Epilare definitiva cu IPL (5)

15.2.13

A trecut aproape o luna de cand am fost la ultima sedinta de epilare cu IPL - puteti sa cititi impresiile mele dupa a patra sedinta aici - si am asteptat mai mult sa va povestesc pentru ca de data asta parul a crescut altfel si am fost curioasa sa vad ce se intampla.

Procedura a decurs ca si pana acum (cu o problema de care o sa va povestesc la sfarsit) si eu, ca obicei, am pus multe intrebari si una din cele ce ma preocupa a fost de ce nu se vede nimic la parul din cele 2 alunite de care v-am spus ca le am pe maxilar. Si asa am aflat ca zonele respective se ocolesc la procedura pentru a nu exista nici un risc, deci asta va fi o problema care nu se va rezolva prin epilare (nu stiu daca e doar mintea mea dar mi se pare ca si acele fire de par cresc mult mai greu).

Mi-au reaparut niste fire pe zona de sub barbie (care in ultimele 2 luni nu si-au facut deloc aparitia) si au disparut altele care se incapatanau sa ramana la locul lor, ceea ce-mi confirma ceea ce mi s-a spus anterior: firele de par se activeaza la o anumita perioada de timp si de aia rezultatele se vad doar in timp (am in jurul meu niste exemple care au facut 3-4 sedinte si au decretat ca "nu e buna de nimic epilarea asta" - cand n-ai rabdare asa se intampla), in rest nimic diferit: parul creste rar (sau deloc), e mult mai moale si de multe ori uit de el desi inainte problema asta ma stresa de 2-3 ori pe saptamana.

V-am spus mai sus ca am avut si o problema la ultima sedinta si vreau sa va povestesc despre ce a fost vorba ca sa va dati seama cat de important e sa ai incredere in persoana care iti face o astfel de procedura: gelul care se aplica pe zona ce urmeaza sa fie tratata se tine la rece si se aplica in momentul in care incepe procedura, altfel se incalzeste si sunt probleme (arsuri) si asta mi s-a intamplat si mie.

In cazul meu s-a intamplat ceva un pic ciudat: am intrat in cabinet si am pierdut cateva minute stand de vorba cu doamna doctor (am tras concluzia impreuna ca asta a fost cauza "problemei") dupa care a inceput procedura - a inceput cu zona barbiei si maxilarul unde nu au fost nici un fel de probleme, insa in momentul in care s-a apropiat cu aparatul de mustata (gelul fiind deja aplicat) am simtit o arsura la care nu am reactionat in prima faza (pentru ca nu m-am asteptat la asta) si de care am spus de-abia cand s-a apropiat a doua oara cu aparatul si am avut aceeasi senzatie. 

Ne-am oprit si am reluat procedura dupa cateva minute si nu au mai fost probleme insa eu am iesit de acolo cu zona destul de iritata si rosie - trebuia sa ma intalnesc cu mama sa mergem undeva asa ca am sunat-o si i-am zis sa-mi aduca Control Cream de la Mario Badescu (v-am povestit aici de ea, dar si cu alte ocazii) pe care am aplicat-o pe zona respectiva si roseata a disparut imediat. Am simtit zona iritata vreo 2 zile (desi la exterior nu se mai vedea nimic) si am continuat sa aplic crema de cateva ori pe zi si deja luni seara nu mai exista nici o problema (eu am fost la epilat sambata la pranz). 

E foarte important sa comunici cu persoana care te trateaza (orice tip de procedura ar fi ea) si sa ii spui imediat cand ceva nu ti se pare ok, probabil ca pielea de la mustata este mai sensibila in cazul meu si s-a razvratit si a reactionat cu atare. Probabil ca daca nu aveam incredere in medic si n-as fi vazut cum se lucreaza in salon m-as fi panicat putin insa asa am stat linistita si am spus imediat ce simt si s-a rezolvat fara batai de cap.

Sambata viitoare am programare pentru o noua sedinta si voi incepe epilarea si pentru zona axilei si asta ma bucura mai mult decat pot sa va spun (mai ales ca axila este zona unde rezultatele se vad cel mai bine - tinand cont ca parul meu la axila este des, negru si tepos sunt candidatul ideal si cred ca pot sa exemplific evolutia in timp cu niste poze edificatoare, daca va intereseaza astept sa-mi spuneti in comentarii) pentru ca eu la axila nu folosesc decat lama si parul creste foarte repede si cand spun repede ma refer la ore, nu zile.

5 comentarii

  1. Aştept cu mare curiozitate să ne mai povesteşti despre această procedură. Mă tentează şi pe mine această metodă şi sper să pot prinde curaj şi să nu mai stau prea mult pe gânduri.
    Îţi mulţumesc anticipat :-)
    Iar dacă se poate să ne exemplifici şi prin poze, ar fi ideal :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. da, da chiar vreau sa aflu fiecare detaliu din experienta ta cu epilarea definitiva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma intereseaza in primul rand diferenta de la barbie, am aceleasi probleme medicale ca si tine si deci intelegi situatia. Cel mai bine se vede prin poze before/after, daca te hotarasti sa le postezi, eu te urmaresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello ! Si eu am inceput cam in acelasi timp ca tine sedintele , tot la a 5 a sedinta sunt ! Dar mie mi se pare ca intr-adevar parul nu mai creste ca inainte , cand te uiti asa parca nu-l vezi dar cand pui mana e ...tepos.Tu simti asa? Sper sa nu ramana asa :-s Astept cu nerabdare urmatoarea sedinta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela, la axila in mod sigur am sa fac poze inainte si dupa - la fata e greu sa vezi ceva in poze pentru ca nu poti lasa parul sa creasca ca sa se vada ceva cu adevarat.

    Gabriela, o sa povestesc tot, stiu ca sunt mai multe persoane interesate.

    mycka_rose, i-am spus si Mihaelei mai sus ca nu prea arata nimic pozele dinainte si dupa pentru ca parul nu este atat de des si de vizibil si nici nu l-am lasat vreodata sa creasca cat sa poti vedea ceva. Pentru axila o sa incerc sa arat clar diferenta.

    Anonim, sunt zone unde mai este asa, insa sunt zone unde n-a mai crescut deloc (daca tot la zona fetei faci si tu sedintele efectele depind foarte mult de problemele hormonale - zona este fata unde merge cel mai greu tratamentul).

    RăspundețiȘtergere