Ganduri de inceput de vara

4.6.21

Unul din lucrurile pe care mi le-am propus anul trecut a fost sa ma bucur de fiecare clipa asa cum vine, sa ma intorc in locuri unde am fost in copilarie si sa le vad cu ochiul de adult, dar sa incerc sa ma bucur asa cum o faceam in copilarie pentru ca am uitat de bucuria aia pura care vine din lucrurile mici si care aparent nu au importanta, dar care sunt mult mai pretioase decat ne gandim noi si care ne ajuta sa ne pastram echilibrul intr-o lume dezordonata si axata pe lucruri care pe mine nu ma incanta in mod deosebit.

Nu stim cum va fi perioada urmatoare, nici unul dintre noi nu stie ce si cum va veni, insa cred ca fiecare dintre noi poate alege ce sa faca in perioada asta dificila: sa se vaite si sa se plafoneze sau sa lucreze la acele lucruri pe care le vrea diferite. Sa ne lamentam de lucrurile pe care nu le putem face din diverse motive sau sa ne bucuram de cele pe care le putem face, sa ne gandim la ce nu avem sau sa le savuram pe cele pe care le avem deja in viata noastra? Sa fim ceea ce ne dorim sau sa cautam scuze pentru care nu ne ies lucrurile asa cum ne imaginam noi?

In ultimele 2 luni am trecut prin multe ganduri si trairi, m-am intors de multe ori in copilarie si am incercat sa imi dau seama de ce reactionez intr-un anumit fel la anumite comportamente si situatii. M-am gandit ce m-a influentat si ce ma afecteaza, dar am facut asta cu intentia de a nu mai lasa astfel de lucruri sa ma afecteze, nu ca sa schimb comportamentul celorlalti pentru ca vine o vreme in viata fiecaruia cand isi da seama ca e mult mai important e sa ai parte de liniste si multumire, nu sa dovedesti cuiva ca tu ai dreptate si ca stii mai bine. 

Acceptarea si resemnarea sunt doua lucruri total diferite, dar vad tot mai multi oameni care fac confunzie intre ele si au impresia ca daca nu reactionezi la ceva inseamna cu totul altceva decat realitatea. Eu cred ca e vorba de selectivitate, pentru ca unele lupte merita duse, iar altele nu - si criteriul dupa care ma ghidez eu e simplu: daca imi consuma prea multa energie si ma dezechilibreaza nu merita pentru ca pentru mine e mult mai important sa fiu eu bine.

Cu ce ganduri ati inceput vara asta?

Trimiteți un comentariu