Pe tine ce te inspira?

8.11.18


Nu stiu ce o sa iasa din postarea asta si am inceput cu gandul asta pentru ca am de gand sa public cuvintele exact asa cum ies din tastatura pentru ca nu vreau sa filtrez nimic. In ultima perioada am tot incercat sa nu las cifrele sa ma afecteze intr-un fel si ma refer la blog si platformele de social media cand scriu asta. Reachul este din ce in ce mai prost, cu bani poti cumpara tot, insa eu nu sunt si nici n-am fost asa. Si cu toate astea am momente cand ma intreb daca merita.

Instagram este in continuare preferatul meu si acolo imi gasesc cele mai multe surse de inspiratie, de la idei la culori, de la mancare la sfaturi de ingrijire, de la noutati la ce merita si ce nu merita incercat. Iar cand ma preseaza ce este in jurul meu pozele cu animale si peisaje sunt cele dupa care ma uit si care reusesc sa imi schimbe starea de spirit si sa-mi aduca zambetul pe buze. Si cu toate astea am ajuns intr-un punct in care simt ca nu inteleg nimic din ce mai inseamna Instagram astazi.

Este valabil si in cazul blogului, dar si pentru Facebook. Ceea ce se vede de multe ori este o poza si poate cateva cuvinte, insa de cele mai multe ori poza aia si textul in sine n-au ocupat doar o secunda din timpul celei/ celui ce posteaza, ci mult mai mult. Iar de multe ori pentru a poza sau a scrie despre ceva omul care face asta trebuie sa renunte la alte lucruri din viata lui. Si nu scriu asta ca un repros sau altceva de genul asta, fiecare dintre noi face niste alegeri si isi stabileste prioritatile in functie de ceea ce vrea.

Ceea ce ma intereseaza de fapt si vreau sa va intreb este: pe voi ce va inspira? O poza de poveste care arata ca alte mii si merge pe acelasi tipar sau ceva autentic care insa nu este perfect? Pentru ca noi nu suntem perfecti si viata noastra nu este perfecta. Cui dati like? Celei care afiseaza o viata roz si pentru care totul este perfect si nemaipomenit sau celei care intre job si casa isi face timp sa faca poze si sa scrie o parere sincera despre ce a incercat?

Si mie imi place sa ma uit la poze "perfecte" si as fi ipocrita sa neg asta, dar la finalul zilei ceea ce ma intereseaza cu adevarat sunt oamenii autentici, cei care au coloana vertebrala si nu se vand pe nimic, cei care au o atitudine si care inspira. Este extrem de greu sa-ti expui viata si bucati din existenta zilnica, dar e si mai greu sa reusesti sa inspiri cu adevarat pentru ca asta inseamna consum emotional si inseamna sa dai parti din sufletul tau.

10 comentarii

  1. Pe mine multe lucruri ma inspira 💖 de la o simplă frunză la un copil 😍

    RăspundețiȘtergere
  2. Caut lucruri reale în online, conținutul ăla care-mi oferă ceva util, inspirație, motivație sau îmi stârnește amintiri ori alte sentimente - pe bloguri, vloguri, Insta ori FB, lucrurile regizate frumos sunt doar așa... bonus, să mă rupă de realitate, dar sunt conștientă că-i ficțiune mai mult. Mie oricum perfecțiunea mi se pare plictisitoare, așa că... :))
    Am observat că în ultime vreme pe conturile de Insta din afară (pe travel, cel puțin) se povestește tot mai mult despre aspectele care nu se văd în poze, nici în alea perfecte, nici în alea mai spontane... Că până la urmă în imagini încerci să transmiți ceva bun, util, frumos, indiferent că alegi să regizezi și editezi mult sau că prezinți lucrurile mai realist. Nimeni n-o să își afișeze viața în cel mai mic detaliu, doar că unii prezintă ficțiunea drept real și naivii îi cred - cred că aici e problema.

    Am observat și eu scăderile de crifre (la mine, la alții), dar nici că mă mai sinchisesc. Dacă am reușit să inspir sau să trezesc un sentiment bun cu o imagine sau o postare de pe blog măcar pentru un om... atunci conținutul n-a fost degeaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am patit-o si eu pe asta cu frumusetea unui loc de pe Instagram si gustul realitatii, deci pricep extrem de bine despre ce e vorba. Poate reusim pana la urma sa ne vedem, desi chiar nu mai stiu cand. :)

      Ștergere
  3. Imi stii parerea asa de bine, dar o spun si aici. Cu bani cumperi orice, dar nu emotii. Urmaresc pe Instagram oamenii de la care simt o emotie reala, nu doar zvacnirea aia ,,vai, ce dragut", chestii ,,dragute" se pot face din 3 filtre si vreo 1000 de likes cumparate si nu numai.... precum emotiile reale le simti imediat. Am citit ultimul interviu dat de Alain Delon, asa zice el ca e ultimul, in fine, si spunea ca ii vine sa vomite in lumea asta unde poti fi star peste noapte fara nici o zvacnire de suflet... cum el juca rolurile uitand de contract, de tot, pentru ca le traia. Cam asa e si cu lumea asta ce se expune in online, unii chiar traiesc ceea ce spun si se simte. Unii doar fac poze frumoase, pun multe filtre, cersesc atentie si isi cumpara mii de like-uri. Ce ma inspira? Tot,de la o musca, o frunza, pisicile mele, felul cum am muscat intr-un mar, parfumul de dimineata, orice. Viata inspira maxim, in toate formele ei, doar sa o vezi asa cum e, fara filtre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca asta ar trebui sa facem toti mai des, sa ne intoarcem la oamenii care fac lucruri din pasiune. Nu conteaza ce, important e sa fie facut cu sufletul. Ne-ar prinde extrem de bine doza asta de realitate.

      Ștergere
  4. Subscriu in totalitate la ce à spus Ana Maria. Ma inspira si ma stimuleaza persoanele sincere, émotia pe care o resimti intr-un rand sau o poza fara 1000 de filtre... si tu esti una dintre putinele voci din mediul online, care ma inspira. Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul se reduce la emotie pana la urma. Simti sau nu simti. :)

      Ștergere
  5. De foarte multe ori la tine pe blog caut informatii despre un produs...cu siguranta voi gasi ceva ...chiar daca nu e despre produsul pe care il caut dar aflu multe despre brand. Ai foarte multe idei bune si pe mine personal ma inspiri. M ai invatat sa caut informatii despre un produs si parerea ta de multe ori se potriveste cu a mea. Urmaresc insta ...dar doar de amuzament...multe persoane nu mi inspira nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mult continut fara valoare, ai perfecta dreptate. Eu prefer sa ma concentrez pe ce imi trezeste ceva si sa trec peste ce nu imi spune nimic. :)

      Ștergere