Beauty Blogger Resolution

11.1.14

Am vazut la sfarsitul anului trecut postarea Ancai si mi-a placut atat de mult o fraza scrisa de ea incat am zis ca vreau sa fac si eu tagul asta. Si, de ce sa nu spun lucrurilor pe nume, am considerat ca este o buna ocazie sa raspund unor intrebari care mi s-au pus de-a lungul timpului si la care am raspuns mai mult sau mai putin.

Care este postarea de care sunt cea mai mandra anul asta? (anul trecut ca e cu intarziere)

Nu ma pot referi la o postare anume pentru ca ea nu exista in mintea mea, insa cred ca cea mai mare satisfactie mi-au adus-o postarile personale la care am primit mesaje (atat pe blog, cat si private) in care mi-ati spus ca va identificati cu ceea ce am scris si ca v-am fost de ajutor prin ceea ce am povestit. De multe ori nu e usor sa scrii postari in care sa-ti pui sufletul pe tava, insa stiu ca atunci cand simt sa scriu ceva inseamna ca altcineva are nevoie sa citeasca. Si asta e primul raspuns la un tag legat de blogurile de beauty, amuzant, n-am ce zice - insa intotdeauna am spus ca frumusetea incepe din suflet.

Care este postarea de care sunt cel mai putin mandra?

Nu exista, nu stau sa ma intorc in trecut si sa judec ce-am scris sau n-am scris (daca am scris inseamna ca aia am simtit la momentul respectiv si asta nu poate sa fie gresit), trecutul (si postarile din trecut) m-au facut ceea ce sunt azi.

Cum pot deveni un blogger de beauty mai bun?

Nu cred ca m-am considerat niciodata un blogger de beauty (desi marea majoritate a postarilor mele este axata pe astfel de produse/ servicii), asa cum de multe ori mi-ati spus si voi blogul meu este ca mine - azi beauty, maine suflet, poimaine nu se stie - blogul a fost si este pentru mine o parte din ceea ce reprezint eu si asta nu se va schimba. Ce-as putea imbunatati? Probabil ca ar trebui sa nu mai refuz invitatiile primite (insa pana acum timpul a fost o mare problema pentru mine) si astfel as cunoaste mai multi oameni si as afla mai multe informatii despre ceea ce ma intereseaza, probabil ca ar trebui sa gasesc o solutie pentru a avea lumina mai buna pentru pozele pentru blog (insa cand blogul este doar o pasiune si ai multe alte prioritati in viata problema ramane doar o problema) si probabil ca ar trebui sa renunt la "alergia" pe care o am la efectul de turma - poate asta m-ar face un blogger mai bun, insa pana atunci aleg sa raman doar eu, cu bune si cu rele.

Unde simt ca nu pot avansa?

Nu simt. Cand imi doresc ceva, fac si daca imi doresc cu adevarat nu are cum sa nu-mi iasa, daca nu-mi iese inseamna ca nu mi-am dorit cu adevarat - nu ma pricep la multe lucruri si nici nu-mi doresc sa ma pricep pentru ca nu ma pasioneaza atat de tare (si nici nu ar fi frumos sa fim toate pricepute in toate lucrurile posibile si imposibile). Nu cred in limite, nu cred in "nu pot" si cred ca vointa te poate duce unde nici nu-ti imaginezi ca poti ajunge. Ceea ce este important este sa-ti stabilesti prioritatile - cand stii ce este important pentru tine stii si ce sa faci ca sa iti fie bine.

Cata pasiune pun in blogul meu?

Pun pasiune in tot ceea ce fac in viata asta, daca nu simt, nu fac - nu pot juca teatru si nu pot zambi la comanda, asa cum nici nu pot scrie la comanda. Daca imi place un lucru o sa spun asta, daca nu-mi place o s-o spun la fel de deschis indiferent de consecinte - nu mi-am calculat pasii in blogosfera si n-o sa fac asta vreodata. In ziua in care n-o sa-mi mai faca placere sa scriu o sa ma opresc.

Ce lectii am invatat din blogging?

