O dimineata tipica de mai

18.5.21

In ultimele saptamani am facut niste schimbari majore in programul meu de somn (inca mai dau rateuri, dar sunt mult mai rare decat inainte) si incep ziua mult mai devreme, am mutat si ora antrenamentelor la sala si incerc sa fiu cat mai productiva in prima parte a zilei, asa ca m-am gandit sa va arat cum arata o dimineata in care ma duc la sala, dar in care incerc sa-mi vad de munca si sa fac si cumparaturi, fara sa imi incurc tot programul aiurea. 

Sunt zile cand sar peste micul dejun si mananc direct la pranz (o forma de fasting care pe mine m-a ajutat mult, nu este un lucru despre care am discutat pana acum, dar o pot face daca va intereseaza subiectul), dar in zilele cand ma duc la sala vreau sa mananc gustos si cu cat mai multi nutrienti. Varianta cea mai rapida: iaurt proteic (sau grecesc in care pun cateva picaturi de Flavour Drops daca e cazul), fructe de padure si granola keto - eu o iau pe cea de la Diet Food de aici (daca vreti sa luati ceva codul CCVIA7 va ofera 7% reducere la orice comanda pe site), are putini carbohidrati, e bio si vegana, dar plina de proteine, fibre si grasimi sanatoase. Pe site gasiti mai multe variante interesante, mie asta imi place cel mai mult.


Reintoarcerea la sala dupa pauza de o luna cat au fost salile inchise a fost una grea pentru mine, a fost prima data in ultimii aproape 5 ani cand n-am facut sport deloc - am mers mult si cam atat, asa ca atat muschii, cat si articulatiile s-au resimtit din plin si mi-am dat seama ca nu mai e suficient sa iau doar MSM. Cei de la ShopBuilder au preturi foarte bune la produsele Scitec Nutrition, asa ca tot la ei am apelat. Pe langa shoturile de magneziu cu B6 (pe care le folosesc de ceva vreme si m-au ajutat mult cu crampele musculare dupa antrenamente), am luat si colagen lichid si Mega Carni X.

Pentru mine sportul fara ajutoare nu este o varianta, am citit mult pe tema asta si dupa 40 de ani corpul clar are nevoie de ajutor, asa ca asta fac si eu: il ajut. Varianta asta de colagen de la Scitec Nutrition este foarte puternica (8025 mg/ portie si se ia dimineata pe stomacul gol), eu am ales varianta cu fructe de padure. Pana acum am luat carnitina lichida de la Biotech, tot de pe ShopBuilder, insa am vrut sa incerc si altceva si am ales varianta asta sa vad cum e.

Ingrijirea tenului are un rol esential in rutina mea de dimineata si aleg cu grija produsele pe care le folosesc atunci cand stiu ca merg la sala pentru ca transpir si nu vreau sa ma trezesc cu ochii umflati sau cine stie ce alte probleme, asa ca apelez la produsele de la Paula's Choice si am grija sa am pielea cat mai hidratata. Mereu aleg un produs cu proprietati calmante, fie serul din gama Calm, fie tratamentul nou cu CBD si nu uit niciodata de protectia solara ca ultim pas, atat pe ten, cat si pe buze, mai ales acum ca nu mai trebuie sa purtam masca in spatiile deschise. Pentru ten aleg numai produse cu filtre minerale, iar pentru buze folosesc fie Pupa, fie Labello.

Beau multa apa si pana sa plec la sala, am intotdeauna apa cu mine in sala (o sticla de 500 ml este exact ce am nevoie, cand am inceput sa ma antrenez la sala beam mai mult, dar acum asta e cantitatea optima pentru mine) si cand ies de la antrenament am grija sa ma hidratez asa cum trebuie. De obicei consum apa plata, insa in ultimele saptamani am luat Vitamin Water de la Oshee (cu niacina, vitamina B6, biotina, zinc si vitamina B12) cu lamaie si lime si imi place. Doar varianta asta si cea cu menta nu au zahar adaugat, asa ca daca va tenteaza uitati-va pe eticheta pentru ca sunt multe variante si nu toate sunt ceea ce trebuie.


In drumul meu spre casa ma opresc si la cumparaturi, fie ca e vorba de vreun magazin, fie de piata (am una aproape de mine si nu ajung atat de des pe cat vreau, asa ca mi-e mult mai usor sa ma opresc cand vin de la sala decat sa fac un alt drum) si de obicei cumpar legume proaspete ca sa pot sa imi fac ceva de mancare la pranz. Sparanghelul este unul din preferatele mele si unul din cele mai complexe alimente pe care il putem oferi corpului, asa ca incerc sa il consum cat mai des in diverse forme. Fructele de padure sunt si ele mereu prezente in viata mea, chiar daca le consum in cantitati mici, asa ca de obicei le iau din piata.

Nu obisnuiesc sa fac dus la sala, este un lucru care nu m-a atras niciodata (avantajul meu este ca sala nu e departe de mine si ajung relativ repede acasa), asa ca ma spal cand ajung acasa si am grija sa ii ofer corpului meu un rasfat. Ce folosesc in perioada asta sunt cateva produse noi din gama Home Spa de la Pupa Milano si le combin in functie de cum ma simt. Exfoliantul Nordic Spa cu efect de racire este o placere pentru muschii obositi si stresati, iar laptele de corp sub forma de spray Asian Spa calmeaza si ofera o stare de bine.

Celelalte doua produse pe care le folosesc, dar nu le-am mai facut poze sunt: namolul termoactiv cu efect de incalzire Oceanian Spa (cu extract de lava vulcanica si ulei de cocos) pe care obisnuiesc sa il aplic pe umeri si genunchi in special si sprayul anti-oboseala pentru picioare Nordic Spa (reactiveaza circulatia si relaxeaza picioarele obosite - are multe uleiuri esentiale) care este de vis in zilele cand antrenamentele la sala sunt destinate picioarelor.


Postarile de genul asta nu sunt dese pe blog, insa este genul de continut pe care eu il caut la alti oameni, asa ca astept sa-mi spuneti in comentarii daca vreti cand si cand sa va mai arat franturi din ziua mea si sa va arat produse care pe mine ma ajuta.

10 comentarii

  1. M-a relaxat mult sa iti citesc articolul, plus ca gasesc mereu informatii utile si despre alimente, si despre produse de ingrijire sau legate de sport. De aproape un an am inceput si eu sa fac sport de 3-5 ori pe saptamana si inca sunt novice, asa ca ma ajuta mult sa citesc ce fac si consuma oamenii mai experimentati ca mine. Ar fi super si alte postari cu franturi din viata ta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand lucram la call center Vitamin Water de la Oshee (cu niacina, vitamina B6, biotina, zinc si vitamina B12) cu lamaie si lime era si preferatul meu, acum il regasesc rar prin magazinele unde am drum in general. Multumesc ptr detaliile din postarile tale, pe mine una ma ajuta, mai adaug, mai scot cate ceva din listele de viitoare achizitii. Zi usoara sa ai! Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti se par utile postarile de genul asta, sa ai o zi frumoasa.

      Ștergere
  3. Da da, mai vrem! Ma inspira postarile tale, au acel ceva care ma pun pe ganduri in sensul bun :)
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
  4. Valeria Chertes19 mai 2021 la 00:32

    Imi plac astfel de postari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Exfoliantul Nordic Spa de la Pupa cred ca e tare fain

    RăspundețiȘtergere