3 produse esentiale cand afara e frig

23.3.18

Stiu ca toata lumea bombane vremea de afara si ninsoarea, singura mea nemultumire este ca pielea mea a resimtit diferentele astea mari de temperatura. Eu chiar m-am bucurat de zapada, dupa ani in care mi-a fost groaza de ninsori si alunecus din cauza genunchilor. Avand o alta siguranta in picioare si cu o musculatura mult mai puternica dupa atatea antrenamente ma simt cu totul altfel, calc altfel si ma bucur extrem de tare de lucruri de care m-am ferit niste ani. Si mersul prin zapada e unul dintre ele. 

Dar lasand la o parte povestea asta a mea, pielea noastra a suferit un soc datorita temperaturilor scazute si eu am avut grija sa o protejez cum am putut mai bine, dar si sa aplic cateva produse care sa ma ajute sa fac cat mai bine fata situatiei. O sa va povestesc saptamana viitoare ce produse pentru ten am folosit in ultimele zile, dar astazi vreau sa va spun despre trei produse pentru buze si maini care nu trebuie sa lipseasca din viata noastra in sezonul rece (si nu numai).


Recunosc ca nu port caciula si, desi nu e cel mai indicat, imi place sa simt zapada in par, insa niciodata cand e frig nu plec de acasa fara manusi. Dar chiar si cu manusi mainile mele au resimtit temperaturile astea scazute si diferentele bruste si am apelat la doua produse recent intrate in viata mea, dar care sunt eficiente si m-au ajutat mult.

Essentiq este un brand sloven de produse naturale si organice, creat de trei oameni pasionati de cosmetice care au vrut sa imbine cunostintele traditionale cu concepte inovatoare moderne. Gama contine produse pentru ingrijirea tenului, geluri de dus pentru adulti si copii, sampoane si parfumuri ambientale. Cei care au adus Essentiq in Romania sunt oameni din spatele siteului Bioaleea, un site descoperit recent, dar de care o sa va povestesc mai multe pentru ca am inceput sa folosesc cateva produse de la ei care imi plac mult. Aruncati o privire pe site, sunt sigura ca o sa gasiti chestii extrem de interesante.

Crema de maini cu unt de shea si mango mi-a atras atentia cum am vazut-o pe site. Contine ulei de fructul pasiunii, de jojoba si de migdale, keratina hidrolizata, vitamina E, glicerina vegetala si extract de propolis. Hraneste intensiv pielea si efectul este imediat, dar nu lasa urme de grasime, lucru pe care eu il caut pentru ca nu-mi place senzatia de unsuros si nici n-am timp sa stau cateva minute pana sa pun mana pe ceva. Mirosul este interesant, nu foarte puternic, iar in perioada asta s-a descurcat excelent.

Balsamul pentru cuticule si unghii de la Badger (produsele Badger le gasiti aici) l-am primit cadou la o comanda data pe Rangali si am inceput sa-l folosesc imediat pentru ca am nevoie de hidratare pentru cuticule, intotdeauna au fost o problema pentru mine. Balsamul are unt de shea si extract de ulei de catina si ceea ce fac eu este un masaj pe unghii si cuticule, dupa care aplic crema de maini, iar daca situatia este dezastruoasa aplic in strat generos si dorm cu manusi (am unele de la Ecotools gandite pentru astfel de situatii).


Daca mainile le mai protejam cu manusi, cand vine vorba de buze este mult mai greu, mai ales ca buzele sunt mult mai sensibile si sunt expuse constant temperaturilor scazute. Multi oameni uita ca pierderea de apa de pe buze este de trei pana la zece ori mai mare decat cea din alte zone si ca pielea este mult mai subtire, avand nevoie constanta de protectie. Eu am multe produse pentru buze, atat de tip balsam, cat si uleiuri, insa produsul dupa care am intins cel mai des mana in perioada asta si pe care l-am luat si in geanta este de la Pupa Milano.

Este vorba de balsamul Pure Vanilla din gama Sport Addict, balsam de care v-am mai povestit pentru ca mi-a placut de la prima folosire. Are o formula bogata in uleiuri si vitamina E si are si SPF15. Nu ofera culoare (insa exista si doua variante colorate), hidrateaza buzele si le mentine netede si moi, iar pe langa asta le ofera o senzatie de luminozitate care le face sa para mult mai sanatoase. Imi place la nebunie, ce sa ma mai intind atat.


Voi cum aveti grija de buzele si mainile voastre in perioada asta?

4 comentarii

  1. Hidratarea este foarte importanta cand afara sunt atatea schimbari de temperatura. Produsele prezentate de tine nu le am incercat. Pentru buze folosesc un balsam Eos sau unul de la Nivea iar pentru maini am mai multe creme hidratante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine sa nu uitam de partile expuse frigului pentru ca pielea se resimte imediat.

      Ștergere