Iluminatoare & pensule

13.4.16

Am facut primele poze pentru postarea asta acum mai bine de sase ore, nu mi-au placut ... le-am refacut si am observat ca fundalul nu ma ajuta deloc sa va arat ceea ce vreau, asa ca am luat-o de la capat. Intre timp am avut si altele de facut, au venit si niste curieri cu cateva noutati interesante pe care vi le-am aratat pe Facebook, n-am apucat sa mananc, dar mi-am propus sa va povestesc astazi despre iluminatoarele pe care le folosesc eu acum si-mi plac mult, dar si despre pensulele cu care le aplic.

N-o sa va povestesc de iluminatoarele lichide sau compacte, ci doar de cele pudra sau perle. De-a lungul timpului am incercat multe, iar cele de mai jos sunt cele care au ramas in sertarele mele si pe care ma bazez atunci cand vreau ca tenul meu sa arate intr-un anumit fel.


Primul iluminator care m-a cucerit cu adevarat si pe care il folosesc de cativa ani este Shimmer Brick de la Bobbi Brown, am avut mai multe nuante, insa n-am oprit decat Beige pentru ca restul nu m-au atras atat de mult. Obisnuiesc sa folosesc primele doua nuante ca iluminator pentru ten, iar restul le-am folosit ca fard de pleoape si nu numai.

Un alt produs cult, as zice, este Amber Diamond de la Dior. A fost o nebunie intreaga cu produsul asta, asa ca n-am avut cum sa ii rezist si ma bucur ca-l am pentru ca acum nu se mai produce. Dar Dior stie ce face atunci cand vine vorba de produse de machiaj si scoate mereu produse care de care mai interesante. Eu am rezistat cu greu iluminatoarelor din colectia Glowing Gardens, lansata in aceasta primavara. Le-am incercat in magazin si am plecat de acolo cu greu.

Daca primele doua de care v-am spus nu sunt tocmai accesibile ca pret (iar cel de la Dior cred ca doar pe ebay se mai gaseste la preturi astronomice), iluminatorul de la Makeup Revolution (il gasiti aici si aici) costa pana in 25 lei si pe mine m-a surprins mai mult decat placut. Este extrem de pigmentat, nu este prafos, chiar merita incercat.

Despre Ambient Lighting Powder de la Hourglass v-am povestit pe larg aici. Am multe nuante, sunt cu totul altceva decat restul iluminatoarelor pe care le am, n-am intalnit alte produse pudra atat de cremoase si care sa capteze lumina asa cum o fac pudrele astea. 

Iluminatorul de la Melkior (il gasiti aici - daca va place si vreti sa-l luati puteti folosi codul melkior10coltul pentru o reducere de 10%) l-am luat la swap din curiozitate si-mi place. In general aleg nuante de alb/ auriu pentru iluminatoare asta este singurul roz pe care il folosesc. Sunt curioasa si cum e pudra luminoasa irizata Winter Glow (cea de aici), dar chiar n-am nevoie de alte produse de genul asta, asa ca raman cu curiozitatea. 

Ultimele doua iluminatoare sunt si ele recente si le-am primit de la Pupa. Cel din editia Stay Gold! nu cred ca se mai gaseste, insa colectia Dot Shock de-abia a fost lansata, asa ca sigur inca il gasiti in magazine. Puteti sa vedeti ca sunt extrem de pigmentate si trebuie folosite cu mana usoara, in special cel sub forma de pulbere. Eu am mai avut un iluminator de la ei acum multi ani si ma asteptam sa-mi placa si astea si asa e, insa probabil le voi folosi mult mai des la vara.

Acum cativa ani (si daca ma urmariti de la inceput stiti deja asta) am avut o mica obsesie pentru MSF-urile (Mineralize Skinfinish) de la MAC, am avut multe dintre ele, insa n-am oprit nici macar unul pentru ca am inceput sa caut si sa vreau altceva. 

Singura dorinta reala pe care o mai am in privinta asta (pe cea cu Hourglass mi-am satisfacut-o) e legata de Becca si mai exact de Shimmering Skin Perfector, atat varianta pudra, cat si varianta lichida. Iar nuanta pe care o vreau este Moonstone, pe care o s-o si iau pe viitor de aici. Si cele de la Anastasia Beverly Hills imi fac cu ochiul, dar nu sunt chiar asa curioasa cum sunt de cele de la Becca.


Bobbi Brown Shimmer Brick Compact - Beige
Christian Dior Skin Shimmer - Amber Diamond
Makeup Revolution Vivid Baked Highlighter - Golden Lights
Hourglass Ambient Lighting Powder - Ethereal Light
Melkior Mosaic Powder - Light Touch
Pupa Stay Gold! All-Over Highlighter - 001
Pupa Dot Shock Multicolour Pearl Highlighter - 001

In ordinea in care vi le-am prezentat mai sus (am trecut si nuanta la fiecare in caz ca va intereseaza) le-am facut swatchuri mai jos sa vedeti exact cum arata si sa le puteti compara daca aveti dubii in privinta vreunuia dintre ele.


Nu pot sa inchei postarea fara sa va pomenesc macar pensulele pe care obisnuiesc sa le folosesc pentru aplicarea iluminatorului. In functie de cat de pigmentat este produsul si ce efect vreau sa obtin am cateva pensule pe care le tot folosesc doar pentru iluminator: Sigma F35 (eu am varianta veche cu numerotarea dupa pensulele MAC, am folosit-o cativa ani buni si a fost pensula mea preferata pentru iluminator, acum insa o folosesc rar), pensula pentru estompare si iluminare de la Melkior (seamana destul de bine cu cea de la Sigma si o folosesc des - o gasiti aici), pensula evantai de la Real Techniques, pensula Angled Highlighter tot de la Real Techniques (din setul asta care e inca la reducere si merita din plin banii) si nu in ultimul rand o pensula mica de stippling (eu am 188 de la MAC, cea din poza, insa o am si pe cea de la Nastelle care e aproape identica, amandoua fac acelasi lucru).


Ati incercat vreunul dintre aceste iluminatoare? Aveti vreun iluminator preferat? Ce pensula folositi pentru aplicare?

10 comentarii

  1. Buna!
    M-ar tenta Shimmer Brick-urile de la Bobbi, insa le-am testat in magazin si bine am facut. Mi se par f prafoase.
    Eu am The Balm - Lou Manizer, care imi place, dar vroiam si altceva.
    Apoi am pus mana pe Hourglass Ambient Lighting palette si imi place de mor!!!!!!
    Iar cea mai noua achizitie este Becca Shimmering Skin Perfector in nuanta Champagne Pop..e bestialaaaa!P.S. :e luata de pe cultbeauty.co.uk.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varianta Nectar mi s-a parut si mie prafoasa, dar restul nu. Catre cultbeauty am pus si eu link, de acolo o sa iau si eu Moonstone cand o sa ma decid. Sa-l folosesti cu placere. :)

      Ștergere
  2. Ma tenteaza rau de tot pudrele Hourglass! In special, de cand le-am vazut la tine! Cred ca pana la urma o sa cedez si o sa-mi cumpar si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita sa le incerci, macar sa-ti faci o idee cum sunt. :)

      Ștergere
  3. Din cauză că am tenul gras, mulți ani am considerat că n-au ce căuta iluminatoarele pe tenul meu, însă de 1-2 ani mi-am schimbat total impresia.
    Hourglass am pe wishlist, dar nu-ți zic nimic nou... :))

    RăspundețiȘtergere
  4. iluminatoarele sunt dragostea mea :)
    si corectoarele!

    RăspundețiȘtergere