De ce trebuie sa tii cont cand tenul tau e sensibil si reactiv

18.4.23

Tenul meu este unul normal, insa are perioade cand este extrem de sensibil si reactioneaza la cine stie ce factori (stres, chestii de care ma ating, apa si alte minunatii - nu stiu niciodata ce va declansa un episod de genul asta) si cand se intampla asta nu mai folosesc nici un fel de ingredient activ si ma rezum la o ingrijire basic care sa calmeze, sa repare si sa hidrateze. Despre cateva astfel de produse vreau sa va povestesc astazi, dar nu numai despre produse, ci si despre ce fac eu ca sa-mi ajut pielea in astfel de momente.

Curatarea ramane pasul de baza pentru a avea un ten sanatos si cu aspect tanar, de obicei nu ma stresez daca produsele de curatare (exceptie cele pentru zona ochilor) au si putin alcool sau parfum pentru ca nu stau pe ten decat cateva zeci de secunde, insa cand am episoade de sensibilitate aleg numai produse fara iritanti.

Apa micelara de la Isdin e o descoperire recenta si imi place la nebunie - formula curata fara alcool, parfum sau sapun pe care tenul meu o tolereaza extrem de bine. In trecut am folosit micelara roz de la Garnier si pe cea de la Bielenda fara probleme, Bioderma este iar bine tolerata, insa asta folosesc in momentul asta. Si un alt produs care imi place mult este Sensitive+ Cream Cleanser de la Avon de care v-am mai povestit.

Cand am de-a face cu perioade d-astea stiu sigur ca bariera de protectie a pielii este afectata si incerc sa o ajut cu cat mai multe ingrediente calmante, dar caut texturi usoare. Bifida Ampoule Mist de la ma:nyo (eu l-am luat de aici) imi place la nebunie: este intre mist si ser, insa se absoarbe imediat in piele si are in formula peptide, fermenti si extract de ciuperci care fac exact ceea ce are pielea nevoie cand e stresata.

Nu neglijez protectia solara (soarele pe un ten iritat e otrava curata si face atat de mult rau), insa aleg doar formule cu filtre minerale pentru ca stiu ca pielea mea le va tolera foarte bine si nu va avea cine stie ce reactie pe care sa nu o pot controla. V-am recomandat de multe ori produsul asta pentru ca este singurul pe care tenul meu il tolereaza si in cele mai sensibile momente ale lui: Defense Essential Glow Moisturizer de la Paula's Choice.

Ma bazez pe seruri cu ingrediente calmante si vreau sa va arat doua. Stress Less de la Geek & Gorgeous cu beta-glucan si madecassoside se gaseste pe multe siteuri si in farmacii si face o treaba buna daca iritatia nu este una foarte rea, insa cel care mie nu o sa-mi lipseasca din casa niciodata este cel cu 100% extract de centella asiatica de la Skin1004 de care v-am povestit anul trecut. Eu il am de pe Glowrious si este un produs pe care il recomand cu caldura.

Am lasat la final cremele pe care la fel le aleg cu mare grija in perioada asta si vreau sa contina ingrediente calmante si hidratante (iritatia vine de multe ori la pachet cu piele deshidratata). Pentru ochi cea mai simpla si accesibila varianta mi se pare cea de la Avon din gama Anew Sensitive+ de care v-am mai spus, iar pentru ten in perioada asta eu am 2 produse dupa care intind mana: Barrier Restoring Hydrating Cream de la Transparent Lab (o sa revin cu o postare cu detalii despre produsul asta pentru ca am 3 produse de la brandul asta si vreau sa va spun despre ele) si Rescue & Repair Intensive Moisturizer din gama Calm de la Paula's Choice (v-am povestit recent aici de ea).


Tu ce faci pentru tenul tau cand da semne de sensibilitate si iritabilitate?

Trimiteți un comentariu