Am invatat multe in astia 5 ani de cand tot scriu si nu cred ca o sa pot sa le exprim intr-o fraza: am invatat ca sa fiu eu e cel mai important, pe termen lung sinceritatea te duce acolo unde nu te poate duce un drum calculat si plin de asteptari. Am invatat ca oamenii sunt diferiti si ca au modalitati diferite de a-si exprima parerile, am invatat ca exista oameni care nu vor sa gandeasca si carora le e mult mai usor sa "preia", am invatat sa accept ca falsitatea si pupincurismul ocupa in lumea asta un loc la fel de important ca in viata de zi cu zi si asta nu se va schimba niciodata oricat as vrea eu sa cred contrariul. Si am invatat ca poti cladi ceva chiar daca esti diferit.

Cand am fost cea mai creativa/ inspirata?

In fiecare moment al vietii mele sunt inspirata de ceva, nu cred ca as putea sa realizez ceva daca nu as folosi mintea pe care o am, daca ma refer strict la blog am avut de-a lungul timpului cateva idei bune, care au fost preluate (unele intr-un mod mai frumos, altele de-a dreptul copiate cu nesimtire) si nu mai stiu nici eu ca au fost ideile mele (oare?). In general imi place sa-mi provoc mintea si-mi place sa ma joc si asta s-a vazut si cand am organizat concursuri si cand am incercat sa va arat diferite lucruri. Poti sa ai cele mai bune idei din lume si sa le pui in practica in cel mai frumos mod posibil, daca nu pui si o bucata din tine acolo rezultatul va fi doar unul frumos, dar fara personalitate.

Ce proiecte am dus la final?

Nu m-am implicat in nici un proiect (as putea sa scriu o postare intreaga despre asta si poate chiar o s-o fac intr-o zi), nu spun ca este cea mai buna alegere, dar este alegerea mea.

Cum/ De ce am procrastinat?

M-am tot gandit la intrebarea asta si nu am raspuns - nu e genul meu sa las lucrurile nerezolvate, singurul lucru pe care as putea sa mi-l reprosez este ca imi doresc sa fac multe lucruri si ca timpul meu este limitat si atunci ajung sa renunt sa fac ceva doar de dragul de a face.

Cum pot sa imi restructurez timpul?

Referindu-ma strict la blog cred ca nu e nevoie sa fac ceva - nu au existat perioade in care sa dispar indiferent de lucrurile care s-au intamplat in viata mea personala (si am avut perioade cand blogul ar fi trebuit sa fie ultimul pe lista mea si nu a fost asa), postez atunci cand simt si ce simt. Nu sunt genul de om care sa functioneze dupa reguli sau planuri bine facute, ceva de genul 3 postari pe saptamana/ o postare cu nu stiu ce pe saptamana n-ar functiona niciodata in cazul meu. Traiesc si scriu dupa cum imi spune inima.

Am permis fricii de esec sa ia controlul actiunilor mele?

De-a lungul vietii am invatat ca frica poate fi cel mai mare dusman al omului, atunci cand frica ajunge sa te conduca finalul nu are cum sa fie bun - asa ca niciodata nu las frica sa fie mai puternica decat mine, daca mi-e teama de ceva (si fiecare dintre noi are asemenea momente in viata) voi infrunta direct acel lucru si voi avea o problema mai putin de rezolvat.

Care sunt obiceiurile la care trebuie sa renunt?

Ma tot gandesc ca daca incep sa scriu s-ar putea sa dureze mult pana sa ma opresc, asa ca o sa ma rezum la un singur lucru - sa nu-mi mai prind parul in coada de cate ori n-am timp (a se citi mi-e lene) sa ma ocup de el.

Care sunt obiceiurile pe care trebuie sa incep sa le practic?

Si aici as putea sa scriu multe lucruri, dar o sa ma rezum tot la unul ca am scris destul pana acum: sa-mi arat fata mai des. :))

Mi-ar face placere daca mi-ati spune in comentarii cum ar trebui sa fie un blogger de beauty in viziunea voastra, aveti vreun blog pe care l-ati da exemplu (si ma refer la un blog scris in limba romana)?

