7 intr-o saptamana #207

24.3.19


Cele 7 poze de saptamana asta sunt 9 pentru ca nu am putut sa ma decid la care sa renunt si oricum nu imi plac regulile, nici macar alea pe care le stabilesc eu. Saptamana asta m-a consumat emotional intr-un mod care m-a obosit extrem de tare, nici macar nu stiu daca am mintea suficient de limpede incat sa pot pune in cuvinte ceea ce simt si ceea ce am in minte si in suflet. Din pacate tot ce s-a intamplat in ultimele zile nu m-a facut decat sa cred si mai tare ca traim intr-o tara de incompetenti si scriu asta cu durere.

N-o sa intru in detalii pentru ca nu e momentul si inca trebuie sa asimilez ceea ce am aflat, insa dupa 12 ani in care am cautat o explicatie pentru situatia mea medicala actuala si am discutat cu zeci de medici carora le-am spus de fiecare data acelasi lucru si le-am oferit toate detaliile posibile, am facut o analiza de sange (pur si simplu a fost o incercare disperata) care a pus un diagnostic clar la care nici un medic nu s-a gandit desi existau toate simptomele si o istorie in familie pe care am accentuat-o in fiecare discutie cu un medic pe care am avut-o din momentul infarctului. 

Inca nu reusesc sa imi controlez furia si mi-e aproape imposibil sa inteleg cum naiba nu s-a gandit nimeni in astia 12 ani sa ma puna sa fac analiza asta (care a costat fix 56 de lei) si care explica in mare parte tot rahatul prin care am trecut. De vineri seara de cand am vazut rezultatul imi tot repet ca macar acum stiu ce se intampla, dar pe langa asta imi vin in minte si anii pe care i-am pierdut, modul in care organismul meu a fost afectat si lucrurile pe care nu le mai pot recupera, orice decid sa fac de acum incolo. Nu vreau sa discut mai mult despre asta, dar pot sa va spun ca daca voi simtiti ca ceva nu e ok cu corpul vostru nu va opriti din cautare, indiferent de toate tampeniile care vi se spun chiar de catre persoane aparent avizate.

Lasand la o parte mica mea drama, saptamana asta m-am bucurat de multe cesti de ceai, de flori colorate si de o noua bratara care nici nu putea sa vina intr-un moment mai bun pentru ca sunt oameni care simt si stiu. Am primit si o surpriza interesanta - in loc de un buchet de flori am descoperit un buchet de fructe. Daca vi se pare interesanta ideea cei de la Bouquet Fruits sunt o afacere mica, la inceput, dar au planuri mari.

Am ajuns si la cateva evenimente, insa nu am astazi dispozitia necesara sa intru in amanunte. Cei de la Yves Rocher au aniversat 60 de ani de cand sunt pe piata si 20 de ani de prezenta in Romania, asa ca am sarbatorit impreuna cu ei. In perioada urmatoare se va lansa pe piata un nou brand vegan cu produse care respecta planeta si natura - Love Beauty and Planet, iar Marionnaud a lansat o gama proprie de ingrijire cu ingrediente 90% naturale - Green.

Ca sa compensez un pic lucrurile m-am plimbat mult, m-am bucurat de tot ce inseamna primavara si am admirat multe magnolii inflorite. Am ajuns si in parc de cateva ori si am incercat sa ma incarc cu energie pozitiva si sa las in spate tot ce nu imi face bine. Am stat si in bucatarie pentru ca pe mine gatitul ma relaxeaza. Saptamana voastra cum a fost?

12 comentarii

  1. Bucura-te de tot ce e frumos in jurul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  2. imi pare tare rau de neplaceri! sper sa rezolve totul cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multa sanatate!auragherghin@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Of...imi pare rau ,cat despre medici am o suta de povesti dar ma abtin :(
    Sa ai o saptamana frumoasa!
    (Anamaria)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu stiu prea bine ce inseamna incompetenta medicala deoarece am ramas cu un handicap fizic in urma unei erori medicale, dar sa trecem peste asta si sa ne gandim la lucruri frumoase. Am avut o saptamana destul de plina dar am compensat printr-un weekend relaxant cu muzica si plimbari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tine-o tot asa! Avem nevoie sa balansam clar lucrurile si sa ne concentram pe ce e bun.

      Ștergere
  6. Sper ca rezultatul sa te ajute catre gasirea unui echilibru/o intelegere cu al tau corp si sa nu mai ai probleme medicale sau cel putin sa ai un tratament adecvat, sa nu mai stai cu teama ca maine se poate intampla ceva grav(asta te consuma maxim). Imi pare nespus de rau pt faptul ca ai trecut printre atatea maini si creiere si de fapt nimeni nu s-a prins de problema. Inteleg prin ce treci, am un pitic cu un "defect" genetic care implica multe chestii si toti recomanda medicamente(fara nici un scop, le recomanda la toti), nici unul (doctori) nu vrea sa caute variante pe termen lung, nonmedicamentoase .

    In alta ordine de idei, ti-ai mai luat ceva online -gen ali express - chestii simpatice?

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg atat de bine ce zici, chiar simt ca mi s-au lamurit niste lucruri, sa vedem cum evolueaza.

      Ti-as zice ca da referitor la Aliexpress, dar din pacate nu mi-au ajuns comenzile - am colete care au depasit 2 luni, asa ca am cerut banii inapoi. Nu am patit niciodata ca acum, nu stiu ce s-a intamplat pentru ca nu e vorba de 2-3 colete, ci peste 10.

      Ștergere