3 carti din ultimele saptamani

11.5.23

Am tot amanat sa scriu postarea asta din lipsa de timp, desi cartile sunt de ceva timp citite, dar azi am zis ca e cazul sa ma mobilizez si sa va spun cum mi s-au parut. Am ales doar cateva carti si toate sunt fictiune, desi eu am citit mult mai mult si ma preocupa in ultima perioada si alt tip de lectura, dar poate o sa revin cu mai multe informatii cu alta ocazie.

Dupa ce-am citit Secretara de care v-am povestit aici am vrut sa vad cum e si Avertisment, carte premiata si laudata pe care mi-ati recomandat-o si voi. Mi-a placut si a reusit sa ma ia prin surprindere, actiunea mi s-a parut putin ciudata in anumite momente si mi s-a parut pe alocuri greu de urmarit, dar m-a prins si e o carte care te ajuta sa nu mai judeci dupa aparente si sa dai mai multa atentie detaliilor. Nu stiu cat de tare ma regasesc in modul in care scrie Renee Knight si nici thrillerele nu sunt prima mea alegere cand e vorba de lectura, dar mi-au placut ambele carti ale ei pe care le-am citit, desi sunt ciudate (si asta e cel mai bun cuvant pentru a le descrie).

Pistruiata scrisa de Cecilia Ahern era de ceva vreme pe lista mea de dorinte, insa am asteptat sa o prind cu o reducere buna si am citit-o intr-o seara de weekend. Mi s-a parut o lectura extrem de interesanta, desi au fost momente cand am simtit-o greoaie (posibil sa fi fost influentata impresia si de starea mea din perioada asta), iar la final am ramas cu un zambet pe buze.

Mie nu-mi place cand scriu sa va spun povestea pe care puteti sa o gasiti la o simpla cautare pe net, imi place sa va spun ce trairi incerc eu, daca ma pune sau nu pe ganduri si daca ma ajuta sa evoluez. Si parti din cartea asta m-au pus pe ganduri. M-au facut sa ma gandesc la oamenii cu care interactionez cel mai des, oamenii care ma inspira (sau care imi arata ce nu vreau, importanti in egala masura in evolutie, dupa parerea mea) si la energia cu care vreau sa ma incarc. Mi-a placut ... desi nu cred ca toata lumea o sa aiba aceeasi impresie.

Mostenirea unei fiice scrisa de Nora Roberts a fost un cadou pe care l-am primit cand am avut de stat undeva mai mult timp si a venit cu mesajul "cred ca o sa-ti placa si o sa te tina ocupata". Si chiar mi-a placut, desi nu ma asteptam la asta. A avut tot ce trebuie: personaje bine construite, o intriga interesanta (desi la un moment dat isi dai seama cine e personajul negativ), o poveste care te prinde, informatii din care sa si inveti. Mi-a placut mult si am savurat-o, e genul de carte care iti aminteste ca dupa orice furtuna cu pagube apare din nou soarele si ca trebuie sa ai curaj sa lupti pentru ce vrei.

Voi ce-ati citit in ultima perioada? Aveti vreo recomandare interesanta?

2 comentarii