Lentile de contact Biofinity Toric

15.4.16

Nu este prima data cand va povestesc pe blog despre lentile de contact si probabil ca n-o sa fie nici ultima, mai ales ca stiinta evolueaza si mereu apar noutati. Despre problemele mele cu vederea v-am mai povestit pe blog, daca vreti sa aflati mai multe cautati postarile mai vechi si gasiti acolo mai multe detalii - pe scurt: am miopie din nastere, diferenta intre ochi este foarte mare, prin urmare ochelarii nu sunt cea mai buna varianta pentru mine pentru ca trebuie sa limitez dioptriile la ochiul stang atat cat pot sa suport fara sa am dureri de cap.

Am inceput sa port lentile acum mai bine de 15 ani, m-as hazarda chiar sa spun 18 ani, dar nu-mi amintesc foarte bine anul, le-am purtat ani de zile pana la un moment dat cand ochiul meu stang n-a mai vrut sa le suporte, am tot incercat, dar nu am reusit sa ma impac cu nici un tip de lentile de contact, asa ca a urmat o pauza. In ultimii 3 ani lucrurile s-au schimbat si am incercat din nou diverse lentile si ceea ce am observat este ca ma impac cel mai bine cu lentilele din silicon-hidrogel. Eu am nevoie de lentile torice, asa ca trebuie sa fiu mereu atenta la ce aleg.

In urma cu cateva saptamani am fost contactata de cei de la Lentiamo pentru o colaborare si am stat o gramada de timp pe siteul lor sa ma uit ce au si ce anume mi s-ar potrivi. Ma tentau niste lentile colorate, insa eu pana acum n-am gasit pe piata lentile torice colorate cu dioptrii, asa ca am oscilat intre cateva tipuri de lentile de la ei.


In final m-am decis la Biofinity Toric de la Vision Cooper (aici puteti citi mai multe detalii despre ele), lentile din silicon-hidrogel care ofera confort exceptional. Lentilele sunt moi si flexibile (prin urmare daca aveti unghii lungi o sa le faceti praf, trebuie manevrate cu putina atentie) si permit oxigenului sa patrunda pana la ochi. Tehnologia Aquaform le ofera capacitatea de a se inmuia si uda natural, ceea ce face toata diferenta din lume.

Din tot ce-am incercat pana acum mi se par cele mai comode, nu le simt pe ochi (de obicei in primele minute dupa ce le pun ochiul meu stang inteapa usor si dureaza ceva pana lentila se aseaza in pozitia buna pentru ochi, cu astea nu am avut problema asta), nu ma deranjeaza deloc indiferent de cat de des clipesc sau ma sterg la ochi, se pun si se scot extrem de usor, chiar am ramas mirata.

Am fost putin sceptica cand le-am ales, pretul fiind unul extrem de accesibil (90 lei pentru o cutie cu 3 lentile), insa m-au cucerit de la prima folosire. Si stiti ca n-am obiceiul sa exagerez. Lentile sunt gandite pentru uzul zilnic si pentru a fi purtate pe o perioada de o luna, insa din cate am citit se pot purta continuu timp de o saptamana daca medicul specialist va permite (eu n-am incercat varianta asta si nici nu e ceva ce-mi doresc sa incerc).

Daca va confruntati cu aceleasi probleme ca si mine chiar va recomand sa le incercati, mai ales daca vi se pare extrem de greu sa puneti/ scoateti lentilele de contact. Ochii mei nu s-au inrosit deloc, nu au curs (mi s-a mai intamplat in trecut sa am nevoie de cateva minute sa se linisteasca ochiul dupa punerea lor), nu m-au deranjat absolut deloc pe parcursul zilei (am si uitat ca le port), pot sa spun fara nici un fel de retinere ca sunt extrem de comod de purtat.

Le-ati incercat? Sunteti purtatoare de lentile de contact? Sau vi se pare ceva extrem de complicat?

Trimiteți un comentariu