă nu sunt prea mândră (încă) de alimentația mea. :))
    Mă faci să vreau iar în Jumbo, să-i iau și blănosului meu un șampon spray!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa incerc sa fac o postare saptamana viitoare sa vedem ce iese si in functie de aia ma decid daca o fac mai des sau nu. :)

      Ștergere
  10. Te invidiez pentru felul sanatos in care poti manca. Si eu mamanc chestii sanatoase, dar pe post de garnitura la ceafa de porc :))))
    Abia astept noile postari de genul acesta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie carnea de porc nu mi-a placut niciodata :)) si nici multe altele, chiar nu e ceva greu in cazul meu. :)

      Ștergere
  11. Daa. Vrem sa citim mai mult despre lucruri utile. Cine gaseste pasiune intr-un domeniu, fashion, normal ca va gasi si in alta parte cate ceva util si frumos. Asa ca... asteptam mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ar fi bine sa ne spui si ce retete mai faci ca sunt alimente si la cuptor dn cate am vazut pe instagram.
    Da, deci, vrem postari cu ,,Ce-am mancat ieri". Astept cu nerabdare sa iti urmez exemplul😊

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesanta postarea, am aflat multe lucruri utile.

    RăspundețiȘtergere