Despre masaj cu Romeo Tudorache de la Urban Masaj

31.5.21

Masajul este unul din lucrurile care imi fac viata mai usoara si ma ajuta sa ma relaxez, indiferent de cat de aiurea sunt lucrurile in viata mea. Am incercat multe tipuri de masaj in viata asta si am fost in multe locuri, dar in ultima perioada am ramas fidela celor de la Urban Masaj. De ce imi place, ce-am incercat si care sunt motivele pentru care ma duc saptamanal la ei v-am povestit aici. Locatia la care ma duc eu este cea din sectorul 2 pentru ca este mai aproape de mine, insa vreau sa fac curand o vizita si la salonul nou deschis in zona de Nord a Bucurestiului pentru ca sunt curioasa ce-au reusit sa faca si acolo.

La prima vizita la salon am avut o discutie lunga (si un masaj de-a dreptul fabulos) cu Romeo Tudorache, cel care este in spatele acestui concept si care a facut o miscare interesanta (deschiderea unui nou salon) intr-o perioada atat de grea, asa incat m-am gandit ca e cazul sa revin la un vechi obicei de-al meu care a lipsit in ultimii ani de pe blog: interviul cu oameni care imi plac si care consider ca au ceva de spus in viata asta. 

Gasiti mai jos intrebarile mele si raspunsurile lui Romeo, sper ca informatiile sa va fie de folos si sa va ajute sa vedeti lucrurile si din alt punct de vedere. Am vrut sa stiti si cine este omul din spate, ce gandeste si cum a inceput si sa va reamintesc (si sa-mi reamintesc si mie) ca atunci cand pui pasiune si suflet nu are cum sa iasa decat bine.

1.        Cum ai descrie intr-o fraza conceptul Urban Masaj?

O oaza de relaxare in mijlocul agitatiei urbane. Daca as putea descrie conceptul Urban Masaj in cateva cuvinte, acelea ar fi: profesionalism, calitate, atentie la detalii si la dorintele clientului.

2.        Cand ai inceput sa faci masaj si care a fost momentul cand ai stiut ca asta e drumul pe care vrei sa-l urmezi in viata?

Cariera mea de terapeut a inceput in urma cu 12 ani, cand in timpul facultatii de kinetoterapie si motricitate speciala, am facut practica si mai apoi voluntariat in baze de tratament si spitale. Acolo am deprins cel mai bine tehnicile masajului terapeutic, cazurile si patologiile intalnite m-au facut sa doresc sa invat, sa ma informez mult. Atunci a fost momentul cand am stiut ca asta vreau sa fac, am descoperit pasiunea pentru masaj. Nimic nu se compara cu satisfactia pe care o simti cand vezi ca ai putut ajuta pe cineva, cand un pacient se uita in ochii tai fericit si iti multumeste ca acum isi poate misca bratul cu care venise intepenit sau cand un client te suna a doua zi si iti spune ca nu a mai dormit de luni de zile asa de bine cum a dormit dupa terapia prin masaj.

3.        Ce trebuie sa stie un om care vine pentru prima data la masaj?

Un client care vine prima data la Urban Masaj nu prea stie la ce sa se astepte si nici ce doreste exact. De aceea trebuie sa existe mereu o discutie intre terapeut si client, in care terapeutul incearca sa afle care sunt problemele de sanatate ale clientului, care este stilul sau de viata si ce anume il afecteaza cel mai tare (ex. sedentarismul, statul in picioare, stresul etc). De aceea, terapiile in cadrul studioului Urban Masaj nu sunt niciodata standard (masaj anticelulitic si atat), ci mereu sunt adaptate nevoilor clientului, exista o fuziune de tehnici in cadrul unei terapii personalizate, care sa atinga toate punctele cheie. Clientul de multe ori vine si spune ca ar dori un masaj de relaxare, dar in timpul terapiei afli ca de fapt il doare si spatele foarte tare si ajungi  sa combini masajul de relaxare si pe cel terapeutic, iar la final omul pleaca cu zambetul pe buze.

Cat despre noi, in general, cred ca oricine ne calca pragul o face in urma unor recomandari sau in urma recenziilor citite. Deci clientul stie deja ca vine intr-un loc sigur, curat, in care va fi tratat cu profesionalism, respect si atentie.

4.        Exista persoane care nu ar trebui sa incerce masajul?

Da, exista contraindicatii medicale pentru masaj, cum ar fi bolile de piele, anumite tipuri de cancer, afectiuni maligne, tromboflebite etc. De aceea la Urban Masaj, clientii care ne calca pragul pentru prima data, completeaza o fisa de client in care sunt intrebati despre problemele de sanatate pe care le au.