11 comentarii

  1. Ce frumoasa postare ! Ma bucur ca ai preluat acest tag .
    Pot sa numar pe degetele de la o singura mana, blogurile pe care pot sa ti le dau exemplu , ordinea este aleatorie .
    Georgia"s Mirror, Sandra"s fashion corner si Aurora Toma .Cu siguranta sunt mai multe, dar acestea sunt printre preferatele mele . :)

    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa postare. Fii insa mai optimista, zic eu. Majoritatea raspunsurilor tale incep cu ,,nu". :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut foarte mult fraza : "Cand vreau ceva, fac si daca imi doresc cu adevarat nu are cum sa nu-mi iasa." Sunt de acord si cred ca asa ar trebui sa gandim toti atunci cand ne punem ceva in cap.Un blogger de beauty, pentru a ma cuceri, trebuie sa scrie postari care sa atraga, sa aduca un "ceva" in plus fata de altii, sa ma faca sa simt si sa traiesc anumite experiente alaturi de el.Da, imi place sa citesc informatia care ma intereseaza, insa vreau sa simt ceva in plus in acele randuri, putin din sufletul celui care o scrie.Am cateva bloguri pe care le citesc insa nu stiu care ar putea fi dat drept exemplu.Din punct de vedere al informatiei, da, sunt o gramada bune, insa un blog pe care sa gasesc mai mult decat informatie pura nu prea imi vine in minte.Desigur, imi place sa cred ca aici, in coltisorul tau, am parte de postari mai mult pentru suflet, insa nu am vrut sa te dau pe tine drept exemplu.Imi place ce citesc aici si probabil ca daca alta bloggarita ma intreba, te-as fi mentionat.Dar nu vreau sa crezi ca te perii asa pe fata, iar in afara de blogul tau ar mai fi ABC...prin viata, Love Addiction, Macnetize...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anamaria, selectia e buna uneori, iar in lumea asta e chiar necesara as zice eu. Ma bucur ca ti-a placut postarea, o am scrisa de cateva zile, dar am tot amanat s-o public (ceea ce nu prea se intampla).

    Cu Lore, nu este absolut nimic pesimist in postarea asta - frazele cu "nu" sunt afirmatii pe care am ales sa le exprim intr-un alt fel pentru ca asa au fost puse intrebarile.

    Adina, inteleg perfect ce spui si am spus si eu - daca lipseste sufletul degeaba ai cea mai bine documentata postare din tot universul. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa postare, te astept si pe la mn :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai preluat tag-ul si i-ai dat o turnura foarte interesanta, personala. Am citit cu interes :)

    N-as putea sa-ti raspund la intrebare, nu cred ca exista modelul perfect de beauty blogger. Fiecare se va mula pe un anumit tip de public si fiecare dintre noi avem dreptul sa alegem ce ne place.

    RăspundețiȘtergere
  7. Maria, multumesc :)

    Gabriela, n-as putea altfel, nici macar nu mai incerc sa pastrez distanta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Te înțeleg perfect cu frica și bine faci că o izolezi, că o dai deoparte. Știi, îți citesc multe dintre postări și în multe mă regăsesc. Și îți mulțumesc :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Macnetize, ma bucur, despre asta spuneam in raspunsul la prima intrebare :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu zic sa nu renunti la "alergie". Poate ca unele dintre noi revenim cu drag pe blogul asta tocmai pentru ca e asa cum e, diferit, sincer, neimplicat intr-o mie si una de campanii. Eu ma invart prin blogosfera de beauty/fashion de vreo 3-4 ani, cam asa, si nu cred sa fie mai mult de 20 de bloguri care sa merite citite la momentul de fata (si din pacate astea nu se regasesc in topuri, cum ar merita). Se pare ca si in blogging e ca-n viata pana la urma, sau ca-n Romania, totul cu susu-n jos.
    Asa ca eu zic sa mergi inainte, ca faci bine ce faci :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Coconut, multumesc, la asta ma gandesc si eu deseori si incerc sa fac cele mai bune alegeri. :)

    RăspundețiȘtergere