Tu ce planuri ai pentru pielea ta anul asta?

30.1.23

Ingrijirea pielii este un subiect care pe mine ma pasioneaza, unul care ma face sa vreau sa descopar si mai multe informatii, sa aflu cat mai multe lucruri, insa am ajuns in punctul ala in care stiu ce are nevoie pielea mea, stiu ce vreau si ce imi trebuie. Mereu simt sa va spun ca rutina de ingrijire a tenului este un lucru extrem de personal si ca trebuie adaptata la nevoile si preferintele personale, nu exista retete universale si nici creme magice. 

Sunt cativa pasi esentiali si absolut necesari precum curatarea, hidratarea si protectia solara, insa numarul si tipul de produse folosite tin de multi factori: tipul de ten, nevoile lui, problemele pe care vrei sa le tratezi sau imbunatatesti, texturile pe care le preferi, bugetul pe care poti sa-l aloci pentru asta si multi altii.  

Mie imi place sa cumpar inteligent si sa aleg produsele pe care le folosesc in functie de cum imi simt tenul, sunt cateva ingrediente care nu imi lipsesc de ani de zile din ritualul de ingrijire (retinol, vitamina C, peptide), dar sunt si multe zile cand ma axez doar pe calmare si hidratare si cand alegerile mele sunt simple. Iar astazi vreau sa va povestesc despre cateva astfel de produse pe care le-am luat de pe Notino cand am gasit oferte bune.

Purito este un brand coreean cruelty-free care mie imi place mult si de la care am tot incercat diverse produse in ultimii ani. Nu imi plac toate formulele lor, insa cele 4 produse de care vreau sa va povestesc astazi m-au convins si merita incercate daca sunteti in cautare de produse noi si interesante si va place brandul. Preturile lor mi se par extrem de bune, iar produsele sunt spornice si pe mine m-au tinut cateva luni bune, daca aveti nevoie de un plus de hidratare si va plac produsele cu texturi usoare sunt de incercat.

Gama DermHA-3 era de ceva vreme pe lista mea de dorinte, asa ca am profitat de o oferta buna in urma cu cateva luni si am luat 2 produse: tonerul si serul, ambele pe baza de acid hialuronic (3 greutati moleculare) si le-am tot folosit in ultimele luni. Ambele produse au texturi foarte usoare si placute si m-am inteles foarte bine cu ele.

Tonerul are o formula care contine si panthenol si madecassoside (ajuta la intarierea barieriei naturale a pielii) si ofera hidratare in timp ce sporeste capacitatea pielii de a mentine aceasta hidratare, efectul fiind o piele mai elastica si cu mai putine linii fine. Mie tonerele si esentele mi se par ideale pentru a ajuta tenul fara sa il incarci si sa aplici o multime de texturi mai greoaie. Imi place mult si il folosesc cu placere.

Serul are o formula pe aceleasi principii ca si tonerul, in plus contine si peptide de cupru care ajuta cu fermitatea si ceea ce imi place este textura, extrem de placuta si deloc lipicioasa. Un plus il primeste ambalajul pentru ca pipeta face o treaba foarte buna, trage produsul si il elibereaza asa cum trebuie, chiar mi-a placut sa il folosesc.

Nu stiu daca l-as mai lua pentru ca seruri cu acid hialuronic sunt multe si ai de unde alege, dar nu regret deloc ca l-am luat - mi-a placut si a facut exact ceea ce promite ca face, in plus experienta de folosire e una mai mult decat placuta si la mine conteaza si asta mult atunci cand aleg un produs. Si chiar vreau sa va spun sa nu uitati si sa luati in calcul si factorul asta atunci cand alegeti un produs: sa va placa sa-l folositi - eu nu pot (si nu vreau) sa folosesc produse cu un miros care nu imi place sau cu o textura ciudata si care ma face sa stramb din nas.

Oat-In Calming Gel Cream este un produs care mi-a placut la nebunie si m-a ajutat mult in perioadele cand tenul meu a dat semne de nemultumire. Are o formula cu apa din seminte de ovaz (77,05%), squalane, panthenol si beta-glucan, o textura de gel racoritor si se absoarbe imediat in piele, este deja pe lista mea cu produse pe care vreau sa le iau din nou pe viitor.

Face exact ceea ce promite: hidrateaza, reduce semnele de sensibilitate, protejeaza bariera pielii si ofera o senzatie imediata de calmare. Mie imi place atat pentru ceea ce face si pentru cum imi simt tenul dupa ce folosesc produsul asta, mi se pare ca au facut o treaba foarte misto cu formula asta care e plina de antioxidanti si care ajuta mult pielea. Multa lume cand spune hidratare se gandeste automat la crema hidratanta, insa sunt multe produse cu texturi diferite care fac lucrul asta, e important sa gasesti ce iti place si ti se potriveste.


Pentru ca mi-a placut mult varianta de mai sus am vrut sa incerc si B5 Panthenol Re-barrier Cream cu 10% panthenol, centella asiatica, squalane si niacinamide. Are si ea o textura lejera si se absorbe imediat in piele, formula fiind gandita pentru a proteja si intari bariera naturala a pielii, in timp ce ofera hidratare si ajuta pielea sa-si mentina un aspect cat mai sanatos.

Imi place mult si varianta asta si pretul mi se pare mai mult decat decent pentru 80 ml de produs (gelul cu apa de ovaz de care v-am spus mai sus are 100 ml), insa daca ar fi sa aleg intre cele 2 as alege-o pe cea de care v-am povestit mai devreme. E o preferinta personala, ambele produse din punctul meu de vedere fac ce promit si chiar m-au impresionat mai mult decat placut.

Ai incercat produse de ingrijire de la Purito? Cum ti se par? De ce tii cont atunci cand alegi un produs de ingrijire? Care e aspectul pe care vrei sa-l imbunatatesti anul asta la tenul tau?

Trimiteți un comentariu