Noutati din gama Shea Butter de la The Body Shop

28.3.19

Am primit cateva noutati din gama cu unt de shea de la The Body Shop si am fost extrem de curioasa sa le incerc pentru ca mi s-au parut extrem de interesante. Din gama asta am incercat in urma cu multi ani untul de corp si imi amintesc ca mi-a placut, dar atat. Dar cand am mirosit produsele astea noi m-a incantat peste masura mirosul si m-am decis sa ca nu conteaza ca am alte produse de genul asta incepute vreau sa le incerc. Si bine am facut pentru ca imi plac la nebunie.

Nu stiu cat de bine stiti istoria untului de shea folosit de The Body Shop, asa ca va las aici cateva informatii interesante. Cand fondatoarea The Body Shop, Dame Anita Roddick, a vizitat prima data Ghana in 1992 si a cunoscut femeile care au pastrat untul de shea de generatii intregi, a vrut sa impartaseasca mai mult decat beneficiile acestui ingredient – ea a vrut sa emancipeze femeia, familia ei si intreaga comunitate. Asa ca in prezent 640 de femei din comunitate produc manual 390 de tone de unt de shea pentru The Body Shop in fiecare an folosind un proces in 18 etape transmis din mama in fiica de generatii intregi. Prin intermediul acestui parteneriat, aceste femei s-au emancipat si intreaga lor comunitate a avut de castigat.


Noua gama pentru ingrijirea parului cu unt de shea contine 3 produse: sampon intens hranitor, balsam si masca imbogatita cu unt de cacao din Ghana, ulei organic virgin din nuca de cocos din Samoa si ulei organic de masline din Italia. Toate produsele sunt 100% vegane si impreuna fac o treaba foarte buna. Parul meu se simte cam aspru dupa ce folosesc doar samponul, dar dupa ce aplic balsamul si masca parul ramane matasos, stralucitor si miroase extrem de bine. Sunt primele produsele pentru par pe care le incerc de la The Body Shop si imi plac mult.


Atat untul de corp, cat si lotiunea din gama asta au fost reformulate si acum contin de trei ori mai mult unt de shea decat inainte. Am incercat lotiunea hranitoare pentru piele uscata si imi place mult de tot textura cremoasa, dar deloc uleioasa sau lipicioasa. Aroma este una calda, de nuci si imi place la nebunie - nu stiu de ce pana acum n-am folosit mai multe produse cu aroma asta. Intra repede in piele, iar hidratarea se simte imediat, este un produs care imi place mult de tot si ma bucur ca am avut ocazia sa descopar cum e.


Noutatea cea mai interesanta este untul de shea 100% natural ce are o textura cremoasa, ce se topeste pe piele. Este un produs multifunctional ce se poate aplica atat pe corp si ten, cat si pe buze sau par. Pentru a obtine 150 ml de produs se folosesc 192 de nuci de shea si untul este produs manual. Produsul este vegan, iar ambalajul exterior este 100% reciclabil. Untul poate fi aplicat direct pe piele sau par pentru reparare si hidratare sau poate fi combinat cu alte produse si ingrediente pentru a crea o reteta DIY. Eu am de gand sa il folosesc si sa creez un exfoliant pentru buze cu zahar brun.


Ati incercat gama cu unt de shea de la The Body Shop? Cum vi se pare?

2 comentarii