Carti pe care am dorit mult sa le citesc

26.3.19

V-am tot aratat pe Instagram cartile pe care le-am citit in ultimele luni si v-am si povestit despre unele pe story si am primit multe mesaje sa reincep sa scriu recenzii la carti pe blog, insa mi-e destul de greu sa fac asta pentru ca sunt multe lucruri de care vreau sa va povestesc si timpul meu este limitat. Dar m-am gandit ca o postare ca cea de astazi atunci cand am ceva de zis s-ar putea sa va fie si voua de folos si sa fie si pentru mine cea mai buna idee pentru ca citesc mult si sunt carti pe care chiar vreau sa le recomand.

Pentru astazi am ales 5 carti pe care mi-am dorit mult sa le citesc, insa nu toate m-au convins si o sa va povestesc de ce imediat. Cred ca am mai spus pe blog ca eu cred ca exista un timp potrivit pentru fiecare carte, sunt momente in viata noastra cand o carte ne poate oferi niste raspunsuri de care avem nevoie, asa cum sunt momente cand nu suntem capabili sa intelegem o carte oricat de mult ne dorim.


Te-am ales pe tine scrisa de Mia Sheridan mi-a atras atentia intr-o librarie datorira pasajului din carte care este trecut pe coperta din spate a cartii, insa am preferat sa o cumpar on-line de aici pentru ca pretul a fost mult mai bun. Este o carte despre durere si viata, despre suferinta si iubire, o carte extrem de interesanta care mie mi-a transmis o emotie pozitiva si mi-a aratat ca exista speranta indiferent de cat de negru e trecutul si care mi-a intarit convingerea ca libertatea este un aspect extrem de important atunci cand vorbim de iubire.

Iubirea este vazuta diferit de fiecare dintre noi si de multe ori avem senzatia ca a iubi este echivalent cu a te lega (respectiv a lega) de celalalt cu lanturi. Si nu e deloc asa, uneori pentru a trai cu adevarat iubirea trebuie sa ai curaj sa il lasi pe celelalt sa plece ca sa se vindece si sa ai increderea ca va reveni la tine daca e vorba de iubire adevarata.


Te las sa pleci scrisa de Claire Mackintosh (o gasiti aici) a reusit sa ma surprinda mai mult decat credeam ca este posibil. Eram absoluta convinsa ca am inteles actiunea - si mi se intampla extrem de rar sa nu prind firul a ceea ce citesc sau vizionez - cand totul a luat o alta intorsatura si am inceput sa imi pun intrebari. Claire Mackintosh are un stil de a scrie extrem de interesant si vreau pe viitor sa mai citesc povesti de-ale ei.

Nu este o carte usoara si au fost pasaje in carte care m-au pus pe ganduri. Este intensa, te captiveaza si de multe ori te pune in situatii la care nu te-ai gandi. Nu este genul de carte dupa care as intinde mana daca tot ceea ce imi doresc este o lectura usoara, dar este genul de carte care te face sa te gandesti ce conteaza cu adevarat si cat de multe poti permite oamenilor de langa tine.


Suflete pereche scrisa de Cecelia Ahern a fost o alegere impulsiva pentru ca imi place stilul Ceciliei si pentru ca imi doream o lectura mai usoara - o gasiti aici la un pret bun. Din punctul meu de vedere nu este o capodopera literara, insa te poate pune pe ganduri. Autoarea apeleaza iar la emailuri, mesaje si smsuri pentru a-si construi intriga si au fost cateva momente cand asta mi s-a parut obositor. Iar la un moment dat am avut si senzatia ca a lungit povestea cam mult.

Insa am incercat sa ma concentrez pe mesaj si nu pot sa zic ca regret ca am dat banii pe carte si am citit-o. Este o carte despre oportunitati ratate, dar care lasa la final iubirea sa ajunga acolo unde trebuie. M-a facut de cateva ori sa ma intreb cate lucruri amanam sau ratam in viata asta doar pentru ca intr-un anumit moment nu avem curaj sa spunem ceea ce simtim sau pentru ca lasam orgoliul sa fie mai puternic decat orice altceva.


Am lasat la finalul dezamagirea pentru ca a fost una mare. Imi doream de ceva vreme sa citesc Trei metri deasupra cerului si continuarea Te doresc scrise de Federico Moccia, dar am tot amanat pentru ca sunt destul de scumpe. Pana la urma le-am gasit la o oferta si le-am luat, asteptand cu nerabdare sa descopar nebunia cu povestea lui Step si a lui Babi, de care multi au zis ca-s Romeo si Julieta in varianta contemporana. Le gasiti aici, inca la un pret mare, si vad ca a aparut si prima parte din volumul 3, insa eu nu intentionez sa continui lectura.

Nu mi-a placut nimic la romanele astea doua si le-am citit cu incetinitorul, lucru care nu mi se intampla pentru ca atunci cand imi place ceva vreau sa ma bucur de acel ceva. Nu mi-a placut stilul de scris, m-a obosit, povestea mi s-a parut superficiala si deloc interesanta si spre final mi-am pierdut interesul cu totul pentru ca rasturnarile de situatie mi s-au parut cam trase de par.


Ati citit vreuna dintre cartile astea? Care e parerea voastra?

Vreti sa mai adun carti din cand in cand si sa scriu o postare de genul asta atunci cand simt ca am ceva de spus?

4 comentarii

  1. Ești a doua persoană care mă face curioasă de „Te las să pleci”. Pare genul greu de lăsat din mână și care poate-poate m-ar surprinde măcar puțin și pe mine cu răsturnările de situație... :))
    De cea a Ceceliei cred că ți-am zis că aș vrea-o și eu, n-am mai citit-o pe autoare de mult.
    Să citești Cele 40 legi ale iubirii, eu zic că ți-ar plăcea, s-ar putea să mai vrei apoi și altele de autoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu chiar sunt curioasa sa citesc si altceva de Claire Mackintosh, chiar azi m-am uitat la Lasa-ma sa mint in Carturesti si am trecut-o pe lista cu vreau.

      Ștergere
  2. am pus si eu pe un raft separat cateva pe care ma chinui sa le incep, timpul asta... dar o sa recuperez cand incepe plaja, imi place sa citesc cat stau pe sezlong!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am citit mult in ultimele luni, m-a ajutat cumva sa-mi limpezesc mintea si vreau s-o tin tot asa. :)

      Ștergere