Ce poti sa faci daca ai ochi sensibili

13.4.23

Ochii sensibili, cum sunt si ai mei, dau batai mari de cap. Si nu doar pe partea de confort, asa ca e foarte important sa tinem cont de cateva lucruri si sa alegem cu atentie produsele pe care le folosim in zona asta pentru ca influenteaza si pot ajuta sau agrava situatia. Eu am avut intotdeauna ochii sensibili, imi curg destul de rau la lumina/ soare, nu pot sa folosesc anumite ingrediente si au nevoie de protectie mereu.

Am fost la multi oftalmologi de-a lungul timpului si nu am gasit vreo solutie, lacrimarea excesiva este modul natural al ochilor de a se curata (de asta nici nu ma mai machiez la ochi decat rar in ultimii ani), in plus miopia vine si ea cu niste modificari care fac lucrurile si mai grele. M-am gandit ca postarea asta e una care poate ajuta persoane care se confrunta cu asta si care poate nu stiu sau nu dau importanta anumitor mici detalii care pot face o diferenta mare.

Demachierea/ curatarea ochilor este un subiect care necesita atentie si sa gasesti produsele potrivite nu este intotdeauna cel mai usor lucru. E foarte important sa nu fie tratata zona cu agresivitate - daca folositi un demachiant special pentru zona ochilor (eu asta fac) lasati discheta demachianta 30-40 secunde pe ochi inainte de a indeparta si machiajul se va dizolva mult mai usor. Daca folositi un balsam de demachiere alegeti unul cu care ochii sa se simta confortabil. Ochii mei, de exemplu, nu tolereaza bine uleiurile, asa ca le folosesc rar.

Cel mai important e sa fie evitate produsele de curatare cu ingrediente iritante: parfum, alcool si uleiuri esentiale, care in cazul ochilor sensibili pot sa duca la probleme imediat. Am ales sa va arat doua produse care sunt la polul opus ca pret: demachiantul fara ulei de la Bielenda pe care eu il folosesc de ani de zile (l-am luat de pe Elefant ultima data) si balsamul Omega+ Complex de la Paula's Choice. Si am ales produsele astea pentru ca sunt extrem de blande cu ochii, eu le folosesc de ani buni si chiar si in cele mai urate perioade ale ochilor mei (si am avut destule in ultimul an) le-am tolerat extrem de bine.

Protectia solara si ochelari de soare - nu stiu cata lume realizeaza cat de importante sunt si ce diferenta fac. In cazul ochilor sensibili produsele de protectie cu filtre minerale ar trebui sa fie singura optiune din punctul meu de vedere - eu pe ten pot folosi si produse cu filtre chimice fara probleme, insa daca le folosesc in zona ochilor e prapad. Mi se inrosesc ochii, se umfla, lacrimeaza excesiv si mi-am terminat toata ziua. Singurul produs pe care il tolerez in orice conditii si nu mi-a cauzat niciodata probleme este cel din gama Defense de la Paula's Choice.

Ochelarii de soare sunt articolul pe care eu nu il uit niciodata acasa. Doar cand ploua nu am ochelari de soare la ochi si iarna daca e foarte frig, dar si in zilele friguroase i-as purta daca ar fi dupa mine. Pe langa faptul ca ajuta zona sa nu imbatraneasca prematur pe mine ma protejeaza de soare si de lumina care imi afecteaza direct ochii si duc extrem de des la probleme.

Rimelul poate fi o alegere dificila si de multe ori nu stii ce din formula iti cauzeaza o reactie, asa ca e nevoie de multe incercari. Daca aveti ochi sensibili va recomand (cu tarie) sa nu va luati dupa cei care spun ca nu trebuie sa arunci bani pe rimel, ca sunt destule la pret modic care sunt ok. Sunt multe rimeluri bune pe piata, insa cand ai ochi sensibili nu poti sa folosesti orice.

Eu, de exemplu, nu pot sa folosesc rimelurile de la Maybelline si va spun asta de ani de zile, imi place mult ce fac, insa ochii mei nu le tolereaza. Nu stiu ce anume din formula lor nu imi prieste, cele de la L'Oreal de exemplu imi plac si le pot folosi fara probleme. La fel de bine tolerez produsele de la Catrice, pe cele de la Yves Rocher sau Pupa Milano, dar am intotdeauna grija cand folosesc pentru prima data un rimel. Iar anul trecut am incercat unul de la Avon de care v-am si povestit care mi-a placut la nebunie si e potrivit si pentru ochii sensibili.

Dar de cele mai multe ori aleg rimeluri de la branduri care au niste ani de cercetari pe partea asta pentru ca nu imi place sa ma joc si sa risc. Cele de la Lancome sunt preferatele mele de ani de zile si am incercat multe variante, insa in ultima perioada am folosit fara probleme si de la Clinique, Chanel si Dior. Tine de buget si de preferinte, insa daca aveti ochi sensibili fiti atente la aspectul asta.

Ochii sensibili vin de multe ori la pachet cu uscaciune si picaturile de ochi pot face o diferenta uriasa, formulele din ultimii ani sunt foarte bune si exista variante pentru purtatorii de lentile de contact, pentru cei cu ochi inrositi, cu ochi uscati si multe altele. Insa un aspect la care nu multa lume se uita este faptul ca majoritatea picaturilor de pe piata au durata de viata de 30 de zile dupa deschidere. Daca le folosesti dupa perioada asta iti faci mai mult rau decat bine.

Exista si varianta la mono doza (majoritatea sunt pe baza de hialuronat de sodiu) care e mult mai practica si mai curata, dar mai costisitoare. Insa multe farmacii au in brandul propriu formule bune la preturi mici, iar daca sunteti purtatoare de lentile gasiti si la cei care produc solutiile de curatare picaturi bune - de exemplu cele de la Gelone mie imi plac mult. Dar si produsul marca proprie Dr. Max e potrivit pentru nevoile mele.

Crema de ochi este un alt aspect care trebuie mentionat pentru ca sunt multe creme de ochi care contin alcool, parfum si uleiuri esentiale si pentru ochii sensibili e ca si cum le-ai da foc. Eu la parfum si alcool in cantitati mici (si pe final de lista) nu reactionez, in schimb la uleiurile esentiale e dezastru, asa ca sunt mereu atenta la ce folosesc pe zona asta.

O formula extrem de simpla si foarte sigura este crema de la Avon din gama Anew Sensitive+ cu trigliceride, unt de shea, colloidal oatmeal si niacinamide, un produs care pe mine m-a surprins extrem de placut anul trecut si care merita incercat. Daca ochii vostri tolereaza vitamina C (eu nu am nici un fel de problema) crema C5 de la Paula's Choice cu 5% vitamina C, peptide si antioxidanti e una complexa care mie imi place mult si pe care o tolerez extrem de bine. La fel de mult in ultimele luni mi-a placut K-Ox Eyes de la Isdin.

Sper sa va ajute informatiile astea si daca aveti ochi sensibili si aveti si voi recomandari astept sa le lasati in comentarii.

2 comentarii

  1. Multumesc pentru articol. Chiar ar trebui sa investesc in niste lucruri pentru ochii mei...

    RăspundețiȘtergere