5.        Care a fost cea mai mare provocare din viata ta profesionala?

Ai putea crede ca meseria de terapeut este una linistita si fara prea mari incercari, insa nu este deloc asa. Cel putin pentru un terapeut care vrea sa faca diferenta, sa se afirme in acest domeniu si sa fie mereu cel mai bun in ceea ce face. Am avut parte de multe provocari de-a lungul timpului. De la lipsa banilor pe vremea cand faceam voluntariat, pana la cea mai recenta provocare a vietii mele cand, dupa un an de pandemie, am indraznit sa visez la mai mult si sa deschid cel de-al doilea studio Urban Masaj, in zona de nord a capitalei.

Dar poate cea mai mare provocare de pana acum a fost Campionatul European de Masaj din 2019 la care am obtinut medalia de argint. Sunt foarte mandru de ceea ce am reusit acolo si de felul in care am reprezentat Romania.

6.        Cat de importanta este comunicarea dintre terapeut si pacient?

De la discutiile de evaluare si cunoastere de dinaintea unei terapii, pana la comunicarea permanenta in timpul terapiei, cand clientul este intrebat constant daca se simte bine cu anumite tehnici de masaj, comunicarea este cea mai importanta. Mai mult decat atat, terapeutul este de cele mai multe ori si un bun psiholog. Oamenii cand se simt relaxati isi deschid si sufletul, povestesc, glumesc. Eu am si clienti care vin regulat la masaj de 10 ani. Evident ca am devenit si prieten si confident, dar intotdeauna am pastrat limita de profesionalism.

7.        Cat de des ajungi tu pe masa de masaj? Ai un masaj preferat?

Nu atat de des pe cat mi-as dori, din lipsa de timp, din pacate. Dar macar o data la doua saptamani ajung pe masa de masaj in timpul trainingurilor regulate pe care le tin pentru terapeutii mei. Masajul meu preferat este o imbinare intre masajul terapeutic si cel de relaxare, neaparat incheiat cu masajul indian al scalpului.

8.        Cum ai creat cele 3 masaje Urban Signature?

De-a lungul carierei mele am interactionat cu foarte multi oameni din acest domeniu, atat din tara cat si din strainatate. Am participat la multe cursuri, prezentari sau am jurizat competitii de masaj internationale. Din tot ceea ce am vazut si am invatat, am creat o fuziune complexa de experiente senzoriale care m-am gandit ca ar ingloba cel mai bine ceea ce vreau eu sa ofer in cadrul unei terapii: masaj terapeutic imbinat cu cel de relaxare, stimularea mai multor simturi, de la cel tactil pana la cel olfactiv. Totul se imbina perfect, de la muzica ambientala, la uleiurile esentiale folosite, continuand cu pietrele sau ceara calda a lumanarii speciale pentru masaj.

9.        Care este ideea din spatele noului salon din zona de nord a Bucurestiului?

Urban Masaj Nord a fost deschis pentru ca am vrut sa venim in intampinarea dorintelor clientilor nostri din acea zona de a avea acces la masaj mai aproape de casa. Cel de-al doilea salon Urban Masaj continua ideea inceputa in prima locatie, o oaza de relaxare si liniste in mijlocul agitatiei orasului. Designul interior este special conceput pentru a te duce cu gandul la vacanta. Avem o camera de terapie in culorile nisipului, cu detalii ce inspira plaja, iar cea de-a doua camera de terapie are elemente marocane, orientale. Ne place sa credem am creat ceva inedit si feedback-ul clientilor nostri care ne-au calcat deja pragul a fost unul foarte placut.

10.     Care sunt problemele care se pot rezolva sau ameliora prin sedinte regulate de masaj?

Beneficiile masajului sunt nenumarate. Si cine a imbratisat masajul ca pe o parte a rutinei saptamanale poate spune chiar ca i-a schimbat viata. Voi enumera aici doar cateva: amelioararea efectului stresului asupra organismului, combaterea insomniilor, drenajul limfatic, aspectul imbunatatit al pielii etc. Masajul care urmeaza efortului fizic ajuta la recuperarea musculara mult mai rapida.

Si evident, beneficiile masajului terapeutic care poate rezolva foarte multe probleme si afectiuni, de la contracturi musculare, la cresterea mobilitatii sau tratarea migrenelor.

Va las cu o poza cu echipa cu care Romeo lucreaza si cu invitatia deschisa de a lasa intrebari daca aveti nelamuriri sau vreti sa stiti ceva in mod special despre masaj. Si maine va astept pe Instagram cu o surpriza pentru ca ... viata trebuie traita frumos!

4 comentarii

  1. Foarte interesant interviul, chiar și doar la nivel de curiozitate. Habar n-aveam că există competiții pe zona asta sau nu m-am gâdnit că unele persoane pot avea contraindicații medicale...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De-asta mi s-a parut si interesant sa il fac, sunt atatea lucruri la care nu ne gandim. :)

      Ștergere
  2. Foarte tare!Mi-as dori sa le calc pragul

    RăspundețiȘtergere