Uleiuri esentiale Selection d'Or Solaris

1.2.17

Cei de la Solaris au lansat recent o gama premium de uleiuri esentiale, Selection d'Or Solaris, gandite sa ne ofere o calatorie senzoriala in jurul lumii. Uleiurile din gama asta sunt obtinute cu maiestrie din plante si petale de flori adunate cu pricepere din toate regiunile planetei. Metoda de extractie avansata este cea care le ofera o calitate premium, iar ambalajul de 5 ml cu pipeta le da o eleganta care mie imi place mult. Mi se pare ca cei de la Solaris au facut o treaba nemaipomenita cu gama asta noua.

Le-am vazut acum cateva saptamani intr-un magazin si mi-a placut mult cum arata, iar zilele trecute am primit si eu cinci dintre ele si m-am bucurat de aroma lor in ultimele seri. Sunt 26 de arome in gama asta, preturile pornesc de la 12 lei si sar de 100 lei pentru uleiurile speciale si rare, precum cel de santal pe care eu chiar imi doresc sa-l incerc la un moment dat, santalul este una din aromele mele preferate cand vine vorba de momentele de relaxare. Aici puteti sa vedeti toate aromele si preturile pe care le au. 


Cel mai des eu folosesc uleiurile esentiale in lampa de aromoterapie, adaug 2-3 picaturi in apa si ma bucur de efectul relaxant si benefic. Uleiurile astea de la Solaris sunt foarte parfumate si chiar nu e nevoie de mai mult de 3 picaturi, cum mi s-a mai intamplat in trecut cu alte uleiuri pe care le-am incercat. Ceea ce-mi place este ca in functie de preferinte se pot crea propriile combinatii de arome, care sa ne ajute sa ne relaxam mintea si sa uitam de toate problemele. Si eu fac asta destul de des cand am timp.


Nu folosesc uleiurile esentiale doar pentru asta, de-a lungul timpului am amestecat cateva picaturi in uleiul de masaj si am aplicat pe zonele extrem de obosite (uleiul de menta este preferatul meu de cele mai multe ori, asa ca m-am bucurat mult cand l-am vazut printre cele cinci primite de la Solaris), ba chiar mi-am facut propriile amestecuri in diverse uleiuri (precum cel de jojoba sau cel din samburi de struguri) si le-am tinut in sticlute mici cu bila si le-am folosit cand aveam nevoie sa ma relaxez.

Un alt mod in care imi place sa le folosesc este in cada - adaug cateva picaturi in apa fierbinte (lavanda este o optiune foarte buna daca va place aroma), incerc sa ma relaxez si sa ma bucur de momentele de liniste. Cand sunt infundata sau am dureri puternice de cap, le folosesc pentru a face inhalatii si chiar ajuta mult (eu in general folosesc 10 picaturi la un litru de apa fierbinte, insa cu astea de la Solaris cred ca este nevoie de mai putin picaturi - nu le-am incercat inca in acest scop), de obicei aleg menta, pin sau eucalipt pentru a ma ajuta sa respir mai bine.

Sunt multe moduri in care uleiurile esentiale pot fi folosite si in casa: o metoda pe care am incercat-o la nevoie a fost sa aplic 2 picaturi de o discheta demachianta si sa o pun in cosul de gunoi pentru a inlatura mirosul nu prea placut (metoda asta functioneaza bine si in baie, in special lavanda si grepfruitul sunt alegerile bune). Daca aveti o lumanare care nu mirose un truc pe care l-am invatat eu (dupa o incercare nu prea reusita) este sa aprind lumanarea, sa astept cateva minute sa se topeasca ceara, s-o sting, sa adaug cateva picaturi de ulei esential in ceara topita si apoi s-o reaprind. Posibilitatile sunt nenumarate si se pot face niste combinatii extrem de misto. 

Cand ai animale in casa sunt dese momentele cand trebuie sa apelezi la trucuri pentru a elimina diversele mirosuri care pot sa apara. Am folosit uleiurile esentiale direct pe punga aspiratorului (si chiar face o diferenta uriasa), in masina de spalat atunci cand am uscat paturi/ prosoape folosite pentru catei (ceea ce fac eu este sa aplic cateva picaturi pe o carpa si s-o bag in masina cu restul rufelor), dar am facut si sprayuri de reimprospatare (apa distilata + alcool + ulei esential, gasiti multe idei pe net daca va intereseaza).

Voi folositi uleiuri esentiale? Va plac?

12 comentarii

  1. Cat de multe am utut alfa dintr-un articol atat de mic! Multumesc pentru aceste trucuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt si eu fan uleiuri esentiale. Esti o fericita ca ai masina cu uscator. Eu folosesc uleiul esential, pe langa aromoterapie, la limpezirea rufelor...in locul balsamului. Pun in cuva mașinii de spalat un recipient folosit ptr dozarea detergentului lichid in care adaug 100 ml otet + 5-6 picaturi ulei esential preferat. Rufele sunt moi, culorile intense si frumos parfumate. Dermatologul a recomandat ca rufele copilului sa fie doar astfel limpezite! Abia astept sa incerc noile uleiuri, mai ales ca au capac prevazut cu pipeta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam si eu ceva cu bicarbonat + ulei esential in loc de balsam, insa n-am incercat pana acum.

      Ștergere
  3. Ai lămpiță de aromoterapie ca a mea :) Sau eu ca a ta :)
    Da, folosesc. Într-o vreme am vrut să-mi fac săpun de casă și am adunat printre multe altele, și uleiuri esențiale.
    Ce m-ar tenta uleiul acela de tămâie, cred că aș atinge zenul dacă l-aș folosi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place aroma de tamaie (de la uleiuri), am niste lumanari cu diverse combinatii care sunt de vis. :)

      Ștergere
    2. Uleiul de tamaie este preferatul meu, ma relaxeaza foarte bine.

      Ștergere
  4. Imi plac mult uleiurile esentiale. AMomentan am 3 de la TBS, dar ma bucur ca in colectia asta paleta e atat de larga

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-mi plac uleiurile esentiale de la Solaris! Cred ca sunt cele mai concentrate, nu am gasit pana acuma vreun ulei esential mai puternic ca ale lor.
    Ce idei bune mi-ai dat pt casa! Am sa incerc smecheria cu aspiratorul si masina de spalat. As folosi un ulei de lamaie sau mai vad eu ca am destule. :)

    RăspundețiȘtergere