Am incercat cateva produse de la Biotrade

23.4.24

Ingrijirea pielii este un subiect care pe mine ma pasioneaza si - zic eu - stiu destul de bine ce e nou, ce functioneaza si ce nu, ce branduri sunt, ce produse noi apar, insa e destul de greu sa ma atraga ceva cu totul nou si sa spun da vreunei propuneri de a incerca produse de care nu stiu mare lucru. 

Cei de la Biotrade m-au intrebat daca vreau sa incerc cateva produse sa vad cum sunt si daca imi plac sa va spun despre ele si am spus da (dupa ce am studiat cu atentie produsele si site-ul) din mai multe motive: au preturi bune, formule interesante, ambalaje care protejeaza formulele si eram oricum cu ochii pe un produs pe care voiam de ceva vreme sa-l incerc sa vad cum e.

Produsele sunt alese de mine in functie de ce nevoi am si de ce stiu ca folosesc, adica exact ce-as fi cumparat daca as fi intrat pe site. Si o sa incep cu produsul de care v-am spus ca imi atrasese de ceva vreme atentia: crema cu 20% acid azelaic si 6% niacinamide. Formula asta mi s-a parut mai mult decat interesanta de cand am vazut-o si dupa ce-am incercat produsul mi se pare si mai interesanta.

Este un produs potrivit pentru un ten care are nevoie de luminozitate si de imbunatatire a texturii, reduce vizibil semnele lasate de acnee, calmeaza si in acelasi timp ajuta cu estomparea semnelor inchise la culoare. Acidul azelaic este un ingredient cu care eu nu am experimentat mult, insa am simtit nevoia in ultima perioada pentru ca am o zona sensibila pe maxilar unde tot mi-au aparut cosuri (o problema cu care nu ma confrunt de obicei) si combinatia cu niacinamide este una care chiar functioneaza.

Imi place mult produsul asta si chiar m-a ajutat in perioadele cand tenul meu s-a revoltat, daca va gandeati sa-l incercati merita din plin. Un singur lucru nu-mi place: mirosul, dar este ceva ce pot sa ignor tinand cont ca produsul face ce promite. Mirosul imi aminteste de cel al rujurilor de la inceputul anilor '90 si senzatia asta o am de fiecare data cand il folosesc.

Celelalte produse care mi-au atras atentia pe site au fost serurile si am folosit in ultima luna 3 dintre ele si imi plac in egala masura, iar pretul mi se pare foarte bun pentru ceea ce ofera. Texturile sunt extrem de placute si se simt bine pe ten, iar formulele mi se par foarte echilibrate si bine gandite.

Hyaluronic Acid + B3 este un ser hidratant, iar combinatia de acid hialuronic de greutate moleculara mica si mare cu niacinamide este una care imi place mult. Pe langa hidratarea in profunzime pe care o ofera o sa ajute tenul si pe partea de elasticitate si revitalizare, e genul de produs usor de folosit atat dimineata, cat si seara, care ajuta din umbra.

Retinol 0,5% este un ser anti-imbatranire (vine in 2 concentratii, eu am mers direct pe 0,5% pentru ca folosesc produse cu retinol de atatia ani) cu un retinoid de generatie noua, retinoat de hidroxipinacolona (HPR), care mi se pare foarte interesant pentru ca nu are nevoie de o perioada de adaptare, este foarte stabil si mult mai usor tolerat de piele si promite rezultate rapide. Imi place mult serul asta si daca nu tolerati bine retinolul sau retinaldehida este o varianta de luat in calcul, mai ales ca pretul este unul foarte bun.

Vitamin C 15% + Peptide este un ser iluminator cu un derivat potent de vitamina C, 3-O-etil ascorbic, squalane, niacinamide si peptide si daca cautati un produs eficient, dar bland face o treaba foarte buna. Textura este foarte placuta, se absoarbe imediat si tenul ramane catifelat. Nu va mai zic de beneficiile produselor cu vitamina C si peptide pentru ca am povestit de atatea ori despre asta pe blog.

Toate formulele sunt fara parfum si alcool, ambalajele sunt opace si cu pompa si chiar va recomand sa va uitati la ele, mai ales ca atunci cand sunt reduceri pretul este mai mult decat accesibil si formulele sunt de generatie noua.

Din gama Pure Skin am incercat doua produse, spuma este produsul pe care nu l-am ales eu, ci l-am gasit in colet si nu l-am ales pentru ca am multe alte produse de curatare incepute. Dar daca tot am primit-o am zis sa o incerc si sa va spun si despre produsul asta.

Formula contine acid azelaic, glicozida si glicerina (are si parfum pe final de lista, insa in cazul produselor de curatare pentru mine chiar nu conteaza) si curata in profunzime, fara sa usuce pielea. Probabil ca pe un ten cu pori dilatati si imperfectiuni face o treaba mai buna, eu am folosit-o in zilele cand am simtit ca tenul imi da semne de nemultumire.

Glow Revival Night Fluid este tot din gama Pure Skin si este ultimul produs pe care am vrut sa-l incerc pentru ca mi-a placut formula: squalane, niacinamide, inulina, sodium hyaluronate, oligopeptide, probiotice si prebiotice, fosfolipide si vitamina E. Este o formula complexa care poate fi folosita atat dimineata, cat si seara si face ce promite: hidrateaza, revitalizeaza, netezeste si ofera tenului un aspect luminos si sanatos.

Imi place mult textura de gel care se absoarbe imediat si cum se simte pe ten, e ca o infuzie de hidratare pe care o simti imediat, mi-as fi dorit sa nu aiba parfum. E undeva la jumatatea listei si il simt de cate ori folosesc produsul asta. Daca insa nu va deranjeaza parfumul e o crema foarte bine formulata si care ajuta foarte mult pielea.

Ati incercat produse de la Biotrade? Aveti alte recomandari de produse care merita incercate?

Trimiteți un comentariu