Lean Greens Superfood

25.4.16

Nu stiu cat ati ajuns voi sa cunoasteti din ceea ce sunt eu de-a lungul timpului, insa postarea asta e una pe care eu nu credeam ca o s-o scriu vreodata. De cand ma stiu am o problema cu alimentele verzi (cu mici exceptii) si toata lumea care ma cunoaste stie asta. Au fost perioade cand lucrurile au fost duse la extreme de genul prefer sa mor de foame decat sa mananc asa ceva, ales mancarea din farfurie cand ieseam pe undeva si tot asa. 

In ultimii ani m-am educat sa privesc anumite lucruri altfel, insa sunt chestii verzi pe care eu n-o sa le pun in gura niciodata si nici n-o sa incerc s-o fac. Am acceptat aceste ciudatenii ale mele si incerc sa nu le dau prea multa importanta. Inca stramb nasul, inca simt un nod in gat la anumite chestii, spanacul este ceva ce nu vreau nici sa vad si nu e singurul.

Cand cei de la Lean Greens mi-au propus sa incerc suplimentul lor minune prima mea reactie a fost ceva de genul "nu, merci" mai ales cand am vazut ce contine (nici spirulina nu mi-e draga, desi am incercat de-a lungul timpului diverse sucuri sanatoase cu spirulina o simt mereu si ma ia o stare ciudata), dupa care m-am gandit ca viata ma provoaca si nu sunt tocmai lasa. Mai ales ca imi luasem si eu niste chestii asemanatoare si n-am avut curaj sa le incerc. Si eu nu cred in coincidente.


Am primit Starter Pack (a ajuns in cateva zile, chiar m-am mirat) si pe langa cutia de 500 grame (care ajunge mai mult de 30 zile, se amestesca 15 ml cu un pahar de apa rece/ suc/ smoothie - in cutie este si o lingurita pentru dozare) am gasit si shakerul, care mi se pare extrem de misto si util. Are in partea de sus un compartiment de dozare, practic poti sa iei shakerul si pudra la tine si cand vrei sa-l bei amesteci cu apa si ai o portie de sanatate imediat.


Cea mai mare teama a mea a fost mirosul si implicit gustul. Eu nu pot sa iau nici vitamine daca miros a plante/ ierburi si altele de gen. Nici culoarea nu m-a lasat rece ... verde, deja ma vedeam cu paharul in mana si stramband din nas. Mi-a luat vreo doua zile dupa ce am primit coletul sa desfac cutia si sa-mi fac curaj sa vad cum arata si cum miroase si inca vreo doua sa si folosesc pudra.

Se poate amesteca si cu smoothie sau suc, dar ma stiu si sigur nu mi-ar fi placut, asa ca am ales varianta clasica cu apa, dar tocmai pentru ca stiam ca-s dificila m-am gandit sa fac cumva sa nu-mi displaca din prima (stiam ca daca beau si nu suport gustul nici n-o sa mai pun vreodata gura pe asa ceva) si mi-am amintit de stevia lichida cu aroma de menta si am zis sa incerc. Si ma felicit pentru inspiratia de moment. N-am incercat sa beau fara 2-3 picaturi d-astea, dar combinatia apa - supliment - stevia cu aroma de menta este una pe care pot s-o beau fara sa intorc nasul (nu exagerez, ficatul meu are reactii ciudate). Ba chiar pot sa spun ca astept sa-mi beau zilnic paharul si ca este usor racoritor.


Cred ca au trecut mai bine de doua saptamani de cand am inceput sa beau zilnic un pahar d-asta si pot sa spun ca vad lucrurile altfel si nu mai imi e frica de genul asta de produse. Pudra este un amestec de 5 ierburi, 3 superalimente, 2 fructe salbatice, 6 enzime digestive si 2 ingrediente metabolice si promite ca ajuta la multe lucruri. 

Ceea ce am observat eu este ca am mai multa energie, mi-am reglat problemele cu somnul de care va spuneam ca au reaparut acum cateva saptamani, simt ca am eliminat din toxine si parca nu-mi mai simt anumite zone asa inflamate (asta e o alta problema pe care o am si n-am gasit remediu). Nu stiu ce sa spun despre balonare/ gaze/ scaun regulat/ pofta de dulce (ei spun ca ajuta mult si cu astea) ca nu am probleme de genul asta, insa tind sa cred ca ar fi de mare folos si asa.

Ma bucur ca am acceptat provocarea si nu l-am luat pe nu in brate si recunosc ca o parte din mine inca se mira de cate ori ridic paharul cu lichid verde si-l duc la gura. Insa simt ca organismul meu functioneaza mai bine si asta ma face sa vreau sa mai incerc si alte chestii de genul asta, chiar daca sunt verzi. Daca va tenteaza si sunteti in cautare de un asemenea produs am un cod de 10% reducere pentru voi - CAMELIA10.

Ce parere aveti despre astfel de produse? Va tenteaza? Folositi ceva de genul asta?

8 comentarii

  1. Cu pofta de dulce am eu probleme... nu știu dacă corpul meu chiar are nevoie de dulce sau e stare de dependenta la zahar. Pot spune ca mananc indeajuns de mult incat sa imi satisfac nevoile energetice plus ca mai am obiceiul de a manca fructe pe stomacul gol, deci nu stiu de unde pana unde poftele mele de dulce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate sa fie ceva la nivel mental si nimic mai mult sau poate sa fie o carenta de ceva in organism. Ai discutat cu un medic?

      Ștergere
  2. Sunt puțin reticenta la chestii de genul praf în apă. Aștept udate la părerea ta, mai spre finalul curei de praf verde. Totuși, felicitări că ai încercat să bei verde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt mult mai reticenta la altele decat la niste pudre din legume/ fructe. :)

      Ștergere
  3. Suna foarte bine. Eu pentru somn iau melatonina. Insa mereu simt ca-mi lipseste energia Ș(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat si eu malatonina, in cazul meu nu are nici un efect.

      Ștergere
  4. Am incercat orz verde. Brrr. Nu ma simt asa prea ierbivora. Astept pareri despre cum este cand nu iei prafuri. Oricum, imi place shakerul. Or avea si separat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca da, uita-te pe site sau cauta pe amazon, vand si acolo din cate stiu eu.

      Ștergere