Ce-am mancat ieri #1

19.4.16

Saptamana trecuta v-am intrebat daca vreti sa vedeti si astfel de postari, raspunsurile au fost pozitive si entuziaste, asa ca astazi e vremea pentru primul episod. Nu stiu cat de des voi posta asa ceva (ideile din partea voastra sunt bine venite), vom vedea pe parcurs ce iese. Cele ce ma cititi constant sau ma urmariti deja pe Instagram cred ca aveti deja o idee despre cum mananc eu, sunt multe chestii de care nu ma ating, multe care nu imi plac, asa ca s-ar putea sa fie diferit fata de ce mananca un om intr-o zi normala.

Imi plac chestiile gustoase si colorate (inca lucrez la partea cu verde, nu mai reiau subiectul, am povestit de multe ori despre asta pe blog), imi place ca mancarea sa arate intr-un anumit fel in farfurie, nu-mi plac sosurile, nu-mi plac mancarurile extrem de complicate si cu zeci de ingrediente, daca nu stiti astea deja despre mine o sa le descoperiti incet incet. Motivul pentru care am inceput sa fac astfel de postari este doar pentru a va da idei, nu dau sfaturi, cred doar ca daca vreti sa mancati mai sanatos s-ar putea sa gasiti interesante postarile de genul asta.

Ieri a fost o zi ciudata pentru mine (v-am povestit pe blog mai multe), asa ca la micul dejun am decis sa imi fac o cana uriasa de ceai (Caramel Apple Spice de la Yogi - il gasiti aici - este printre preferatele mele) si am mancat oatcakes de la Nairn's (le gasiti online aici, insa le-am vazut si la Carrefour si in magazine precum Naturescu) cu crema de branza light, seminte de chia si rosii cherry.


La pranz am decis ca vreau ceva gustos si care sa-mi placa cu adevarat, asa ca am facut la cuptor un amestec de legume: cartof dulce, conopida, ciuperci si morcov. Am facut extrem de des genul asta de mancare, e extrem de gustoasa, satioasa si sanatoasa. Le-am pus in tava, le-am uns cu putin ulei de masline si am pus o gramada de condimente (v-am povestit saptamana trecuta de condimentele pe care le folosesc, gasiti acolo detalii si linkuri daca va intereseaza). Le-am bagat la cuptor cam 40 minute la 180 grade si asta a fost tot.


Pe la 17 m-am simtit extrem de obosita (nesomnul si-a spus cuvantul), dar inca mai aveam treaba, asa ca am decis sa-mi pun intr-un bol niste granola, iaurt de soia cu aroma de vanilie, jumatate de banana, doua capsuni, jumatate de kiwi si niste fulgi de migdale. Obisnuiesc sa fac des asa ceva cand vreau o gustare sau ceva dulce.


Aseara nu prea am avut chef de gatit, asa ca pe la 19:00 am facut o salata cu ce aveam prin frigider: orez (un amestec de orez integral si orez Basmati, facut cu multa curcuma, de aici si culoarea galbena), rosii cherry, ardei gras, morcovi, fasole rosie si ceapa verde (ar fi mers mai multa, dar nu mai aveam). Mi s-a parut un pic cam uscat amestecul asta, asa ca am adaugat o lingurita de ulei de fistic si asta a fost cina.


Si astea au fost mesele mele de ieri, astept sa-mi spuneti parerile voastre in comentarii, chiar nu stiu ce-ar trebui sa astept de la o postare de genul asta.

18 comentarii

  1. Waaw! Delicios. :) Super idei mi-ai dat, deseara ma pun sa fac si eu salata de orez cu legume, arata genial.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ce meniu sanatos , zau , fara cafea , fara dulciuri , carne nu prea , grasimi sanatoase , zici ca e meniu facut de nutritionisti si prezentarea inm farfurii super , cred ca daca mananci asa mereu nu ai cum sa nu slabesti si sa te simti foarte energic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e facut de nutritionisti, mi-au trebuit niste ani, dar e bine - eu n-am baut niciodata cafea si nici cu zaharul n-am fost prietena, deci nu a trebuit sa le elimin pentru ca nu le-am consumat niciodata. :)

      Ștergere
  3. sună foarte interesant, și mult mai sănătos decat ce-am mancat eu azi de exemplu, sau mai bine zis n-ar fi trebuit s-o fac atat de lata cu dulciurile și poate mi-ar fi fost iertate păcatele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tot ai mancat nu are sens sa te gandesti ca la un pacat. :))

      Ștergere
  4. camelia, desi repet, te invidiez! Mi-as dori din toata inima sa nu vad si o ceafa de porc langa toate minunatiile pe care le-ai pozat tu :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mananc ciocolata si ma uit la pozele cu mancare postate de tine :) Arata foarte, foarte bine :)
    Legumele alea la cuptor se pun asa in tava, doar unse cu ulei? Fara niciun pic de apa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge postarea asta cu niste ciocolata. Fara apa si doar putin ulei cat sa se rumeneasca putin. :)

      Ștergere
  6. Ce bine arată toate! Iar cu ultima combinație chiar m-ai inspirat, trebuie să încerc și eu ceva similar!
    Eu zic că măcar o postare de genul ăsta pe luna ar fi bine venită, deși nu m-aș supăra să văd și mai des de atât.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bune idei de mâncare sănătoasă! Sigur le pun în practică când e totul gata în bucătăria mea. Și sunt grozave și pentru copii! Să mai faci postări din acestea, mi se pare că vor completa frumos restul informațiilor de pe blogul tău.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu una voi urmari cu mare interes categoria asta de postari pentru ca arata grozav tot ce postezi pe blog&Insta si mereu raman cu o mare pofta :))

    RăspundețiȘtergere